0Yorum

Zorlukların İçinden Gelenler

 

 

         Zorlukların değerini anlamakla ilgili Meksika Körfezi ile Antil Adaları arasındaki Yukatan’da yaşayan birisinin çok ilginç bir öyküsü vardır.

         Kenevire benzeyen, büyük yapraklı, bol elyaflı, dokumacılıkta kullanılan sisal bitkisi, büyük oranda Yukatan’da üretilir. Bu bitki taşlı, sert ve faydalı organik maddesi az toprakta yetişir.

         Tanınmış bir Amerikan şirketi Florida’da sisal üretmeye karar verir. Çok bakımlı, mükemmel açılımlı bir araziye tohum atılır. Zamanı gelince bitki büyür. Amerikalılar çok sevinirler: “Yaşasın! Sisal ticaretini Yukatanlılar’ın elinden aldık!”

         Mahsul biçilir ve yaprakların içinde bulunması gereken elyaf aranmaya başlanır. Fakat o kocaman yapraklarda bir gram bile elyaf bulunmadığını büyük bir hayretle görürler. İşte o zaman mesele anlaşılır. 

Hayatının kolaylaştırılması bu bitkiyi mahvediyor. Sisalı değerli kılan nasıl elyafı ise, insanı değerli kılan da karakteridir. Hayat yolunda karşımıza çıkan zorluklar, bizi güçlendiren, olgunlaştıran ve yetiştiren fırsatlardır. Yolumuza çıkan güçlüklere de teşekkür etmemiz gerekir. O güçlükler, insanın kapasitesini ve dayanıklılığını denemek içindir. Siz, karşı gücün oluşturduğu enerji nedeniyle daha da sabırlı olmaya zorlanacaksınız. Gerçek marifet gösterilen çabadadır, yoksa başarıda değil.

Cemil Uğurlu, hayatı zorluklarla geçen, bütün ömrünü ülke sevgisine adamış, sürekli çalışan, çok değerli bir girişimcidir. 1948’de babası Mevlüt Uğurlu’nun kurduğu nakliye şirketi ile ticaret hayatına başlamıştır. ABD’deki Florida eyaletinde bulunan dünyaca ünlü Disneyland, bataklığın kurutulmasıyla, insan elinin neler yapabileceğinin bir kanıtıdır. Türkiye’de Antalya sahilindeki ünlü Belek beldesi de aynı kaderi paylaşan sazlık, bataklık bir bölgeydi. Dünyanın gözünü çevirdiği muhteşem belde Belek’in, Türkiye’ye önemli bir döviz girdisi sağladığını ve cennetten bir parça olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Belek’teki ilk kazmanın vuruluşundan bugünlere kadar en büyük emeği geçenlerden birisi olan Cemil Uğurlu, aynı zamanda birkaç dönemdir BETUYAB (Belek Turizm Yatırımcıları Birliği) Başkanlığı da yapmaktadır. 

MÜTEVAZI PERFORMANS

         Nakliye şirketini kısa bir süre sonra uluslararası nakliyede uzman bir konuma getiren Uğurlu, petrol işi ile ilgilenir. Onun bu konuda ömrünün yarısını harcadığını çok iyi bilirim. Taahhüt işlerinde de Türkiye’de önemli bir konuma gelen Çalışkan Kardeşler Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Uğurlu, “Ne yaparsan yap, en iyisini yap” felsefesine sıkı sıkıya bağlıdır. Fırsatım oldukça her yıl gittiğim, Berlin’de yapılan Uluslararası Turizm Fuarı ITB’de yine en çok takdir ettiğim kişilerden birisi Cemil Bey’dir. Sabahtan akşama kadar BETUYAB’ın standında oturur. Sanki patron değil, pazarlama elamanı gibi ülkesinin otellerini pazarlar. Belek turizmini dünya turizminin gururu haline getirenlerin başında gelen Cemil Bey, aynı zamanda Türkiye Turizm Yatırımcıları Birliği’nin Yönetim Kurulu Üyesi’dir. Taşıdığı pek çok karpuzu başarıyla yerine ulaştıran Uğurlu, gerek ticarette, gerek turizmde, gerekse ülkenin geleceğiyle ilgili hep gerçekçi öngörülerde bulunur. Turizmde marka olmanın yollarını en gerçekçi biçimde her yerde anlatır. Bütün ortamlarda herkesin saygısını gören, iyiliksever, gerçek bir dost canlısı, hayatı zorluklarla ve mücadeleyle geçmiş bir işadamı olan Cemil Bey, artık fırtınalardan korkmuyor. Çünkü kaptanlığı, fırtınalı havalar öğretir insanlara. Ve de güçlükler insanın gerçekten ne olduğunu meydana çıkaran şeylerdir. Yolun her zaman açık olsun sevgili Cemil Uğurlu! Rüzgar her zaman senin gibi iyi insanların arkasından esecektir. İyi pazarlar.

Yorum Yazın