0Yorum

Mardin'den Dünyaya Kapı Açanlar

Son yıllarda kitapçılarda en çok satan listelerinde, düşünme teknikleri ve kişisel gelişim üzerine yazılmış yayınlar başı çekiyor. Özellikle ‘çekim yasası’ gibi…

Yeni bir buluşmuş gibi sunulan bu yöntemin fikir babası Mevlana’dır. “Ne düşünüyorsan O’sun ya da sen neye hazırsan hayat sana onu hazırlar.”

Gerçekten de ne düşünürsek hayatımızın içine mıknatıs gibi çekeriz o eylemi…

Doğuştan getirdiğimiz ve genlerimizle belirlenen huy, karakter ve yatkınlık gibi faktörlere yetiştiriliş tarzımız ve deneyimlerimiz eklendiğinde ortaya çıkan değer bizim şu anki düşünce sistemimizi oluşturan her şey demektir. Hayata nasıl baktığımız pek çok şeyin etkisiyle şekillenir. Bazı insanlar karamsardır, çevrelerindeki insanlarla uyum sorunu yaşarlar, sanki hayat için değil de hayata karşı savaş verirler.

Bazı insanlar vardır ki ışıltıları hemen fark edilir. Girdikleri her ortamda yaydıkları enerji insanları çeker. Hayata olumlu bakarlar ve genel olarak sadece yaşıyor olmaktan bile mutluluk duyarlar.

Bilim insanları beynimizin biz bir şey düşündüğümüzde o konuyla ilgili pencereler açtığını ve düşünce sona erdiğinde pencerenin kapandığını fark ediyorlar. İşte bu düşünceler sırasında hissettiklerimiz yoluyla beynimiz farklı kimyasallar üretiyor. Bu kimyasallar “nöropeptit” adıyla biliniyor ve tüm vücudumuzu etkiliyor. Aşık olduğumuzda içimizde pır pır eden şey de, sinirlendiğimizde midemizdeki ağrı da bu kimyasallar tarafından oluşturuluyor.

Yaptığımız her şeyin fiziksel bir sonucu olduğunu biliyoruz, artık anlaşılıyor ki düşündüğümüz her şeyin de gözle görülen elle tutulan sonuçları var. Bilim insanları kesin olarak ortaya koydukları sonucu şöyle açıklıyorlar:

“Olumlu düşünün… Çünkü düşündükleriniz yaşayacaklarınızı belirliyor. O nedenledir ki bazı insanlar hiç hasta olmadıklarını söylediklerinde fark ederiz ki gerçekten hiç hasta olmazlar, şanslı olduklarını söyleyen insanlar şanslıdırlar. Neye inanırsanız o gerçekleşir. Mutlu olmak istiyorsanız beyniniz mutluluğu meydana çıkarmak için elinden geleni yapacaktır. Vücudunuzun kimyası değişecektir.”

İşte Birol Ensari, hayata sürekli olumlu bakıp çalışmaya odaklanan çok değerli bir iş insanıdır.

Uzun yıllardır tanıdığım Birol Bey, pozitif enerjisiyle etrafına ışık saçan, sahibi olduğu Bendis Holding’e faaliyet gösterdiği tüm alanlarda güçlü adımlar attıran bir yapı içerisindedir.

GELECEĞE YATIRIM

“Bir ülkenin kalkınmışlığı, tükettiği enerji miktarı ile ölçülür” mottosu ile hareket eden Birol Ensari, artan enerji tüketimine bağlı olarak ortaya çıkan enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla Bendis Enerji Üretim Madencilik Sanayi firmasını 2008 yılında kurmuştur.

Bendis Enerji olarak 2017 yılına kadar enerji sektörünün birçok alanında yatırım ve danışmanlık hizmeti gerçekleştirerek enerji sektöründeki uzmanlığını arttırıp 2017 yılında holding yapısına geçerek iştiraklerini bir çatı altında toplamıştır. Bendis Holding enerji, inşaat ve turizm gibi farklı sektörlerde başarılı şirketler barındırmaktadır.

