0Yorum

Çekirdekten Yetişen Siyasetçiler

İki genç, küçük bir dereciğin üstündeki köprüde durmuş, altlarındaki suyu seyrediyorlarmış. Bir tanesi: “Bak,” demiş. “Şu alttaki minicik balığı görüyor musun? Ne kadar da mutlu!” Diğeri: “Sen bir balık değilsin ki. Bir balığın mutlu olup olmadığını nasıl anlayabilirsin?” diye itiraz etmiş. Öteki: “Peki sen de ben değilsin ki. Öyleyse benim balığın mutlu olup olmadığını anlayıp anlamadığımı sen nasıl anlayabilirsin?” diye karşılık vermiş. Diğeri: “Tamam” demiş. “Mademki ben, sen değilim ve sen olmadığıma göre de senin anladığını anlayamam. Öyleyse sen de balık olmadığına göre balığın ne hissettiğini anlayamazsın.” Öteki dayanamayarak: “O zaman senin ilk sorduğun soruya dönelim” demiş. “Sen bana balığın mutlu olup olmadığını nereden anladığımı sordun. Bu soru gösteriyor ki benim anlamadığımı sen hissettin. Öyleyse söyleyeyim aziz dostum. Ben de balığın mutlu olduğunu hissettim.” Fethi Yaşar, Yenimahalle’ye kendini adamış, kendisine oy veren vermeyen herkesi kucaklayan, onların kendilerini mutlu hissetmeleri için sürekli beyin fırtınası yapan çok değerli bir belediye başkanıdır.

HİZMET İÇİN YARATILMIŞ

Aslen Afyon’un Sandıklı İlçesi’nden olan Fethi Yaşar, Yenimahalle ve Siteler’de başladığı ticaret hayatına tekstil ve turizm alanlarında yatırım yaparak devam etti. Ama çocukluk yıllarından beri içinde olduğu siyasetten kopamayarak bir hizmet aşkına tutuldu. Üç dönem Yenimahalle İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. Öğrencilik yıllarımda hafta sonları emekli öğretmen olan bir arkadaşımın anneannesinin evine ziyarete gittiğim Yenimahalle’nin bende çok özel bir yeri vardır. Belediye Başkanlığı’na başladığı günden itibaren Ankara’nın gözbebeği bu şirin ilçeyi farklı boyuta taşıyan Yaşar’ın hizmetleri gerçekten takdire şayandır.

İNANDIRICI KİŞİLİK

Çalışkanlığı, dürüstlüğü ve inandırıcı kişiliği ile Yenimahallelilerin gönlünde taht kuran Fethi Yaşar, müthiş bir hitabiyet gücüne sahiptir. Sevgi ve saygı sözcüklerini ağzından hiç eksik etmeyen Fethi Bey, insanları hep kucaklar. Gece gündüz demeden, mesai mefhumu bilmeden çalışıp hemşehrilerine verdiği her sözü bir bir yerine getiren başkan, yediden yetmişe herkesin gönlündedir. Seçildikten sonra parti ayrımı gözetmeden herkese hizmet götürmeyi şiar edinen Yaşar, metropol ölçüsündeki bir ilçeyi orkestra şefi gibi yönetmektedir.

HER ZAMAN ÇÖZÜMÜN PARÇASI

Sorunların hep çözücü bir parçasıdır Fethi Yaşar. Yıkıcı, tahrip edici değil, etrafın sorunlarına eğilen bir yapıdadır her zaman. Herkesi dinler, imkânları dâhilinde çözüm üretir, herkesin elinden tutar. İnsanlara yaptığı yardımı da onların kendisini kötü hissetmelerine meydan vermeden yapar, onları asla incitmez. Hangi mahalleye hangi hizmetlerin yapılacağını, mahalle muhtarlarıyla paylaşıp mahalle sahiplerinden gelecek öneri ve taleplerin de değerlendirilmesini sağlayarak mahalle sakinlerinin seslerine her zaman kulak verir Fethi Yaşar. Yenimahalle’nin bütün mahallelerini adım adım arşınlar. Hiç yorulmaz, hiç usanmaz. “Sorun varsa çözüm de vardır” der her zaman. Taksi duraklarında, kahvehanelerde esnafla çay içer. Onların dertlerine derman olmaya çalışır, her zaman halkın yanındadır.

SPORA DÜŞKÜN

Yıllar önce Trilye’ye geldiğinde ilk dikkatimi çeken Fethi Bey’in tevazulu duruşu oldu. Ona verilen apoletler omzunda yok gibiydi. Son derece babacan, hangi partinin başkanı olduğu bilinmeyen, herkesle selamlaşan, kendisiyle barışık, sosyal bir insandır Fethi Yaşar. Son yıllarda belediyesinin Türkiye çapındaki başarılarından dolayı adından sıkça söz ediliyor. İki dönemdir Yenimahalle Belediye Başkanlığı görevini büyük bir başarıyla yürüten Fethi Yaşar, aynı zamanda İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı’dır. Çekirdekten ve her görevi hazmederek gelen Yaşar, Gençlik Kolları Başkanlığı da yapmış, doğaya, çevreye, özürlülere, insana saygılı, spora düşkün, gençlere spor alanları yaratan farklı bir siyasetçidir. Hayatında önemli başarılara imza atmış, kariyerinin zirvesinde olan bir işadamına röportaj sırasında bir gazeteci “Başarınızın sırrı nedir sizce?” diye sordu. Cevap çok kısaydı: “İki kelime.” “Peki o iki kelime nedir efendim?” “Doğru kararlar.” “Peki doğru kararlar nasıl alınır?” “Bir kelimeyle.” “O nedir peki?” “Tecrübe.” “Peki bu tecrübe nasıl elde edilir?” “İki kelime ile.” “O iki kelime nedir?” “Yanlış kararlar.” Uzun yılların getirdiği deneyim, bilgi, konulara hâkimiyet, insanlara eşit davranmak, halka inip hizmet götürmek, gerçek bir sosyal demokrat bilinciyle çalışmak, işlerini sözde değil özde yapmak Fethi Yaşar’ı farklı kılmış ve başarılı olmasını sağlamıştır. Onun deneyiminden, vizyonundan yararlanmak, onu örnek almak birçok başarıyı beraberinde getirecektir. Tüm hemşehrilerine eşit ölçüde yaklaşan, insani değerlere önem veren, halkın içinden gelen ve halk adamı özelliğini hep taşıyan Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar’ın unvanlara kavuştuktan sonra da hiç değişmeyen yaklaşımı ona seçmenini daha da yaklaştırmıştır. Bu duruş özlenen bir haslettir gerçekten. Bol balıklı, mutlu, huzurlu bir yıl diliyorum.

Yorum Yazın