0Yorum

Türkiye'nin Başarılı Yatırımcıları

Yazılarını yazmak üzere okyanus sahillerine giden bir yazar sabaha karşı sahilde dans eder gibi hareketler yapan birini görür. Biraz yaklaştığında bu kişinin sahile vuran denizyıldızlarını okyanusa atan genç bir adam olduğunu fark eder. Yazar, genç adama yaklaşarak sorar:

   “Neden denizyıldızlarını okyanusa atıyorsun?”

   Genç adam;

   “Güneş yükselip, sular çekilecek, onları suya atmazsam ölecekler.”

   Yazar devam eder, “Kilometrelerce sahil ve binlerce denizyıldızı var, ne fark eder ki?”

   Genç adam yazarı dinledikten sonra yanıtlar:

   “Onun için fark etti.”

Yazar, genç adamın yaptığının olup biteni izlemek yerine bir şeyler yapmak olduğunu anlar ve ona katılarak bütün sabahı okyanusa denizyıldızı atarak geçirir.

Yıldırım Demirören olayları izlemek yerine her zaman elini taşın altına koyarak çaba sarf eden çok değerli bir iş insanıdır.

Uzun yıllardır tanıdığım Yıldırım Demirören Türk Sanayisinin temel taşlarından Demirören Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı’dır.  1956 yılında babası merhum Erdoğan Demirören’in kurduğu holdingin ikinci nesil temsilcisi olan Yıldırım Bey çok çalışkan, vizyon sahibi, iki hamle sonrasını gören vasıflarıyla ülkemize pek çok alanda hizmetler vermekte ve istihdam sağlamaktadır. 

BEŞİKTAŞ TUTKUSU

Bu denli büyük işleri başaran Yıldırım Demirören son derece mütevazı bir insandır. Cevizin kabuğunu kırmadan içindekini de kabuk zannederseniz. Onu yakinen tanıyanlar insancıl yönünü her zaman takdir ederler.

Trilye’ye ilk geldiğinde Beşiktaş’a olan tutkusunu bildiğim için siyah beyaz renklerden oluşan tahinli profiterolü ikram ettiğimde takımına olan sevgisini yemek yerken bile gizleyemediğini izlemiştim.

Merhum Erdoğan Demirören’in son nefesine kadar ülke sevgisi ile yanan yüreğini keşfetmiştim. “Her zaman yaptığınız işin daha iyi nasıl yapılacağını düşünmelisiniz” sözünü sık sık söyleyen Erdoğan Bey’in bıraktığı yerden meşaleyi alan Yıldırım Demirören, omzundaki yükün daha da ağırlaştığının bilincinde müthiş bir çalışma sergilemektedir. 

Gösterişi sevmeyen sade yaşamıyla her zaman dikkat çeken Yıldırım Bey’in sahibi olduğu Demirören Holding Enerji Grubu, yüzde yüz yerli ve milli sermayeli tek kuruluştur. Türkiye’nin birinci Avrupa’nın dördüncü büyük medya organizasyonunu yöneten holding, ulusal ve uluslararası arenada uzun vadeli ve sürekli yatırımlar gerçekleştirmek, ekonomiye katma değer sağlamak, ülkeye yetenekli iş gücü kaynağı yaratmak amacıyla, enerji, medya, sanayi, gayrimenkul, turizm, eğitim ve teknoloji alanlarında faaliyet göstermektedir.

HER ZAMAN EN İYİSİ

Yıldırım Demirören, ‘ne yaparsan yap en iyisini yap’ söylemiyle hareket etmektedir. Hangi alanda iş yapılırsa o alanda en iyisini yapma idealini her zaman taşımaktadır.

Ekip çalışmasına çok önem veren Yıldırım Bey, Bursa İnegöl doğumlu olup eğitimini İsviçre’deki Leysin American School’da tamamlamıştır. Sanayici, iş insanı sıfatlarının dışında spora olan düşkünlüğüyle bilinip, kamuoyunda Beşiktaş Başkanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevlerinde tanınmıştır.

