0Yorum

Mardin'den Sibirya'ya

               

Hayatınızda  bazı insanlar vardır; sıkıntılı ve moralinizin bozuk olduğu dönemlerde onlarla karşılaşmak, mah-cemalini görmek istersiniz.  Görür görmez de manevi bir güç oluşturan elektrik akımı paylaşılır. Karamsarlığınız azalır, ümidinizi yitirdiğiniz konulardaki güveninize tekrar kavuşursunuz. Modern tıp bile sağlıklı uzun yaşamanın kurallarını sıralarken insan diyeti yapılmasını öneriyor. Yani diyorlar ki sizde olumsuz duygular uyandıran, negatif enerjili insanları yaşamınızdan çıkarmaya çalışın. Gülmesini bilen, etrafına pozitif enerji saçan arkadaşları tercih edin.

Yenigün İnşaat’ın sahibi Mithat Yenigün’ü emekli olup, sivil yaşantıma başlamadan çok önceleri tanıyordum ve restoranımı açtığım zaman ilk görmek istediğim kişilerden birisiydi.   Dostlukları ve kaliteli işleriyle bambaşka bir insan olan Mithat Bey samimiyetine güvenilen son derece çalışkan, efendiliğine herkesin hayran olduğu  bir kişidir.

NATO ve ABD silahlı kuvvetlerinin projelerinde edindiği yüksek standart ve deneyimle, Türkiye ve dünyada önemli projelere imza atan Mithat Yenigün’ün  Türkiye’ye kazandırdığı prestij takdire şayandır.  Moskova’da Gazpromun Bilim ve Tekonoloji Merkezi binası, Polonya Varşova’da 22 katlı Eurocentrum binası, Irak, Afganistan, Özbekistan’da çok özel tesislerin inşaası ve Kuveyt Havaalanı apron yapımı gibi pek çok ülkede güzel eserlere imza atmıştır. 

DÜNYADA İLK UYGULAMA

Nato’ya  bağlı ülkeler Nato’nun bütçesini kullanarak, silahlı kuvvetlerinin kullandığı binaları, kritik öneme haiz tesisleri kendi ülkelerinin milli firmalarına yaptırırlar. Polonya bu kuralı ilk kez; Polonya Deniz Kuvvetleri binasının yapım ve restore işlerini, Mithat Bey’e olan güveni ile bir Türk firmasına;  Yenigün İnşaat’a yaptırdı. İsveç’in ünlü IKEA firması koşulların çok zor olduğu gündüz hava sıcaklığının – 24, gece – 39 olarak yaşanılan Sibirya’daki tesislerinin yapılmasını Yenigün grubundan istedi. Bu aralar Mithat Bey Fenerbahçe maçları dışında sık sık Sibirya’ya gidip geliyor.

MİDYAT’A VEFA ÖRNEĞİ

Mithat Yenigün doğduğu topraklara vefa borcunu ödemek için, Midyat’ta bitmesini heyecanla beklediğim, 1500 yıllık bir binayı restore ederek Butik Otel yaptırıyor. İlk ziyaretçilerinden birisi olmayı dört gözle bekliyorum. Türkiye’de en çok etkilendiğim bölgelerden birisi olan Midyat’a böyle güzel tesisler konuşlandıktan sonra turizm patlaması olacağına inanıyorum.  Zaten yıllardır hayıflanıp dururum. Kutsal kitaplarda anlatılan yerlerin pek çoğu Türkiye’de olduğu halde neden inanç turizmindeki turist sayımız yetersiz?  Herhalde Mithat Bey bunu da görenlerden birisi ki turistin en çok gereksinim duyduğu bu konuya el atmış.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı olan Mithat Yenigün ile ilgili ne kadar anlatsak  da sözcüklerin cümle kurmakta yetersiz kalacağına inanıyorum. Eğer günün birinde efendi, dürüst, düzgün insan gibi sözcüklerin anlamını öğrenmek ihtiyacını hissettiğinizde, Türkçe sözlüklerle yetinemeyebilirsiniz. O zaman bilgisayarınızın arama motoruna “Yenigün” yazıp tıklayın. Bu soyadı taşıyan Mardin kökenli tüm aile fertleri aynı özelliğe sahip, çok değerli insanlardır. Ailenin çok değerli Fikret abisini geçen yıl kaybettik. Birlikte aynı hastanede tahliller yaptırıyorduk, birkaç gün sonra da aniden bırakıp gitti bizi. Ama asla gönlümüzden ayrılmadı. Yenigün ailesinin birbirinden değerli fertleri Edip,  Erdal ve Fikret beyler  kişilik yapıları ve başarıları ile  Türkiye’de müstesna kişiler arasına girmişlerdir. Ekim ayında Almanya’nın Berlin ve Munih kentlerine yaptığım seyahatim sırasında Türkiye’ye uzun yıllar gelmemiş ama Fenerbahçe fanatiği olan birkaç işadamı ile tanıştım. Bana Mithat Yenigün’ü tanıyıp, tanımadığımı sordular, kendisine öyle sevgi dolu bir gönül bağlılığıyla yaklaşımları ve takıma olan sevgilerini Mithat beyle özdeşleştirmeleri beni inanılmaz mutlu etmişti.

Ben yazılarımı genellikle gece yarısı 02:00 ile 04:00 saatleri arasında yazarım. Evimin yeşil vadiye bakan bölümünde fincanımdaki kahve veya çayı soğutarak yudumlarken, kafamda geçmiş yıllara ait hatıra sayfalarını tıklarım. Mithat Bey konusunu açtığımda bir kitap yazacak kadar onun insanlığı, başarıları ve  erdemlerine rastladım. Fakat bu kadarını aktarabildim.

Girişimciliğin sihirli ve gizli bir yanı yoktur. Bu kalıtımsal bir yetenek de değildir. O öğrenilebilecek bir disiplindir. Mükemmelliği başaranlar beyinlerinin en becerikli kısımlarına ulaşarak, ondan yararlanma da usta olanlardır. Onları diğerlerinden farklı kılan özellik de budur.     

Yorum Yazın