0Yorum

Kendine İnananların Başarısı

Siz öncelikle kendinize inanın, başkaları da size inanacaktır. Dünyada kendine inanıp er ya da geç zirveye çıkan pek çok ünlü sima vardır. Bunlardan bir tanesi sporla ilgilenen veya ilgilenmeyenlerin yakından tanıdığı Michael Jordan’dır. Kendisi lise ikinci sınıf öğrencisiyken, okulun beden eğitimi öğretmeni tarafından basketbol takımına alınmaz. Onun bu konuda yetenekli olmadığı, boyunun kısa olduğu ve takımda yer alamayacağı bizzat basketbol takımının antrenörü tarafından söylenir.

Okul dönüşü eve geldiğinde Michael’ın morali çok bozulur. Hemen odasına çıkar ve ağlamaya başlar. Hayalleri yıkılmıştır. Durumu fark eden annesi odaya girer ve “Neler oluyor?” diye sorar. “Takıma giremedim” diye yanıt verir Michael, “Bana sen küçüksün dediler…”

Annesi bunun üzerine kolunu oğlunun boynuna dolar. “Bak, önemli olan takımın içinde senin ne kadar küçük olduğun değildir, senin içinde ne kadar büyük bir takım olduğudur…” der.

Annesinin bu sözleri genç basketbolcu Michael Jordan için yeni bir başlangıç oluşturur. Artık ne istediğini çok daha iyi biliyordur. Bunun üzerine çalışmaya başlar. Her geçen gün temposunu artırır. Bir dahaki seçmelerde okul takımına girer.

Bu onun basketbol yaşamının ilk basamağıdır. Önce amatör, ardından profesyonel lige transfer olur. O şimdi yalnızca Amerika’nın değil, dünyanın yetiştirdiği “en büyük basketbol yıldızı” unvanını taşımaktadır.

BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

Servus Bilgisayar firmasının Ankara Genel Müdürü İlker Uğur, genç yaşta başarıdan başarıya koşan çok özel bir yetenektir. 9 yıldır tanıdığımız İlker Bey günün her saatinde işine ve başarıya odaklanıp sürekli takım arkadaşlarıyla birlikte çok güzel işler başarmaktadır. Telekomünikasyon ve Finans Sektörlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Tarım, Kamu Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ödül Bilgi, Teknik Hizmetler ve Proje Gruptan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özen, Mali ve İdari İşler Müdürü Naci Bilgilioğlu, Satış Müdürü Berker Aker ve Satış Öncesi Grup Yönetmeni Ege Mukan’ın hep birlikte olduğu takım Türkiye’nin ilk 500 firması arasında yer alan Servus’un yapı taşlarını oluşturur.

Servus Grup’un bilişim sektöründe ülkeye yaptığı hizmet her kesim tarafından takdir edilmektedir. Grup içinde özel bir yeri olan Servus Savunma Teknolojileri A.Ş. Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Polis Teşkilatına günümüzün gereksinimi olan modern savunma ve güvenlik teknolojileri, ürün uygulama ve çözümlerini hem kendi ürünlerini geliştirerek hem de lider dünya markalarını bir araya getirerek sunmaktadır. Anti terör ve kritik tesisler için güvenlik sistem çözümlerinden, mayın ve mühimmat imha sistemleri, insansız hava ve kara araç sistemi çözümlerine kadar çok önemli hizmetler sunmaktadır.

1989 yılında %100 yerel sermayeli bir bilişim teknolojileri hizmet şirketi olarak kurulan Servus Grup, teknoloji uygulamaları ve sistem entegrasyonunda lider bir konuma ulaşıp bu süreçte Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanı sıra tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör için üretim, bakım, onarım, destek ve danışmanlık hizmetlerini sunmaktadır. Türkiye genelinde 40 ofis ve 600’ü aşkın çalışanıyla Türkiye’nin en başarılı şirketleri arasında yer alan Servus Bilgisayar’ın, ülkemizin en büyük bilgisayar ve alt yapı projelerini gerçekleştirirken, inanarak çalışmanın başarıda en büyük etken olduğunu yıllardır dikte edercesine kanıtladığına tanık olmaktayız.

İŞ TOPLANTISI GİBİ

İlker Uğur ve arkadaşları sık sık Trilye’ye gelirler. Ama işlerini sürdürmek için mekan değişikliği yapma isteğinden midir, yoksa gerçek amaç yemek yemek midir bu soruma bir türlü yanıt bulamamaktayım. Çünkü soğuk başlangıçların gelmesiyle birlikte adeta iş toplantısına başlanıyormuş havası hiç bozulmaz. Birkaç saat süren yemekte acaba kaç proje, kaç yeni hedef konuşulur bilemiyorum ama yemeğin sonuna kadar Servus’un faaliyetleriyle ilgili çalışma yaptıkları kesin. İşine bu kadar bağlı bir takım elbette ki sonuca ulaşmakta ve farklılık yaratmakta zorlanmaz.

Başarıyı ölçmek için bir insanın ulaştığı noktaya değil, başarmak için aştığı engellere bakılması gerekir. Hayat oyunu, iyi bir ele sahip olmak değil, kötü bir eli iyi oynamaktır.

Yorum Yazın