0Yorum

Uluslararası Güçlü Deneyimler

Yıllar önce bir ayakkabı şirketinin sahibi pazar araştırması yapmak üzere Afrika’ya aralıklı olarak iki pazarlamacı gönderdi. Birinci pazarlamacı araştırmasını bitirdikten sonra patronu arayıp şöyle dedi: “Burada bizim için hiçbir fırsat yok. Çünkü hiç kimse ayakkabı giymiyor.”

Birkaç ay sonra ikinci pazarlamacı ise patronunu arayıp heyecanla: “Afrika’da inanılmaz fırsatlar var. Burada hiç kimsenin ayakkabısı yok” dedi. Farklı düşünen insanlar bardağın hep dolu tarafını görürler. Bir de içlerinde bitmek tükenmek bilmeyen azimleri varsa onları kimse tutamaz.

Ahmet Bozer, farklı düşünceleri ve de bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile çok iyi başarı grafiği çizmiş değerli bir vizyonerdir.

Ankara’da TED Koleji’ni bitirdikten sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde eğitim gören Bozer, master konusu olarak Bilgi İşlem Sistemlerini seçerek ABD Georgia State Üniversitesi’nde tamamladı. İki yıl sonra çalışma hayatına bilgi işlem sistemleri üzerinde müşavirlik ve öğretim üyeliği yaparak başladı Ahmet Bozer. Ardından Atlanta’da Coopers and Lybrand şirketinde Kıdemli Murakıplık görevini üstlendi ve CPA (Certified Public Accountant) sertifikası aldı.

COCA COLA’LI YILLAR

1990 yılında Coca Cola şirketinin Atlanta merkezinde çalışmaya başlayan Ahmet Bey finansal sistemler konusunda görevler üstlendi. 1992 yılında Coca Cola Türkiye Bölgesi Finans Müdürü görevine atanan Bozer, ardından Coca Cola Şişeleme Operasyonları Finans Direktörlüğünü yaptı. 1998 yılında ise Türkiye Coca Cola Şişeleyicileri Grubu Murahhas Azası oldu.

2000 yılında Coca Cola Avrasya Bölüm Başkanlığı’na getirilen Ahmet Bey’in bölgesine bir yıl sonra Orta Doğu, Pakistan ve Afganistan da eklenerek sorumluluğunu aldığı ülke sayısı 23’e yükseldi.

Başarı grafiği devamlı artan Ahmet Bozer, 2007 yılında Avrasya Grup Başkanı oldu ve 43 ülkenin sorumluluğu kendisine teslim edildi dünyanın en büyük şirketi Coca Cola’da. Genç işadamı Bozer, Adriyatik kıyılarından, Hindistan’a kadar uzanan geniş bir alanda istikrar içinde farklılıklar yarattı.

YÖNETİCİLİK DENEYİMİNE SAHİP

Uzun yıllar aynı şirkette yöneticilik yapan, engin deneyimler sahibi Ahmet Bozer, Coca Cola şirketi Yönetim Kurulu’nda da aktif üye olarak görev aldı ve şirketin Sosyal Politikalar Konseyi’nin faal bir üyesi olarak kurumsal itibar çalışmalarında öncü rol üstlendi.

Coca Cola gibi dünya devinin zirvesindeki yöneticilerden olan Bozer, Avrasya ve Afrika Grubu Başkanı olarak şirkette gerçekten sinerji yarattı. Basamakları ağır ağır ama sağlam adımlarla çıktı. Dürüstlük, başarıya odaklanmak, itidal sahibi ve vakur olmak gibi meziyetlerle tüm dünyada örnek alınabilecek bir tavır içinde olan Bozer, zekası ve hitabet gücü ile şirketinde göz doldurdu.

KİŞİSEL GELİŞİMİ ÖNEMSER

İnsanların başarı elde etmede kişisel becerilerini arttırmaları ve bunun için de kendilerine yatırım yapmaları gerektiğini belirten Bozer, okumanın sadece yeterli olmadığını, uygulamada başarılı olmanın önemini vurgulamaktadır.

Becerikli ve dürüst olmanın yanında disiplinli çalışmak, başarının anahtarını teşkil etmektedir diyen Bozer, sağlığına çok dikkat eder. Düzenli bir yaşantının, insanların kendi bünyelerini tanımalarından başladığını söyleyen Bozer, ne kadar uykuya ihtiyaç olduğunun, nelerin size dokunduğunun bilinmesinin dolayısıyla hangi uyarıcı karşısında nasıl bir tepki alınacağının kestirilmesinin çok önemli olduğunu sık sık dile getirir. İnsanı yormayacak ama enerji verecek sporları tercih ettiğini söyleyen Bozer’in rutinleri; her pazar sabahı iki saat kendine zaman ayırıp bir sonraki hafta programını gözden geçirmesi, gerekli notların alınması, planlanması gibi konulardır. İnsanların kuvvetli yönlerinin üzerine gitmelerinin başarıda çok önemli olduğunu, zayıf yönlerinin ise “Sizi yolda bırakmasın yeter” dediğini zaman zaman öğrencilere de anlatan gerçek bir yönetici, lider örneği Bozer ile ülkemiz adına ne kadar gurur duysak azdır.

ESNEK YÖNETİM ANLAYIŞI

Ahmet Bozer, çağımızın gerektirdiği tüm enstrümanları kullanmayı çok iyi bilir. Sağlam kurallar üzerine kurulmuş ve iyi bir ivme yakalamış şirketin yöneticisi olsa da her zaman yeni bir adım atmanın zamanının olduğunu ve yenilenmeyenin mutlaka yenileceğini söyler. Öncelikli pazarlar üzerinde odağı arttırırken işimizi stratejik olarak yönlendirme konusunda da daha esnek olmayı hedefleyen Bozer’in başarı öyküsü ve sistematik, planlı, düzenli iş hayatı gerçekten örnek alınabilecek niteliktedir.

Deniz ürünlerine oldukça meraklı olan Bozer, Ankara’ya her geldiğinde ya yakın dostlarıyla ya da babası Prof. Dr. Ali Bozer ve annesi Nurten Bozer ile birlikte Trilye’ye ye uğrar. Hepimizin çok saygı duyduğu ve yürekten sevdiğimiz Bozer ailesinin mütevazı davranışları, asil duruşları onları farklı kılan özelliklerin başındadır. Ahmet Bozer’in yaşantısı safha safha incelendiğinde ders alınacak çok önemli ipuçları yakalayabilirsiniz.

Sürdürdüğünüz hayatın niteliği ne işle meşgul olursanız olun mükemmelliğe ne kadar derinden adanmış olduğunuza bağlı olarak belirlenir. İyi pazarlar.

Yorum Yazın