0Yorum

Konuttan Doğan Marka

1990 yılında Siirt’ten Ankara’ya tayin olduğumda lojman puanıma bakılmaksızın tahsisli konutlarda kalma şansım vardı. Bu istisna, zaman mevhumu tanımadan çalışan Genelkurmay Destek Kıtaları Grup Komutanlığı’ndaki birliklere aitti. Henüz lojman seçmeden önce hangi lojmanın kaliteli, hangisinin karargaha yakın olduğu konularında bilgiler topluyorduk. Bizden önce görev yapmış deneyimli ağabeylerimize soruyorduk. Ama bütün yollar tek bir yere çıkıyordu: Mesa. Oran semtindeki Mesa lojmanları tahsis sıralamasında hep öncelikli ve yüksek puana sahip olanların en çok tercih ettiği lojmandı. Zaten duruşuyla, dış görünüşüyle kendini belli ediyordu. Kullanılan malzeme kalitesi, standart üstü kaliteli işçilik dilden dile konuşuluyor, subay eşlerinin ilk tercihi oluyordu.

Aradan yıllar geçti, biz başka bir alanda yolumuza devam ettik. Bir gün nur yüzlü, babacan tavırlı, balığı çok seven tam bir Ankara beyefendisi ve zarif eşi sık sık Trilye’ye gelmeye başladı. Sıcak ve samimi yaklaşımları nedeniyle kısa sürede dost olduğumuz kişi Mesa’nın Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Şenol’du. Mütevaziliklerini hiç kaybetmeyen oğulları Emir ve Osman kardeşler yoğun çalışma tempolarından fırsat buldukça ve de iş yemeklerinde mutlaka Trilye’ye uğrarlar.

Pazar günleri erken saatlerde balık keyfini çok seven Atilla Bey, eşi Ülkü Hanım ile birlikte Trilye’ye gelirdi. Ayakları da bir hayli uğurluydu. Biraz ara verseler kendilerini merak ederdik, özlerdik. Ama hayattan bu kadar erken ayrılacağını tahmin edemezdik, kabullenemezdik. 3 yıl önce bir daha dönmemek üzere sonsuza dek ara vermişti Atilla Bey. O bizleri bırakarak aramızdan ayrıldı ama kalbimizdeki yeri sabitlendi, sık sık ismini anmaktayız. Konutta yarattığı dünya markası huzur-u mahşerde de kendisini çok mutlu ediyordur sanırım.

Erhan Boysanoğlu, Mesa Mesken Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Merhum Atilla Bey ile dostluğumuzun başladığı yıllarda oğlum Koray ile Erhan Bey’in oğlu çok yakın arkadaştılar. O nedenle bu başarı efsanesinin mimarı Erhan Bey’in, bir konut duayeni olduğunu yurt dışından ve yurt içinden pek çok insanın bildiği gibi ben de yakınen biliyordum. ODTÜ Mimarlık mezunu olan Erhan Bey, 40 yıllık Mesa firmasıyla Türk inşaat sektörüne çok önemli yenilikler kazandırmıştır. Konutlarının henüz inşaat halindeyken kapış kapış satılması insana ve kaliteye verdikleri önemin göstergesi ve sonuçlarıdır.

YURT DIŞINDA ÜSTÜN PERFORMANS

Türkiye’de tünel kalıp sistemini geliştirip 36 ülkeye ihracat yapan Mesa; Libya, Azerbaycan, Kazakistan, Letonya ve Polonya gibi ülkelerde yatırımlarına hız vermiştir. 40 yılda 7 milyon metrekare inşaat, 60 binden fazla konut, yurt içinde ve yurt dışında 6,5 milyar dolarlık iş hacmi ve dünya müteahhitler sıralamasında 225’incilik, sistemli çalışma, uzun vadeli görüş Mesa’yı başarıdan başarıya taşımakta ve hep tercih nedeni yapmaktadır. Yarattıkları Mesa Hastanesi de “Mesa ne yaparsa en iyisini yapar” vurgusunu hissettirmektedir. İnsancıl yapısı ve dostluğa verdiği önem Boysanoğlu’nun pek çok fırsat yakalayıp bunları şirketi ve ülkesi lehine kullanmasını sağlamıştır. Euro 2004 elemelerinde Türkiye’nin rakibi Letonya ile yaptığı maçta, Letonya dünya üçüncüsü Türkiye’yi yenince Riga Belediye Başkanı çok sevinerek Boysanoğlu’na “Dile benden ne dilersen” demiş ve Riga’da 4 büyük gökdelen yapma yolu açılmıştır.

“Hastane Mimarisi”, “Yüksek Düzeyde Vergi Ödeme”, “Başarılı İhracatçı” gibi sayısız ödüllere sahip Mesa, sosyal sorumluluk anlayışı içinde 10 okul, 3 kültür merkezi ve 2 sağlık ocağını devlete bağışlamıştır. Türkiye’nin yükselen değerlerinden biri olan Mesa’nın Yönetim Kurulu Başkanı Boysanoğlu, sade yaşantısıyla, zaman mevhumu tanımadan yaptığı çalışmalarıyla her yerde takdir toplamaktadır. Kendisine en büyük desteği sağlayan zarif eşi Neşe Hanım, çocukları Yiğit ve Mert ile başarılarına başarı katmaya devam etmektedir.

Yönetim, başarı merdivenlerinin tırmanılmasındaki verimliliktir. Merdivenin doğru duvara dayalı olup olmadığını liderlik benimser.

Liderlik fonksiyonunun üstün yeteneği, geleceğe ilişkin basit, kolayca anlaşılabilir, açıkça arzulanabilir ve insanlara enerji veren bir vizyon yerleştirmektir. İyi pazarlar.

Yorum Yazın