1Yorum

Ödüllere Doymayan Girişimci

Mehmet Selim Kara 79 yaşında, dev bir grubun sahibi, 19 yaşında genç bir insanın heyecanı ile “Gelecekte ülkeme, insanlarımıza nasıl faydalı olurum” diye koşturup duruyor. Kafasında tahayyül ettiği modeli çiziyor. Almanlar o modeli dikkate alıp üretiyor. Dünyanın pek çok ülkesinde inanılmaz saygınlığı var. Has Otomotiv, Has Turizm gibi hem Türkiye’ye hem de dünyaya mal olmuş şirketlerin sahibi olan Mehmet Selim Kara’nın çok ilginç bir yaşam öyküsü var.

Selim Bey iş hayatına at arabası ile başlamış. 25 Haziran’da Rusya’nın başkenti Moskova’da üçüncü kez “ Altın At Arabası” denilen Rusların çok önem verdiği bir ödülü aldı. Ruslar da şaşkın bu başarıya. En önem verdikleri ödülün üçüncü kez aynı kişi tarafından alınması çok üstün bir başarı olarak görülüyor. Rusya’dan gelip, henüz ayağının tozunu dahi atmadan Meclis Başkanı Köksal Toptan tarafından TBMM Üstün Hizmet ödülünü almak üzere Ankara’ya çağırıldı. Yaşamı boyunca insanlara verdiği değerin karşılığı sayılan bu ödüle de layık görüldü. TBMM’deki ödül töreninden sonra geldiği Trilye’de yakasındaki madalyaları gören herkes merak içinde kalmıştı. Birleşmiş Milletler’den aldığı madalya, Kremlin Sarayı’ndan aldığı madalyalar, hepsi övünç kaynağı.

Selim Kara ikamet ettiği Antakya’dan kilometrelerce uzaktaki Ankara’yı bile düşünmüş, Ankara’nın çıkışında kendi adına bir hatıra ormanı yaptırmış ve çevreye ne kadar duyarlı olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

KADERİN CİLVESİ

Başarı öyküleriyle dolu bir yaşama bir de Kore Savaşındaki üstün kahramanlıkları da eklenmiş. Fakat yıllar her şeyi değiştiriyor. Kore muharebelerinde mühimmat desteği yapan SSCB karşı cephede savaşmış ama daha sonra Rusya’da başarılı işlere imza atan iş adamına övgü dolu sözlerle Kremlin Sarayı’nda müthiş bir ödül töreni düzenlemişler. Değişen global dünya acaba daha hangi ilginç sahnelere tanıklık edecek.

Suudi Arabistan’dan Yemen’e, Rusya’dan Suriye’ye kadar pek çok ülkede, Türkiye’nin dört bir yanında çalışan 500 otobüslük firmanın sahibi olan Selim Kara’nın en büyük sermayesi hayırlı evlatlarıdır. Çünkü her birinin kalbi ülke sevgisiyle doludur. 5’i erkek, 3’ü kız olmak üzere 8 çocuğa sahip olan Kara’nın İstanbul’daki kalesi tam bir iletişim uzmanı olan Latif; Moskova’da Ayhan; Yemen, Suudi Arabistan ve Sudan’da Reşat; kardeşinin oğlu Özcan ve Züheyr Antakya’da; Bulgaristan’da Nezih tamamen kurumsal bir zihniyetle şirketi bir hamle daha ileriye götürmek için canla başla çalışıyorlar.

Eğer yeryüzünde derin ve karanlık vadiler bulunmasaydı, dağların dorukları o kadar güzel olmazdı. Üstesinden gelinmesi gereken zorluklar olmasaydı, insanoğlu en büyük zenginliği olan başarılarından tat alma duygusunu yitirirdi. Selim Bey bu duygularını sonsuza dek sürdürme kararında.

 

 

Yorum Yazın