0Yorum

Kemal Anadol’un Rakı Anayasası

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Kemal Anadol çok renkli bir kişiliktir. Onunla sohbete oturduğunuzda saatlerin saniye gibi çabuk geçtiğini görürsünüz.

Safranbolu’lu Anadol iki dönem Zonguldak milletvekilliği, iki dönem İzmir milletvekilliği yapmıştır. Abdi İpekçi Barış-Dostluk ödülünün de sahibi olan Anadol’un asıl mesleği hukukçuluktur ama aynı zamanda yazardır; kendisinin altı tane kitabı bulunmaktadır.

Kemal Anadol rakı anayasasını açıkladığı sırada  Ankara milletvekili Hakkı Süha Okay ve Şahin Mengü ile birlikte keyifli sohbet eşliğinde rakı içiyordu.

Çok popüler bir kişi olmasına rağmen tam bir halk adamı olan Kemal Bey sohbetin sonunda hukukçuluk  mesleğini de kaynak alarak : “arkadaşlar rakı rasgele içilmez, onun da bir anayasası vardır” dedi ve rakı anayasasının maddelerini şöyle açıkladı:

  1. İçtiğim rakıyı değiştirmem
  2. Lokantadaki masamı değiştirmem
  3. Meyhanemi değiştirmem. Eskiden hatırlarsınız rakıyı fazla kaçıranları içki içtikleri meyhaneden aldırmak için eşleri adam tutup, meyhanenin kapısında sırtına aldırıp eve öyle getirirlerdi. Bu şekilde içki içenlere de “küfelik olmuş” deyimi kullanılırdı.
  4. İçki içtiğim arkadaşımı değiştirmem.

Her işin bir kuralı var. Şişede durduğu gibi durmaz sözü boşuna söylenmemiş. Anayasaya uyulduğu takdirde başınız hiç ağrımaz. Anayasanın koruyucuları ile de karşı karşıya kalmazsınız! İyi bayramlar.

Yorum Yazın