0Yorum

Özel İşlerin Yaratıcıları

Bir gün balıkçının birisi av malzemelerini ve balık sepetini yanına alarak balık avlamaya gitmiş. Gittiği yerde bol şans dilediği diğer balıkçılar hiç balık yakalayamamışlar. Adam, “Rastgele,” diyerek oltasını denize atmış. Kısa bir süre sonra oltasına kocaman bir balık gelmiş. Adam balığı iğneden kurtarmış ve kendi kendine “Bu sefer de olmadı” diyerek balığı denize atmış. Kısa bir süre sonra yine büyük bir balık yakalamış, “Yine olmadı” diyerek balığı tekrar denize geri atmış. Çevresindeki kişilerin şaşkın bakışları arasında bir balık daha yakalamış. Balıkçılar “Bu seferki balık küçük, büyükleri beğenmediğine göre bu balığı hiç beğenmez, yine denize atar” demişler. Adam balığı iğneden kurtardıktan sonra “Şimdi tamamdır” diyerek balığı sepetine atmış. Adamın bu garip tavırlarına şaşıran balıkçılardan biri dayanamamış ve sormuş: “Kardeş, büyük balıkları denize geri atıyorsun, ama küçük balığı sevinçle sepetine koyuyorsun. Neden olduğunu merak ediyoruz doğrusu.” Adam, yüzünde bir tebessümle “Evet balıklar büyük ama benim sepetim küçük. Ben sepetime uygun balıklar yakalamalıyım” demiş.

Mehmet ve Nihat Özbağı, Anadolu’nun bağrından çıkıp çok büyük işlere imza atan değerli iş adamlarıdır. Her ikisi de yetinmeyi bilen, durulması gereken yerde duran, hazmetmeyi iyi uygulayan, mütevazı yaşamlarıyla topluma değer katan insanlardır.

KÖKLÜ FİRMA

Mehmet ve Nihat Özbağı, Türkiye’nin köklü şirketlerinden Mön İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti.’nin sahipleridir. 1981 yılında kurdukları firma Türkiye’nin gözbebeği olmuş ve parmakla gösterilecek konuma gelmiştir. Yüksek Mimar Nihat Bey ile Elektrik Yüksek Mühendisi Mehmet Bey, iki kardeş bir aile şirketinin nasıl güzel bir uyum içerisinde kurumsal prensiplerle yönetilebileceğini ve zirveye tırmanacağını ispat etmişlerdir.

KALİTEYLE ANILIYOR

Özellikle güneye karayolu ile yaptığım seyahatlerde kaliteli yol çalışmalarının yanında yer alan tabelalarda yüklenici firma ismini Mön İnşaat görünce yüreğime su serpilirdi. Çalışmalarını ne kadar titizlikle yaptığını bildiğim Mön İnşaat, cehennem gibi yolları çok ince hesap ve detaylarla kaza oranlarının azaldığı modern yollara çevirdi yıllardır. Sıcakların en etkin olduğu saatlerde bile işlerinin başından ayrılmayan bu çalışkan insanlarla ülke olarak ne kadar gururlansak azdır.

FENERBAHÇE SEVGİSİ

Spora oldukça düşkün olan Nihat Özbağı, Fenerbahçe Kulübü’nde Asbaşkan görevi ile Yatırım ve Projeler Sorumlusudur. Birkaç yıl önce bir grup gurme arkadaşımla Münih’te Oktoberfest’e katılmıştım. Tadımlar sırasında konu futboldan açılınca Almanya’nın tanınmış Türk iş adamlarından Beklan Coşkun, kendisinin koyu bir Fenerbahçeli olduğunu ama Fenerbahçe’yi sevmesinin en büyük nedeninin Nihat Özbağı gibi dürüst bir iş adamının yönetimde olmasından kaynaklandığını söyleyince gözlerimin dolduğunu hissettim. Güzel işleri yapan güzel insanların ünü kısa sürede bütün dünyaya yayılıyor.

İNŞAAT ve TURİZM

Elazığ eşrafından Ahmet Bey’in oğulları olan Mehmet ve Nihat Özbağı kardeşlerin sahibi olduğu Mön İnşaat firması karayolları, otoyollar, demiryolları, limanlar ve köprüler, havaalanı tesisleri, barajlar, sulama ve drenaj sistemleri, kanalizasyon ve içme suyu tesisleri, askeri hava üssü tesisleri, mekanik ve elektrik tesisatları, boru hatları ve pompa istasyonları konusunda uzman olup Türkiye’nin önde gelen firmalarındandır.

Mön firması, ünlü Pendik Tersanesi teçhiz, rıhtım ve parmak iskelelerin inşasından, Erfelek Baraj inşaatına kadar zor işleri de başarmış, ihtisas sahibi yetenekli teknik ve idari personelle her işin üstesinden gelmeyi bilmiştir.

Antalya’daki Miracle Resort Otel ile Ankara’daki Class Otel’in sahibi olan Mön İnşaat, turizmde de faaliyet göstermektedir.

HER ZAMAN MÜTEVAZI

Bulundukları konumlar, popülerlikleri, onların çizgisini hiçbir zaman değiştirmemiştir. Mehmet ve Nihat Özbağı, ailece balığa düşkündürler. Ne zaman Trilye’ye gelseler, insanlar onları saygı ile selamlarlar. Mehmet Bey’in zarif eşi Sevgi Hanım, Nihat Bey’in zarif eşi Canan Hanım, eşlerinin başarılarının arkasındaki gizli, görünmeyen ellerdir.

İnsanlara her zaman yardımcı olmayı, ülkede istihdam yaratmayı ana prensip olarak kabul eden Özbağı ailesi, sosyal sorumluluk projelerinde de hep ön saflarda yer almaktadırlar.

Bir engelle bir fırsat arasındaki fark nedir biliyor musunuz? Ona karşı olan tutumunuz. Her fırsatın bir zorluğu ve her zorluğun bir fırsatı vardır. Başarılı insanlar, zorlukları fırsata çevirmeyi becerebilenlerdir. İyi pazarlar.

Yorum Yazın