1Yorum

Kalıcı Başarıları İnşa Edenler

1856 yılında İrlanda’da doğan Bernard Shaw, 94 yıllık ömrü boyunca tiyatro oyunlarından, romanlara kadar pek çok alanda önemli eserler verdi. Yaşadığı ve ünlendiği ülke olan İngiltere’de sanat ve toplumun her alanıyla ilgili sorunlara yaptığı korkusuzca eleştirileriyle dikkatleri çekti.

Çalışma konusunda bir gün şunları söyledi:

“Bütün çalışma gücümü kullanıp yok ettiğim vakit ölmek isterim. Çok çalışırsam çok yaşayacağıma inanıyorum. Hayat benim için titrek bir kandil değil, kuvvetli bir meşaledir. O meşalenin mümkün olduğu kadar güçlü ve parlak bir şekilde yanmasını sağladıktan sonra onu gelecekteki nesillere emanet etmek istiyorum.”

Hüseyin Arslan, elindeki parlak meşaleyi her zaman taşıma inancıyla hareket eden çok değerli bir işadamıdır.

Türkiye’nin lider firmalarından biri olan YDA Group’un Yönetim Kurulu Başkanı olan Hüseyin Arslan çalışkan, vizyoner ve son derece mütevazı bir insandır. Ukrayna’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne, Rusya’dan Suudi Arabistan’a, Afganistan’dan Moldova’ya kadar pek çok ülkede, uluslararası pazarlarda başarıyla faaliyet gösteren YDA Group’un yaratıcılarından Hüseyin Bey, kabına sığmayan, başarıdan başarıya koşan özel bir yetenektir.

Geçtiğimiz hafta Fethiye’ye yaptığım ziyarette en çok gururlandığım konu Dalaman Havaalanı oldu. Avrupa ülkelerinde bile eşine az rastlanacak dev ve ferah, her ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bu tesisi ülkemize kazandıran, inşaatın her safhasında işin başında olan YDA’nın patronları, gelişen Türk turizmine cevap verecek bir eseri meydana getirmişler. Hafta sonu olmasına rağmen işinin başında gördüğüm, ağabeyi Hüseyin’e sinerji katan Cüneyt Arslan, YDA’nın Genel Müdürü’dür. İki kardeşin örnek çalışmaları ve birbirlerine verdikleri destek şirketin başarısını devamlı arttırmaktadır.

AKADEMİK KARİYERDEN VAZGEÇTİ

ODTÜ’den mezun olduktan sonra hocalarından Prof. Dr. Talat Birgönül’ün “Okulda kal, akademik kariyer yap,” ısrarına dayanamayıp öneriyi kabul eden Hüseyin Bey, babası Yaşar Dede Arslan’ı bir trafik kazası sonucu kaybedince bütün hesapları yeniden yapmaya başlayıp işlerin başına geçmek zorunda kaldı. Yaşam bu, hayal ettikleriniz dışında size başka şeyler sunuyor.

Arkasındaki yüce bir dağı kaybettikten sonra hayatın gerçekleriyle karşı karşıya kalan Hüseyin Bey, son derece dürüst bir insandır. Hedeflediği tüm konulara adım adım yaklaşan, uluslararası arenada ülkemizin adını duyuran Arslan, kardeşi ile birlikte çalışmaktan çok mutlu olduğunu sık sık dile getirmektedir. Kardeşi Cüneyt Bey hakkında “Benim için Allah’ın bir lütfu, Allah herkese böyle bir kardeş nasip etsin,” demektedir.

HAYIRSEVER İNSAN

İnşaat, havacılık, sağlık ve tarım gibi Türkiye’nin en elzem konularında faaliyet gösteren YDA’nın patronu Hüseyin Bey, kazandığı kadar dağıtmasını seven, vakıf aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıran ama bu işlerin reklamına karşı çıkan bir yapıdadır. Sosyal sorumluluk projelerine destek vermekten büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Arslan, babasından öğrendiği üç prensibi tüm gençlere örnek olması için anlatır:

  • Kazandığınız para helal olmalıdır.
  • Yüzde yüz yasal olmalıdır.
  • Yüzde yüz etik olmalıdır.

Bir üçgenin üç köşesine benzetme yaparak anlatım yapan Hüseyin Bey, “Allah beni bu üçgenin dışına çıkarmasın” diyerek her zaman dua eder.

MÜTEVAZI KİŞİLİK

Başarmaktan, hedefe ulaşmaktan, istihdam yaratmaktan keyif aldığını her fırsatta anlatan Hüseyin Bey, zamanla yarışacak kadar çalışkan bir insan. İlkeleri olan, dinlenmeye ve tatil yapmaya fırsat bulamayan, pek çok insana iş imkanı sağlayan Hüseyin Bey, bir o kadar da mütevazıdır. İş yemekleri için zaman zaman Trilye’ye gelen Arslan’ın dev bir şirketin sahibi olduğunu anlayamazsınız. O, yükseldikçe alçakgönüllü yapısı devam ediyor. Çalışanlarının yaşam kalitesinin yüksek olmasını sürekli arzulayan Arslan, paylaşmayı çok seven, insancıl yönü çok güçlü, yüreği ülke sevgisiyle dolu, gurur duyduğumuz bir işadamıdır. Varlıklı olmaktan çok var olmayı tercih eden yapısı onu hep farklı kılmıştır.

Yaşamak için bir nedeni olan herkes, her sıkıntının üstesinden gelebilir. Yolun hep açık olsun Hüseyin Bey! İyi pazarlar.

Yorum Yazın