1Yorum

Saygınlığın Simgesi İş İnsanları

Ünlü bir profesör sınıfa girip karşısındaki öğrencilerine kısa bir süre baktıktan sonra, 

“Bugün zaman yönetimi konusunda deneyle karışık bir sınav yapacağız” dedi. Kürsüye yürüdü, kürsünün altından kocaman bir kavanoz çıkarttı. Arkasından kürsünün altından bir düzine yumruk büyüklüğünde taş aldı ve taşları büyük bir dikkatle kavanozun içine yerleştirmeye başladı. Kavanozun daha fazla taş almayacağından emin olduktan sonra öğrencilerine döndü ve “Bu kavanoz doldu mu?” diye sordu.

Öğrenciler hep bir ağızdan “Doldu” diye cevapladılar.

Profesör “Öyle mi?” dedi ve kürsünün altına eğilerek bir kova mıcır çıkarttı. Mıcırı kavanozun ağzından yavaş yavaş döktü. Sonra kavanozu sallayarak mıcırın taşların arasına yerleşmesini sağladı. Sonra öğrencilere dönerek bir kez daha “Bu kavanoz doldu mu?” diye sordu. 

Bir öğrenci “Dolmadı herhalde” diye cevap verdi.

“Doğru” dedi profesör ve gene kürsünün altına eğilerek bir kova kum aldı ve yavaş yavaş tüm kum tanelerini taşlarla mıcırların arasına nüfuz edene kadar döktü.

Gene öğrencilerine döndü ve “Bu kavanoz doldu mu?” diye sordu.

Tüm sınıftakiler bir ağızdan “Hayır!” diye bağırdılar.

“Güzel” dedi profesör ve kürsünün altına eğilerek bir sürahi su aldı ve kavanoz ağzına doluncaya kadar suyu boşalttı. Sonra öğrencilerine dönerek “Bu deneyin amacı neydi?” diye sordu.

Uyanık bir öğrenci hemen “Zamanımız ne kadar dolu görünürse görünsün daha fazla ayırabileceğimiz zamanımız mutlaka vardır” diye atladı.

“Hayır” dedi profesör, “Bu deneyin asıl anlatmak istediği, eğer büyük taşları baştan yerleştirmezseniz küçükler girdikten sonra büyükleri hiçbir zaman kavanozun içine koyamayacağınız gerçeğidir! Öğrenciler şaşkınlık içinde birbirlerine bakarken profesör devam etti: “Nedir hayatınızdaki büyük taşlar? Çocuklarınız, eşiniz, sevdikleriniz, arkadaşlarınız, eğitiminiz, hayalleriniz, sağlığınız, bir eser meydana getirmek, başkalarına faydalı olmak, onlara bir şey öğretmek!”

Tevfik Bilgiç, büyük taşları yerine oturtmayı çok iyi bilen, onları sağlam kaya haline getiren, aralarını harçlarla doldurmayı başaran ve etrafında müthiş bir sevgi çemberi oluşturan çok değerli bir iş insanıdır.

Geçtiğimiz Kurban Bayramı tatilinde Gölbaşı’nda sevgili dostlarımız Fidan ve Noyan Birol çiftinin evinde bayram ziyareti sırasında kız kardeşi Buket Hanım’ın eşi mühendis Uğur Kasapoğlu yurt dışı faaliyetlerini anlatıyordu. Arabistan’dan Kazakistan’a kadar pek çok ülkede işleri başarı ile tamamlamış Kasapoğlu’na “En çok etkilendiğiniz iş insanı kimdir” diye sorduğumda hiç beklemeden “Haşemoğlu İnşaat’tan Tevfik Bilgiç” deyince benim de gözlerimin içi parladı.

UYUMLU İNSAN

Çok uzun yıllardır tanıdığım, başkentin tanınmış iş insanlarından Tevfik Bilgiç, efendiliğiyle, çalışkanlığıyla, güzel şeyleri takdir etme özelliğiyle beğenerek takip ettiğim bir kişiliktir.  

