0Yorum

Riskleri Başarıyla Yönetenler

Yılda binden fazla fotoğraf çeken fotoğraf sanatçısı David Leek’e yakın bir dostu, “Fotoğraf makineni sürekli yanında taşımanı anlıyorum. Önemli bir olayla karşılaşırsan bunları fotoğraflayıp basına satarak yüksek miktarda paralar kazanmak istiyorsun,” der.

Dostunun bu yorumuna David Leek, şu cevabı verir:

“Benim fotoğraf çekmemdeki amacım yaşamı daha iyi gözlemleyebilmek içindir. Makinemi hep yanımda taşıyorum ki bu hayata karşı uyanık olabileyim. Eğer dikkat etmeseydim, tembelleşir ve şeftali ağacımızdaki yeni çiçekleri ya da karaçamda yaşayan bir kertenkelenin renklerini fark edebilir miydim?”

Mustafa Nazlıer, yaşamı çok iyi fotoğraflayan, renklerin fark edilmesi gerektiğine inanan, hümanist ruhlu, sıra dışı bir insandır.

Trilye’nin eski yerinde bir yangın sonucu tesadüfen ne iş yaptığını öğrendiğim Mustafa Nazlıer’i 17 yıldır tanırım.

FARKLI YAŞAM GUSTOSU

Kendisiyle barışık, insanları seven, yaşamdan büyük keyif almasını bilen, hayatın içinde pek çok olayla yoğrulmuş, deneyimlerle dolu yaşamış Mustafa Bey, Ekol Ekspertiz şirketinin sahibidir. 1992 yılından bu yana sigorta sektöründe faaliyet gösteren şirketin ana uzmanlık alanları hasar ve risk yönetimidir. İki hamle sonrasını gören, küresel gelişimin sektöre yansımalarını dikkat ve titizlik ile analiz ederek yakın gelecek uygulamalarında öncü olan Ekol Ekspertiz’in yıllarca çizgisinin korunmasında Mustafa Bey ve ekibinin sahip olduğu geniş bilgi ve tecrübe birikimi etkili olmaktadır. Uluslararası alanda da doğruluk, bilimsellik, profesyonellik, akıl, bilgi, yaratıcılık, öncülük ve kaliteli hizmet anlayışıyla adından bahsettiren firma; uzmanlık, araştırma, deneyim, disiplin, sabır, anlayış, güvenilirlik, istikrar konularında bağımsızlık ve tarafsızlıktan ödün vermediği için hep kalıcı olmuştur. Enerji sektörü, inşaat sektörü, yüksek riskli endüstriyel tesisler, hava, deniz ve demiryolları dahil olmak üzere pek çok alanda karmaşık ve kurumsal hasar yönetimi çalışmaları gerçekleştiren Ekol Ekspertiz, kaptanının kararlı tutumuyla her zaman güven veren yapıdadır.

HIZLI ve DOĞRU MÜDAHALE

Boş zamanı olmayan, birkaç saatliğine yurt dışı seyahatlerine giden, en hızlı, doğru müdahale ve şeffaf bilgi transferi ile her konuda hasar yönetimi hizmeti vermeyi taahhüt eden Ekol Ekspertiz’in patronu Mustafa Bey, dostluğa çok önem veren, 15 yıl önce tanıdığı garson ile dahi irtibatını sürdüren tam bir vefa insanıdır. İş hayatında nasıl iyi bir şekilde adını duyurmuşsa, özel hayatında da insanları mutlu etmek için dokunuşlar yapmasıyla bilinmektedir. Sosyal sorumluluk projelerinde ilk sıralarda yer alır. Koyu bir Fenerbahçeli olan Mustafa Bey, uzun yıllardır kongre üyesidir. Kendisinin başarılı bir hayat sürdürmesinde zarif eşi Bahar Hanım çok destek olmaktadır. Oğlu Mert’in Trilye’nin balık çorbasıyla büyüdüğünü zaman zaman anlatan Nazlıer, sigortacılık ve bankacılık dışında işletme eğitimleri aldı. Başkent Üniversitesi Ticari Bilimler Akademisi’nde Sigortacılık ve Risk Yönetimi bölümünde öğretim görevlisidir. 25 yıldır işini başarıyla yürüten Mustafa Bey, sigorta eksperliği, risk mühendisliği ve enspektörlük yapmaktadır. Yangın ve olay yeri inceleme uzmanlığı, kök ve yakın sebep analizleri, uçak ve raylı sistemler, risk ve hasar yönetimi, fraud (sigorta sahtekarlığı), kar kaybı, iş durması, mali ve fiili analiz konularında da hizmet vermekte olan Mustafa Bey, yenilenebilir enerji, inşaat, elektronik, elektrik ve makine mühendisliği alanlarında risk ve hasar yönetimi yapmaktadır.

 

CESUR KARARLAR ALIR

Trabzon uçağının yaşadığı kazadan, demiryollarında meydana gelen tüm önemli kazalara kadar neden sonuç ilişkilerini araştırıp son kararı veren Mustafa Bey, uzmanlık konusu ile ilgili pek çok makale yazmaktadır. “Hayatımız Sigortalı” dergisinde köşe yazarı olan Mustafa Bey, Avrupa, Rusya, Türki Cumhuriyetler, Afrika ve Orta Doğu bölgelerinde de tanınan dürüstlük abidesi ve gurur kaynağımızdır. 150 kişiyi aşkın akademisyen ve bilim insanı ile uzmanlık konularında iş birliği yaparak çalışan Mustafa Nazlıer, yurt içi ve yurt dışında 100’den fazla sertifikalı eğitim programına katılmış ve hayatının her safhasında eğitim almaya devam etmiştir.

Kendisini şımartmak, dinlenmek ve karar almak için işten eve giderken, Trilye’ye uğradığını söyleyen Nazlıer, Sigorta Eksperleri Derneği  (SED) İcra Komitesi Kurucu Üyesi, Anadolu Sigorta Eksperleri Derneği (ASED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri, Sigorta Eksperleri Dayanışma ve Eğitim Vakfı (SEDEV) Kurucusu ve Üyesi, Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü Üyesidir. Bu ruhu genç, dinamik, çalışkan insan yıllardır sevdiği işte gece gündüz demeden çalışıp başarıdan başarıya koşmaktadır. Pek çok koleksiyona da sahip olan Mustafa Bey, zevkleriyle gerçekten sıra dışı bir kişiliktir. Yolun hep böyle aydınlık ve insanın ruhuna canlılık katan sevecenlikle dolu olsun.

Cevizin kabuğunu kırıp özüne inmeyen, cevizin hepsini kabuk sanır. İyi pazarlar.

Yorum Yazın