Dünya çapında iyi bir oyuncu olma amacını İngiltere ve İrlanda’da açmış olduğu merkezlerle gerçekleştirmeye başlayan Bendis Holding, İrlanda’da Bendis Limited, İngiltere’de de Bendis International adıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.

MARDİN’E VEFA

Dost çevresinde de vefalı bir insan olarak anılan Birol Bey, memleketi Mardin’e de vefa örneği göstermektedir. Mardin’de hayata geçirdiği 700 yıllık Mardius Tarihi Konak, açıldığı günden beri dillere destan bir hizmet sürdürmektedir.

Hemşehrilerine çok değer veren, sık sık memleketini ziyaret eden, doğduğu topraklara sahip çıkan Birol Ensari, emeğe saygı duyan, çok özel hasletleri olan bir Anadolu evladıdır.

Çevre kirliliği ve iklim değişikliği konularındaki hassasiyeti, biyoçeşitliliğin korunması amacıyla her zaman gerekli çalışmalar çabası içinde oluşu, farkındalık yaratmadaki arzusu, karbon ayak izi ve karbon salınımının azaltılması konularındaki eğilimleri Birol Ensari’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Bendis Holding’in hep öncelikli ilgi alanlarıdır.

RUSYA’DA İNŞAAT

Mehmet Birol Ensari’nin öncü firması olan Maba İnşaat, uzun yıllar boyunca Rusya’da parmakla gösterilecek önemli taahhüt işlerine imza atmış ve sayısız proje tamamlamıştır.

Hayatının hiçbir döneminde günü kurtarma çabası içinde olmamıştır Birol Bey. Uzun vadeli düşünmüş, yaptığı her güzel işte uzun yıllar isminin iyi anılmasını sağlamayı başarmıştır.

Elmadağ BES, Foça BES, Kiraz BES, MBE, Gazdepo, Toren gibi enerji projelerinde adından söz ettiren Bendis Holding, ülkemize ve çalışanlarına değer katan, bulunduğu coğrafyanın her yönden gelişmesine katkı sağlayan bir vizyona sahiptir.

Her geçen gün daha da büyüyen Bendis Holding, ekip çalışmasına çok önem verir. Şirketin danışmanlığını yapan İntikam Barış Yıkılmaz, sinerji katan yapısıyla, yüksek zekası ve renkli kişiliğiyle adından her alanda söz ettirmektedir.

Girişimci ruhu, cesareti Birol Bey’i bambaşka bir segmente taşımıştır. O her zaman çevreye ve dünyaya karşı hassasiyetlerini sohbetlerinde hissettirir. Çalışanların çözüm ortağı olduğunu sık sık dile getirir.

Bu denli büyük başarılara imza atan Ensari, mütevazı yapısıyla herkes tarafından sevilmektedir.

Sosyal sorumluluk projelerinde her zaman ön saflarda yer alır. Anadolu insanının saygılı tutumunu her yerde herkese yansıtır. Yabancı iş insanlarıyla yaptığı iş yemekli toplantılarda kendisine duyulan güveni ve saygıyı yakinen izledikçe ülkemiz adına gerçekten gurur duyuyorum.

Anadolu’nun bağrından çıkıp pek çok ülkede başarılı işlere imza atan Birol Ensari ile ne kadar gurur duysak azdır. Ülkemizdeki özel sektörün dinamiklerinin ne denli güçlü olduğunun göstergesidir Birol Ensari.

Az korkun, çok umut edin,

Az yiyin, çok çiğneyin,

Az konuşun, çok ifade edin,

Az kızın, çok sevin.

“İyi şeyler sizindir demiş” Lord Fisher. Çok doğru söylemiş. Yolunuz açık olsun Birol Bey. İyi pazarlar.

Yorum Yazın