44 yıldır Haşemoğlu İnşaat firmasının ortağı olarak yurt içi ve yurt dışında güzel ve kaliteli eserlere imza atan Tevfik Bilgiç, toplu konutlardan otellere, kongre merkezlerinden öğrenci yurtlarına, elçilik binalarından fabrika binalarına kadar üst yapı faaliyetlerde; barajlardan hidroelektrik santrallere, sulama ve drenaj şebekelerine, karayolları, köprüler, tüneller, metro, uluslararası havaalanı proje ve inşaatları gibi alt yapılarda son derece titiz çalışmalarla dört dörtlük işleri başarmıştır. Çok çalışkan olan Bilgiç, takip ve kontrol konusunda ayrıntıcı bir yapıya sahiptir.

GELECEĞİ İNŞA EDİYOR

Kurulduğundan beri “Sizinle beraber geleceği inşa ediyoruz” sloganıyla faaliyetlerini sürdüren Haşemoğlu İnşaat, ülkemizde ve yurt dışında saygınlığı yüksek derecede olan bir firmadır. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tevfik Bilgiç İnşaat Mühendisidir. Mesleğinde duayen olarak kabul edilen Bilgiç, çok önemli stratejik projeleri tamamlamış değerli bir mühendistir. En büyük okulun şantiye olduğunu, okuldaki bilgilerin pratiğinin sahada yapılarak öğrenildiğini söyleyen Bilgiç, pek çok genç mühendisin elinden tutarak babacan tavrıyla deneyimlerini aktarmıştır.

İnşaat faaliyetlerindeki emin adımlar ve sunduğu kaliteli hizmet ile farklılığını diğer alanlara taşıyan Haşemoğlu grubu, turizm, enerji ve telekomünikasyon sektöründe de farkındalık yaratmıştır.

Aile yaşantısına büyük önem veren Tevfik Bey, torunları Arda ve Demir’i dolaştırmaktan, onlarla birlikte oynamaktan büyük keyif alır. Zarif eşi Fulden Hanım, kendisinin başarılarında en büyük destekçisidir. Uzun yıllardır mutlu birliktelikleri, baş başa kendilerine zaman ayırıp yemek yemeleri inanın flört evresindeki ilk heyecan gibi yansımaktadır. Oğlu Ali Bey ve gelini Dilek Hanım, kızı Zeynep Hanım ve damadı Onur Bey ile hepsi birbirinden kıymetli, birbirleriyle barışık olan aile, nazarlardan korumamızın gerektiğine inandığım güzel bir tablo oluşturuyorlar.

GÜVEN VERİYOR

Tevfik Bilgiç, pek çok kişinin kendisine yürekten sevgisi ile saygınlık simgesi oluşturuyor. Başarılarını gelecek nesillere taşıyarak, yarattığı kurum kültürü ile ilişkili olduğu sektörlerde ilklerin içinde olmuştur hep Haşemoğlu firması. Çalışanların tatminini sağlayarak gelişmek, tüm iş kollarında devamlılığın simgesi haline gelmek şirketinin vizyonunu teşkil etmektedir Tevfik Bey’in.

Yaşamının her döneminde kaliteli, mükemmeliyetçi, güvenilir ürünler sunmayı şiar edinen Tevfik Bey, kendi özel hayatında da bu konulara önem verir. Yapılan güzel işleri, aldığı kaliteli hizmeti hep takdir eder. Deniz ürünleri ve balığa düşkün olan Bilgiç ailesi haftada birkaç kez Trilye’yi ziyaret eder. Balığı küçük yaştan itibaren çok seven torunları bizi de ziyadesiyle mutlu etmekte, gelecek nesillerin deniz ürünlerine ilgilerinin artacağının işaretini vermektedir.

Ülkemizin dinamikleri gerçekten güçlü… Özel sektörde yurdumuzu yurt dışında temsil eden, her zaman göğsümüzü kabartan değerlerimiz var. Bunlardan bir tanesi Haşemoğlu firması ile değerli ortağı ve yöneticisi Tevfik Bilgiç. Var olmak her zaman varlıklı olmaktan daha geçerlidir. İyi ki varsınız.

Tanıdığım gerçek mutlu insan başkalarına nasıl güzellikler yapacağını bilen insandır. İnsanlardan hiçbir beklentisi olmayanlar ise çok mutludur. Çünkü onlar hiçbir zaman hayal kırıklığına uğramayacaktır. İyi pazarlar.

Yorum Yazın