0Yorum

Mucize Yaratan Başarılar

Daha önce hiç deniz yolculuğu yapmamış bir köleyle aynı gemide bir padişah yolculuk yapıyormuş. Köle korkudan tir tir titriyormuş. Yatıştırmak için bütün uğraşılar boşa gitmiş.

Padişahın keyfi kaçıp tedirgin olmuş tabii. Herkes çaresiz, bir adam öne atılmış ve “İzin verirseniz, onu sakinleştireyim,” demiş. “Peki” demiş padişah, “ne yaparsan yap, yeter ki sussun şu adam!”

Bağırıp çağıran köleyi suya atmışlar. Birkaç kez batıp çıkmış yüzeye. Panik içinde “Boğuluyorum! İmdat!” diye bağırırken yakalayıp gemiye çıkarmışlar. Güvertenin bir köşesine bırakmışlar. Sessiz ve usulca oturmuş köle. Herkes şaşırmış. Padişah adama neden böyle yaptığını sormuş. Adam: “Gemideki huzur ve güvenin farkında değildi, suya düşünce değerini anladı” demiş…

Emekli olduğum yıllarda henüz Trilye açılmamış, 2001 krizinin en zor günlerinde yiyecek içecek sektörü, eğlence sektörü dip yapmıştı. Devalüasyonlar, ekonomik çalkantılar ruh halimi çok etkilemişti. Sabah saatlerinde herkes gibi beni de ekrana kilitleyen TRT’nin güzel sunucusu Sabiha Akdemir, toplumun tek subapı gibiydi. Güler yüzüyle, mütevazılığıyla, pozitif enerjisiyle ve eğlenceli programıyla güne olumlu başlamamı sağlıyor, adeta terapi ediyordu beni.

Sabiha Hanım, vefanın sadece bir semtin adından başka bir şey olmadığını bildiğim toplumumuzda kadir kıymet bilen, yaşadığı her olumsuzlukta mutlu olabilen, haksızlığa uğrasa da şükredip yetinmesini bilen, huzursuzluğun yanından bile geçmediği çok vefalı bir insandır.

Birkaç ay önce yine kendisi gibi huzuru bulan, sahip olduğu her şeye şükredip minnettar olan, yıllardır kendisini yakinen izlediğim İbrahim Saraçoğlu’nu Trilye’ye getirmek istediğini söyledi. Ben de çok sevindim.

İLGİ ODAĞI OLDU

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, gerçekten çok mütevazı bir bilim adamı. Ne şöhret ne de müthiş kariyeri onun insanlığından bir şey değiştirmemiş. Restoranda onu tanıyan herkese karşı sıcak yaklaşımını esirgemez hiçbir zaman. Kendisinden önce şoförünün yemeğini düşünen, hiç üşenmeden şoförünün oturduğu yeri görmeden ağzına lokma bile atmayan müstesna bir insan Saraçoğlu. Herkesi dinleyen, her derde deva olmayı yürekten isteyen İbrahim Bey, tam bir halk insanı. İnsanlara tepeden bakmayan, yükseldikçe mütevazılığı artan çok farklı bir kişilik.

DÜNYA ÇAPINDA ÜNLÜ

İstanbul Avusturya Lisesi ve Mersin Akdeniz Koleji’nde okuduktan sonra Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi’nde Kimya Mühendisliği eğitimini tamamlayan Saraçoğlu, yüksek lisans ve doktora çalışmasını Avusturya Graz Üniversitesi’nde fizikokimya kürsüsünde yaptı. Master ve doktoradan sonra 1987 yılında doçent, 1994 yılında profesör oldu.

Graz Üniversitesi Biyoteknoloji ve Mikrobiyoloji kürsüsünde asistan, Çukurova Üniversitesi, Avusturya Karl-Franzens Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ve Viyana Teknik Üniversitesi’nde profesör olarak öğretim görevlisi, daha sonra 1987 – 1993 yılları arasında AVL Araştırma Merkezi’nde araştırmacı ve yönetici olarak çalıştı.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu profesör olduktan sonra doğal bitki özlerinin insan sağlığı üzerindeki etkileri ve hastalıkların tedavisinde doğal bitki kürlerinin kullanımı üzerine çalışmalar yapmıştır. Prostat ve prostat büyümesinin tedavisi için brokolinin kür şeklinde kullanımı üzerine çalışmalar yapan Saraçoğlu, bu çalışmaları ile adından dünya çapında söz ettirmiştir. Ayrıca yine dünyada ilk defa olmak üzere lavanta bitkisinin Hepatit B ve Hepatit C rahatsızlıkları üzerindeki etkilerini de ortaya çıkaran İbrahim Saraçoğlu, dünya bilim çevrelerinin tanıdığı ve her çalışmasını yakından takip ettiği çok değerli bir isimdir.

YÜZLERCE PATENT

Buluşlarıyla 100’ün üzerinde patent alan İbrahim Saraçoğlu çalıştığı araştırma konularında makaleler yazdı. 1999 yılında televizyon programında milyonların karşısında ilk kez brokoli kürünü açıkladı ve büyük ilgi uyandırdı.

2001 yılında Türkiye’ye yerleşerek fitoterapi alanında çalışmaya başladı. Bitkilerdeki Sağlık Mucizesi, Bitkisel Sağlık Rehberi, Tıbbi Bitkiler Rehberi, Bitkisel Kürler Rehberi ve Tıbbi Bitkiler ve Bitkisel Sağlık Rehberi kitaplarını yazdı.

2010 yılında Ankara’da dünyanın üçüncü büyük Tohum Gen Bankası’nın açılmasında ve yine aynı yıl haziran ayında Türkiye’nin ilk resmi Tıbbi Bitkiler Araştırma Laboratuarı’nın faaliyete başlamasında etkin rol aldı.

Yaptığı buluşlar ile gurur kaynağımız olan bilim adamı İbrahim Saraçoğlu’nun geliştirdiği, önleyici ve koruyucu doğal bitkisel kürler, uluslararası yayınlanmış birçok kitapta kaynak olarak gösterilmektedir.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun geliştirmiş olduğu kürleri yurt dışındaki üniversiteler araştırmalarına almaktadırlar.

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI

2015 yılının ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başdanışmanlık görevine atanan Saraçoğlu, zaten yıllardır böyle bir görevi yürütüyor.

Saç dökülmesinden öksürüğe kadar pek çok umutsuz vakadaki çıkış yollarına insanları yönlendiren, dertlerine deva olan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, geleneksel tedavi yöntemlerinin arka plana itilmemesini, gerçek kimliğini kazanmasını sık sık dile getiren, kendisini insanlığın hizmetine adamış çok değerli bir insandır.

Deniz ürünlerine oldukça düşkün olan Saraçoğlu, yoğun iş temposu arasında fırsat buldukça Trilye’ye uğrar. Sade yaşamı, bilinçli beslenmesi, örnek alınacak özelliklerindendir.

Sayısız ödülleri olan, sosyal sorumluluk projelerinde hep ön saflarda gördüğümüz mucizevi iksirlerin yaratıcısı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu var olduğu sürece insanlığa hizmet etmeye, yaşamı boyunca çaba gösterip oluşturduğu buluşlarından insanlığı yararlandırmaya devam edecek, durmayacak hiçbir zaman.

Yüksek bir amaca bağlanmak isteyen insanlar en yükseğe erişmek için en aşağıdan başlarlar.

Eğer süreç doğru ise, sonuçlar kendiliğinden olur. İyi pazarlar.

 

 

Yorum Yazın