0Yorum

İşlerini En İyi Yapanlar

Savaşın en kanlı günlerinden birinde asker, en iyi arkadaşının kanlar içinde yere düştüğünü gördü. İnsanın başını bir saniye bile siperin üzerinde tutamayacağı ateş yağmuru altındaydılar. Tam siperden dışarı doğru bir hamle yapacağı sırada başka bir arkadaşı onu omzundan tutarak tekrar içeri çekti:

“Delirdin mi sen? Gitmeye değer mi? Baksana delik deşik olmuş. Büyük bir ihtimalle ölmüştür. Artık onun için yapabileceğin bir şey yok. Boşuna kendi hayatını tehlikeye atma.”

Fakat asker onu dinlemedi ve kendisini siperden dışarıya attı. İnanılması güç bir mucize gerçekleşti, asker o korkunç ateş yağmuru altında arkadaşına ulaştı. Onu sırtına aldı ve koşa koşa geriye döndü. Birlikte siperin içine yuvarlandılar. Fakat cesur asker yaralı arkadaşını kurtaramamıştı. Siperdeki diğer arkadaşı:

“Sana değmez demiştim. Hayatını boşuna tehlikeye attın.”

“Değdi!” dedi gözleri dolarak, “Değdi!”

“Nasıl değdi? Bu adam ölmüş görmüyor musun?”

“Yine de değdi çünkü yanına ulaştığımda henüz sağdı. Onun son sözlerini duymak dünyalara bedeldi benim için.”

Ve hıçkırarak arkadaşının son sözlerini tekrarladı:

“Geleceğini biliyordum… Geleceğini biliyordum.”

Dr. Soner Canko’yu Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunduğu zamanlardan tanırım. Güler yüzü, sempatik tavırları, bilmekten doğan gücünün yansıması bende hep iz bırakmıştır.

GENÇLERE ÖRNEK OLUYOR

Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü olan Soner Bey, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitenin İktisat Fakültesi’nde yüksek lisans ve doktora yaptı.

Okuldan mezun olduktan sonra başarı grafiği sürekli yükselen Canko, çok çalışkan, disiplinli, titiz ve yaratıcı özelliklere sahiptir. İş yaşamına Dışbank Bilgi Teknolojileri bölümünde başlayan Soner Bey, Procter & Gamble, Citibank, Alternatifbank,  Bank Kapital ve Hewlett-Packard’ta yönetici olarak görevler üstlendi. Bilişim A.Ş.’de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliğine ek olarak Bankalararası Kart Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı yapan Soner Bey, First Data Türkiye’de Kurucu Genel Müdür olarak da görev yaptı.

ÇÖZÜM BULUCU YAPI

Soner Bey’i tanıdığım günden beri herkese yardımcı olan tavrına, sorunlara çözüm bulmadaki kıvrak zekasına ve yapıcı tutumuna hep hayran kaldım. Birleştirici, itidal sahibi, vakur ve dik duruşu onu farklı kılan çok önemli özellikleridir. O, gerçek bir dost canlısıdır ve dostları için hiçbir zaman mefhum göstermeden yardımcı olma çabasındadır. Özellikle genç girişimcilere kılavuzluk yapar, sıkılmadan, yorulmadan onları dinler, sık sık konferanslar verip bildiklerini, deneyimlerini gençlere aktarır. Paylaşmayı çok sever.

GENİŞ VİZYONA SAHİP

Soner Canko sürekli yenilik peşinde koşan, yüreği ülke sevgisi ile dolu, Türkiye’nin dinamiklerini yakından izleyen, konusuna vakıf çok değerli bir yöneticidir.

BKM Genel Müdürü olduğu günden beri BKM Express’ten tutun, e-ticaretin insan hayatına getirdiği kolaylıklara kadar tüm detaylarda canla başla çalışmaktadır. Zaman zaman kredi kartlarının genel durumu ile ilgili istatistiki bilgileri de görsel veya yazılı medyada bizlerle paylaşan Canko, yeni teknolojilerle zamanımızı daha aktif kullanmamız için sürekli çalışmaktadır. Kart kullanıcılarının bilinçlenmesi için de yoğun çaba harcayan Soner Bey, finansal hizmetleri daha kullanıcı dostu haline getirerek tüketicilerin finansal hizmetlere erişimine yardımcı olmak için teknolojik ürünler geliştiren girişimcilere destek olacak FinTech İstanbul platformunun kurulmasında etkin rol oynadı. FinTech İstanbul’un desteklenmesinden çok mutlu olan Canko, Türkiye’nin artık yurt dışına bilgi ihraç edebileceğini ve kendi emeğini, iş gücünü uluslararası piyasalarda satabileceğini söylemektedir.

BEYAZ SARAY’DAN DAVET

Sürekli yenilik peşinde koşan Canko, çalıştığı tüm görevlerde hep yeniliklerin öncüsü olmuş, engin deneyimleriyle pazarlamada yeni üründen daha çok ‘yepyeni’ kavramı ile ilgilenmiştir. Kendisindeki yaratıcılığı keşfeden Amerika Birleşik Devletleri Başkanı da Canko’yu geçen yıl Beyaz Saray’da görüşmeye davet etmiştir. “Bir işi iyi yaparsan seni gelip bulurlar, dinlerler, deneyimlerinden istifade etmeye çalışırlar. Hayatta ne yaparsan yap, en iyisini yap benim en önemli felsefemdir,” demektedir Canko.

Yaşam gustosunu hep takdir ettiğim Soner Canko, sanata düşkün, güzel lezzetleri iyi bilen, sosyal sorumluluk projelerinde hep ön saflarda koşan, Anadolu insanıdır aslında. Sivas’ın bağrından çıkmış ama bir dünya insanı olmuştur Canko.

Zarif eşi Can Hanım, oğlu Ege ve kızı Ece, Soner Bey’e en büyük desteği vermektedirler. Örnek bir aile babası olan Soner Bey, Türkiye için gerçekten önemli bir değerdir. Her zaman sağlığın yerinde, yolun açık olsun.

İhtiyacımız olan şey, daha fazla insanın imkansızı başarmakta uzmanlaşmasıdır. İyi pazarlar.

Yorum Yazın