0Yorum

Ödül Zengini Başkent'in Yaratıcıları

 

         ISO 22000 üyesi bir restoran olduğumuz için günlük, haftalık ve aylık toplantıları planlı olarak yapmakta ve tutanakları imzalayıp dosyalamaktayız. Haftalık ve aylık toplantılarda önemli bir mazaretim olmazsa mutlaka bulunurum. Bir ay önceki toplantıda şöyle bir karar aldık. 2010’da bütçemizin el verdiği oranda birlikte çalıştığımız tedarikçi firmaları destekleyeceğiz. Kuru temizleme, balık toptancısı, manav gibi tedarikçilerimize gerekirse faizsiz kredi bile verebileceğimizi, bizimle birlikte onların da büyüyüp bize daha güzel koşullarda hizmet verebilme yeteneklerini artırmamız gerektiğini tartışıp böyle bir karar aldık.

         20 yıl önce Siirt’te görev yaparken o zamanki Tugay Komutanı Tuğgeneral Hilmi Özkök o kadar fazla iş yoğunluğumun arasında ek görev olarak beni Muayene Komisyonu Başkanlığına atamıştı. Çok sorumluluk isteyen bu görevi üstlenip 2 yıl başarıyla yürütmüştüm. Ama bu başarımın arkasında Siirtli bir müteahhit vardı. Seyyid Abdi Ekil isimli kişi hayatımda tanıdığım en dürüst insanlardan birisiydi. Hiç evlenmemiş, son derece insancıl bir yapıya sahip olan Abdi Bey, askerleri çok sever, “Evlatlarımın yiyecekleri benim evimdekinden daha kaliteli olmalı” derdi. Kötü mal vermemek için teminatı yakardı. Birkaç yıl önce vefat ettiğini öğrendiğim Abdi Ekil’e benim başımı ağrıtmadığı için her zaman dua ederim. Hiçbir zaman çalıştığım müteahhitlere umacı gözüyle bakmadım, çalışanlarıma da aynı titizlikte olmalarını söyledim. Onları onore ettiğiniz zaman çok daha başarılı olursunuz ve iyi yerlere gelirsiniz. Çünkü her başarılı yöneticinin arkasında böyle gizli kahramanlar vardır.

         Namık Tanık, Ankara’nın çehresinin değişmesinde, yeni bir yüze kavuşmasında büyük emekleri olan, son derece başarılı bir işadamıdır. Hatırlar mısınız daha birkaç yıl öncesine kadar ABD Başkanını havanın karanlığında Çankaya bölgesine götürdüğümüzü. Çünkü Esenboğa yolundaki gecekondu bölgesi Türkiye imajına gölge düşürüyordu. Daracık havaalanı yolunda saatlerimizin geçip uçak kaçırdığımız günler pek uzak değil. Esenboğa’dan şehir merkezine gelene kadar sanki bir Afrika ülkesinin havaalanına inmiş gibi moralimiz bozulurdu. Hiç bir hafta sonu Göksu Parkı’na balık tutmaya gittiniz mi? Avrupa’da görüp de özendiğimiz parklardan fersah fersah ileride. Trafiğin yoğun olmadığı zamanlarda hiç durmadan, ışıklara takılmadan 7-8 dakikada Çankaya’dan şehir dışına çıkabilmenin keyfi gerçekten bir başka oluyor. Ankara’ya yıllardır bu güzel hizmetlerin çoğunu kavuşturan, çok çalışkan ve titiz kişiliği ile herkesin takdirini kazanan Tanık, sahibi olduğu Nata firmasıyla alt yapı, üst yapı projeleri, köprülü kavşak inşaatlarıyla uzmanlaşmış ve bu uzmanlığını uluslararası projelere taşımıştır. Türki Cumhuriyetlerinde de en özellikli inşaatların yapımına davet edilen Nata Group, yaptığı kaliteli işlerle göğsümüzü kabartmaktadır. 

ÇEVRECİLİĞİ TAKDİR EDİLİYOR

         Seferihisar Thermal Residence, Namık Bey’in yenilenebilir ve temiz enerji ile ilgilenip çevreci bir projeye el atmasıyla yakın bir zamanda hayat bulacak. Günümüz tıp dünyasında sağlıklı yaşam seviyesini yükseltmek amacıyla kullanılan yöntemler arasında önemli bir yer teşkil eden doğal kaynaklara ilgi her geçen gün artıyor. 5 yıldızlı, 650 yatak kapasitesindeki bu termal tesis, Türkiye’nin en büyük sağlık kompleksi olmaya hazırlanıyor. Antares Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 2012’de faaliyete geçecek Eurasia Viyadük Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 2011’de açılacak olan İstanbul Yolu Alışveriş Merkezi gibi projeler Nata Şirketler Grubu’nun gurur duyduğu yatırımlardır. Beton ve betonerme sektöründe, enerji projelerinde, havacılık ve hava taşımacılığında başarılı faaliyetleri ile her zaman atak yapan Namık Bey, başkentimize güzel hizmetler vermeye devam etmektedir.

         Şu ana kadar ödül zengini olan başkentimizin son olarak da Avrupa kentlerinin almak için yarıştığı en büyük kent ödülü olan “Avrupa Ödülü”nü almasında büyük emeği geçen Namık Tanık, deneyimlerini şehir hayatına kattığı projelere aktararak işinde sınır tanımayıp herkesin güvenini kazanarak çalışmayı kendine şiar edinmiş bir yapıdadır. Namık Bey’in Ankara, İstanbul ve yurdun değişik yerlerinde ve yurt dışındaki ülkelerde yaptıklarını anlatmaya sayfalar yetmez. Ulusal ve uluslararası pazarda gerçekleştirdiği projelerin yanında sosyal sorumluluk bilinciyle de topluma her zaman destek veren Tanık, yapabileceğinin en iyisini yapmayı her zaman kendisine hedef koymuştur. Hasan Tanık İlköğretim Okulu ve Lisesi, Hasan Tanık Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu, Ankara ve Vatan Dershanesi, Yusuf Tanık Ormanı gibi faaliyetleri, sosyal sorumluluk anlayışına ne kadar önem verdiğinin göstergeleridir.

Yapılmaya değer şeyler, iyi yapılmaya da değer. İyi bir oyunun son söze ihtiyacı yoktur. İyi pazarlar.

Yorum Yazın