0Yorum

Mütevazılıklarıyla Yükselenler

Yıllar önce Arjantinli ünlü golfçü Robert de Vicenzo, yine bir turnuvayı kazanmış, ödülünü alıp kameralara poz vermiş ve kulüp binasına gidip oradan ayrılmak üzere hazırlanmıştı.

Bir süre sonra binadan çıkıp otoparktaki arabasına yürürken yanına bir kadın yaklaştı. Kadın, başarısını kutladıktan sonra ona çocuğunun çok hasta ve ölmek üzere olduğunu anlattı. Zavallı kadının hastane masraflarını ödemesi imkansızdı.

Kadının anlattığı öykü De Vicenzo’yu çok etkilemişti; hemen cebinden bir kalem çıkarttı ve turnuvadan kazandığı paranın bir miktarını yazdı çek defterine. Çeki kadının eline sıkıştırırken de ona: “Umarım bebeğinin iyi günleri için harcarsın” dedi. Ertesi hafta kulüpte öğle yemeği yerken, profesyonel golf derneğinin bir görevlisi yanına gelerek, “Otoparktaki görevli çocuklar, geçen hafta turnuvayı kazandıktan sonra yanınıza bir kadının geldiğini ve onunla konuştuğunuzu söylediler bana” dedi. De Vicenzo, evet anlamında başını salladı.

Görevli, “Size bir haberim var. O kadın bir sahtekar. Üstelik hasta bir çocuğu da yok. Sizi fena halde kandırmış arkadaşım.”

De Vicenzo, “Yani ortada ölümü bekleyen bir bebek yok mu?”

“Hayır yok!” dedi görevli.

“İşte bu hafta duyduğum en iyi haber” dedi, De Vicenzo.

Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen ile Genelkurmay’daki görevimin son aylarında tanışmıştım. O zamanlar Ankara’da Otokoç Genel Müdürüydü. Kendisini bir iki kez ağırlama şansı yakalamıştım. O kadar ince bir insandı ki hemen akabinde güzellikler dolu mektup yazar, teşekkür ederdi. Yetenekli asistanı Kadriye Öztürk de çok başarılı bir hanımefendiydi. Otokoç’un bayileriyle yaptığı yemeklerine beni de davet etmeyi unutmazlardı. Pek çok değerli Koç bayisi ile bu toplantılarda tanışmıştım.

Hulki Karagülle o zamanlardan beri elektriğimizin uyuştuğu birisiydi. Vizyonu ve çok yönlü kişiliği ile hep dikkatimi çekmişti. Son derece efendi, kibar, sportmen ve etrafındaki herkese iyilik etmekten hoşlanan Hulki Bey, Ankara’nın yetiştirdiği çok değerli iş adamıdır. Sahibi olduğu Tan Oto yıllardır başarıdan başarıya koşmaktadır. Hulki Bey’in sağ kolu Serdar Mındıkoğlu, otomotiv ile ilgisi olan herkese etini tırnağına katarcasına yardım etmektedir.

Hulki Karagülle iş hayatında başarılı olduğu kadar Türkiye ve Avrupa’da isminden sık sık söz ettiren binicilik konusunda da gurur kaynağımızdır. Cumhurbaşkanlığı Kupası, Atatürk Kupası yarışmalarından, Selenium Bahar Kupası’na kadar zirveleri kimseyi kaptırmayan Karagülle, Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.’nin kıdemli yetkili bayilerindendir. Filo satış, ikinci el otomobiller, ticari araçlar, yedek parça, servis sigorta gibi hizmetlerde uzmanlığının ve uzun yıllar insanlara verdiği güven unsurunun sonucunda bir hayli sadık müşteri portföyü bulunan Tan Oto, Türkiye’nin en büyük kaporta ve boya plazası ile başarılı hizmetlerini artırarak yoluna devam etmektedir. Hizmette kaliteyi kültürel bir değer olarak kabul eden firma titiz çalışmaları sonucu hak ettiği konumda bulunmaktadır.

İş hayatı ile sosyal hayatı birleştirip yurt dışı ve yurt içinde sayısız şampiyonluklar kazanan Hulki Bey, mütevazı kişiliği ve çalışkanlığıyla, karpuzları koltuklarının altında başarıyla taşımaktadır. İnsanları hayrete düşüren alçakgönüllülük başarı ile birleşince çok güzel sonuçlar elde edilmektedir.

Irmakların en sakin yerleri derinlerde, insanların en samimisi de alçakgönüllülükte bulunur. Meyvesi bol olan ağaç daha çok eğilir.

Yorum Yazın