0Yorum

Uzmanlık Alanının Zirvesindekiler

Güneş ve rüzgar, hangisinin daha güçlü olduğu konusunda tartışırlar. Ve rüzgar “Sana benim daha güçlü olduğumu kanıtlayacağım” der. “Şuradaki yaşlı adamı görüyor musun? Hani şu üstünde palto olan. Bahse girerim o paltoyu üstünden senden çok daha çabuk söküp alabilirim.” Bu denemeye razı olan Güneş bir bulutun arkasına gizlenir ve Rüzgar bir fırtına gücüyle esmeye başlar. Ancak rüzgar şiddetini ne kadar artırırsa yaşlı adam da paltosuna o kadar sarınır.

Sonunda Rüzgar pes edip durulur ve Güneş bulutun arkasından çıkarak yaşlı adama sıcacık gülümser. Bunu gören yaşlı adamın yüzünde bir hoşnutluk ifadesi belirir. Ve paltosunu çıkarır. İddiayı kazanan Güneş, Rüzgar’a “Sevgi ve dostça davranış her zaman kabalığı ve saygısızlığı yener” der.

Prof. Dr. Şükrü Kızılot sevgi ve dostluğunu kimseden esirgemeyen son derece kibar bir insandır. Maliye Bakanlığı’nda 8 yıllık çalışma hayatından sonra Adana İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde, daha sonra da Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Maliye Fakültesi’nde Asistan olarak çalışmıştır.

Donanımlı insanlar her zaman fark yaratır. Bu fark onları zirveye çıkartır. Kızılot uzun bir akademisyenlik döneminde master, doktora, doçentlik ve profesörlük tez çalışmalarını başarıyla tamamlamış, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Başkanlığı ve aynı üniversitede Maliye ve Vergi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevlerini yürütmektedir. Yıllardır ulusal basında 7’den 70’e, simitçiden manava, futbolcudan esnafa kadar herkese vergi ile ilgili konularda aydınlatıcı bilgiler vermektedir. Kitaplarının promosyon olarak verildiği günler, gazeteler satışta tarihi zirve yapmaktadır. “Doruktakiler Özel Bilim Ödülü”nden, “En Başarılı Bilim Adamı” ödülüne kadar pek çok ödüle sahip olan Kızılot, şu ana kadar vergi ve muhasebe konularında 56 cilt kitap, 6 adet mizah kitabı, 3000 civarında da makale yazmıştır. Her eseri kısa sürede rekor seviyede baskı yapmaktadır.

Zarif eşi Zuhal Hanım da vergi konularında tanınmış bir avukattır. Birlikte tam bir sinerji yaratmaktadırlar. Kızılot, üniversitedeki derslerinde de, köşe yazılarında da o kadar güzel örneklerle öğrencilerini ve okuyucularını hiç sıkmadan, en karmaşık konuları bile eğlenceli bir şekilde, konudan en bihaber insanların anlayabileceği dilde anlatabilen bir yetenek dehasıdır.

Prof. Dr. Şükrü Kızılot deniz ürünlerine çok meraklı, fanatik Fenerbahçeli, çok şık giyinen, kravatları, gömlekleri, ceketleri ve ayakkabılarıyla fark edilen bir tarz oluşturan, çok renkli bir bilim adamıdır. Restorana geldiğinde, ünlü bir kimsenin gördüğü gibi yakın ilgiyle karşılaştığında kimseden tebessümünü esirgemez. Türkiye’nin önde gelen vergi hukuku uzmanlarından olan Kızılot, sosyal güvenlik yasasından, kaynana vergisine kadar pek çok konuda toplumu aydınlatma görevini fazlasıyla yerine getirmektedir. Türkiye’de vergi sözcüğü konuşulduğunda akla ilk gelen kişi Prof. Dr. Şükrü Kızılot’tur.

Endüstriyel toplumun yakıtı paraydı. Ancak bilgi toplumunda yakıt da güç de bilgidir. Bilginin iki çeşidi vardır: Bir konuyu ya biliriz ya da onu nereden bulabileceğimizi biliriz. İyi pazarlar.

Yorum Yazın