TUGİAD (Türkiye Genç İş Adamları Derneği), TUSİAD (Türk Sanayicileri ve İş İnsanı Derneği), TABA (Türk Amerikan İş Adamları Derneği) üyesi olan Yıldırım Bey, pek çok karpuzu koltuklarının altında taşıyabilmektedir. Zamanla yarışır halde günlük mesaisini tamamlamakta, durmak dinlenmek nedir bilmeden çalışmaktadır.

En büyük hobisi golf oynamak olan Yıldırım Bey, ekonomik ve endüstriyel kalkınmanın en zorlu ve çetin 60 yılında memleketine olan inancını hiç kaybetmeden bu topraklarda yatırım yapmaya devam etmiştir. Türkiye büyüdükçe büyümeye devam edeceğini ortak bir hedef, ortak bir aile gibi el ele koşacağımızı söylemektedir Demirören.

TÜRKİYE’YE YATIRIM

Faaliyet gösterdiği sektörler ile Türkiye çapında 80 milyondan fazla insana birebir dokunduğunu söyleyen Yıldırım Demirören, bu ortaya çıkan sinerjinin tüm markalarının birlikte güçlenmesine vesile olduğunu söylemektedir. Hiçbir alanda durmadan yoluna devam edeceğini söyleyen Yıldırım Bey, “Başka Türkiye yok!” diyerek yeni yatırım alanlarına yönelme kararları almada da son derece cesur bir iş insanıdır.

Yıllara meydan okuyan bir kurumun liderliğini ve kaptanlığını üstlenen Yıldırım Bey, takım arkadaşları olan üçüncü kuşak temsilcisi gençlerin vizyonundan azami derecede istifade ettiğini her zaman konuşmalarında dile getirir.

Gençlere büyük önem vermesiyle de takdirleri üzerine toplayan Demirören, “gençler var oldukça bizler de var olacağız” demektedir. Onun için var olmak varlıklı olmaktan daha değerlidir. Tek Türkiye, tek bayrak, tek millet olarak bu topraklarda devam edeceksek, birbirimize sahip çıkmamız gerektiğini vurgulamaktadır. Herkesi kucaklayan yapısıyla “birbirimizin sinerjisinden her zaman faydalanmamız gerekiyor” demektedir.

Çalışkan insanları destekleyen, babacan tavırlarıyla etrafında geniş bir sevgi çemberi oluşmasına neden olmaktadır.

YENİLENMEYEN YENİLİR

Çağın gereklerine ayak uyduran, “yenilenmeyen yenilir” mottosuyla vizyon sahibi, iş insanı Yıldırım Demirören olaylara her zaman farklı perspektiften bakabilmeyi çok iyi bilmektedir. Davranışlarında saygılı, konuşmalarında her zaman doğru, kazancı gördüğünde adaleti düşünmek gibi çok farklı özellikleri vardır Yıldırım Bey’in.

 Paylaşmanın kendini azaltmak olmadığını yüz yüze konuşmanın, arkadan konuşmaktan daha etkili olduğunu, yönetici olmanın emir vermek olmadığını, astları ile asansöre binmenin asansörü düşürmeyeceğini, yöneticiye duymak istediğini söylemenin iyilik, ‘özür dilerim’ demenin küçültücü olmadığını tüm çevresine anlatan engin bilgi ve tecrübe sahibi Yıldırım Demirören, kendisi ve tüm dünya ile barışık bir yapıya sahiptir. Yardımseverliği, sosyal sorumluluk projelerinde reklam yapmadan gösterdiği çabaları benim gözlemlediğim hareketleridir Yıldırım Bey’in.

Yoğun geçen mesailerden nefes almak için geldiği Trilye’de bile iş toplantılarına devam ettiğini gördüğüm Yıldırım Bey, deniz ürünlerine de oldukça ilgilidir.

Başarı merdiveni dinlenme yeri değildir. O merdivendeki basamaklar, tırmanan birinin bir ayağını öteki ayağından daha yükseğe çıkarmasını sağlamak için konulmuştur. İyi pazarlar.

Yorum Yazın