0Yorum

Kaliteli İşlerin Yaratıcıları

 

 

         Ne zaman kara yoluyla Ankara’dan İstanbul’a gitsem merhum Cumhurbaşkanı Özal’ın ruhuna dualar okurum. Çünkü ben o yollarda hatalı sollama v.s. gibi nedenlerle yıllarca ölen insanların toplamının bir savaşta kaybedilen şehitlerimize yaklaştığını biliyorum. Yollar bu nedenle çok önemlidir. Yıllar önce Mersin’den Alanya’ya bir yolculuk yapmak zorunda kalmıştım. O muhteşem doğa, eşsiz manzara bana ve eşime cehennem gibi gelmişti. Bitmek bilmeyen tehlikeli virajlar, görüş mesafesinin darlığı bizi mahvetmişti. Her 10 kilometrede bir durup yediklerimizi çıkarıyorduk. Çok uzun olmayan bu mesafe saatlerce sürmüştü. Sonunda Alanya’ya ulaştık ve Antalya’ya doğru yol almaya başladık. Sıcağın en etkin olduğu saatlerde çok ciddi çalışma sergileyen, tüm çalışanlarla birlikte şirketin sahibi olduğunu tahmin ettiğim çalışkan insanları görünce herhalde bu cehennem yolun bir parçasından daha kurtulacağımızı tahmin ederek çok sevinmiştik. Çalışmaların bu kadar titizlikle yapılması bende merak uyandırmıştı. Yol kenarındaki tabelaya bakınca yüklenici firmanın MÖN İnşaat ismini taşıdığını görmüştüm.

         Mehmet ve Nihat Özbağı kardeşler, Mön İnşaat firmasının sahipleridir. Ürettikleri tüm işlerde çağdaşlığı prensip haline getiren kardeşler, ünlendikçe mütevaziliklerinin artmasıyla tanınmışlardır. Firmanın ülkemize kazandırdığı havaalanları, kara yolları, demir yolu köprüleri, sanayi tesisleri, liman ve iskeleler, barajlar hep örnek düzeyde olmuş ve parmakla gösterilmiştir. Özbağı ve Mön isimleri hangi ortamda telaffuz edilirse edilsin ardından hemen sevgi ve saygı sözcüklerinin iliştiğine birçok kez tanık oldum.

FENERBAHÇE SEVGİSİ

         Geçen yıl Münih’teki bira festivaline gittiğim sırada Berlin’e de uğramıştım. Berlin’de tanınmış bir Türk işadamı Beklan Coşkun ve eşi Şenol Hanım bizim ekibe katılmıştı. Türkiye özlemiyle başlayan sohbet sonunda sıra Fenerbahçe’ye geldi. Beklan Bey sohbetin arasında aynen şöyle dedi: “Süreyya Bey, Fenerbahçe’yi en çok niye seviyorum biliyor musunuz? Nihat Özbağı gibi bir işadamı o kulüpte yönetici olduğu için.” Tüylerim diken diken olmuş, gözlerim dolmuştu. Demek ki dürüst, sağlam karakter sahibi  ve düzgün insan olmak yerkürenin her zerresinde size güzel duygular beslenmesine neden oluyor.

         Konularında ihtisas sahibi yetenekli teknik ve idari personelle çalışan Mön firması, ünlü Pendik Tersanesi teçhiz rıhtım ve parmak iskelelerin inşasından, Erfelek baraj inşaatına kadar zor işleri de başarmıştır. Mön Grubu Ankara’daki Class Otel ile Antalya’daki Miracle Resort Otel’in de sahibidir. Ülkede sağladıkları istihdam oldukça önemsenecek düzeydedir.

         Elazığ eşrafından Ahmet Bey’in oğulları olan Mehmet ve Nihat kardeşler, meslek yaşantılarında önlerine çıkan her zorluğun üstesinden gelmişlerdir. Mehmet Bey’in eşi Sevgi Hanım ve Nihat Bey’in eşi Canan Hanım bu başarıların arkasındaki gizli, görünmeyen ellerdir.

         Bir engelle bir fırsat arasındaki fark nedir biliyor musunuz? Ona karşı olan tutumunuz. Her fırsatın bir zorluğu ve her zorluğun bir fırsatı vardır. Başarılı insanlar, zorlukları fırsata çevirmeyi becerebilenlerdir. İyi pazarlar.

 

Yorum Yazın