0Yorum

Kriz Dönemlerinin Moral Kaynağı

                       

                    Restorancılık hayatıma ilk başladığım günlerde Genelkurmay Başkanlığı Eski Genel Sekreteri (E) Tümgeneral Erol Özkasnak ile TUSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak öğle yemeğine gelmişlerdi. Veli Bey bendeki heyecanı hissetmiş ki birkaç kez daha ziyaret etmişti. Ve aradan birkaç ay geçtikten sonra beni Ankara Ticaret  Odası’nda ödül almaya davet etmişti. Ekonomik krizin en keskin olduğu dönemde emekliliğe yeni adım attığım (pardon iş değiştirmeye, çünkü emekliliği kabul etmiyorum) ilk günlerde böyle bir ödül bana gerçekten doping etkisi yapmıştı. Memuriyet hayatından sonra üretmek, istihdam etmek, vergi vermek, elimi taşın altına koyarak ticaret yapmak ve kısa sürede aldığım ödülün manevi hazzını yaşamak mutluluğuma mutluluk katmıştı. O gün bu gündür Sarıtoprak’ı yakından takip ederim. Nereye gider, nasıl bulur bilinmez ama en ücra bir semtten marka olmuş birisini çıkarır ve ödül verir. Biz de sayesinde o değerli şahsiyetleri tanımış oluruz. Veli Sarıtoprak kısa adı TUSİAV olan Türkiye Sanayici ve İşadamları Vakfı’nın başkanıdır. Bir koltuğuna yüz karpuz sığdırır ve hiç birisini kırmadan taşımaktadır.

                        1951 Afyon doğumlu olan Sarıtoprak Erzurum Atatürk Üniversitesini bitirdikten sonra Gazi Üniversitesinde master yapmıştır. Jandarma Asayiş Vakfının (JAV) kurucu ve kollayıcı üyesi olup yönetim kurulunun da üyesidir. Aynı zamanda Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti’nin Ankara Fahri Konsolosudur. KOSGEB orman ürünleri ve mobilyacılık sektör kurulu başkanı, TİSK Konfederasyonu Danışma Kurulu üyesi ve Genç İşadamları Derneği üyesidir.

KIZLARI ŞİKAYETÇİ

                        Veli Sarıtoprak evini sadece birkaç saatlik uykusunu almak için konaklama amacıyla kullanmaktadır. Onu arada bir gören kızları “Veli Bey otelinize hoşgeldiniz” diye karşılamaktadırlar.

ÖDÜLLERE DOYMUYOR

                        Türk Basın Birliği yılın adamı ödülü, Ankara Demokrat işadamları yılın adamı ödülü, Hasvak yılın adamı ödülü v.s. Üyesi olduğu kurumların ve aldığı ödüllerin tamamını yazmaya devam etsek sayfalara sığmaz. Bir zamanlar Kütahya ve Çankaya Belediyelerinin efsane başkanı Erdoğan Yavuzlar’ın sık sık söz ettiği gibi “marifet iltifata tabidir,iltifat görmeyen marifetler zaman gelir körelir”. Marifetli insanları bulmak da Veli Bey’in hüneridir. Kilometreler onun için milimetre kadar yakındır. Bazen yol kenarlarında, ormanlarda asırlık ağaçlara rastlarız. İki kolun kucaklayamayacağı kadar büyük olan bu ağaçlar saç teli kadar ince bir kökten doğmuştur. İnsanlara ilerleme aşamalarında her zaman sevgi, şefkat, şevk ve takdir duygularını hissettirmek gerekir. İyi pazarlar. 

 

Yorum Yazın