0Yorum

İşini Sevenler Genç Kalır

 

 

        80’li yıllarda İstanbul’da bir Bedrettin Dalan fırtınası esmişti. Genel sekreter Atanur Oğuz, özel kalem müdürü Reha Arar aynı ekipte çalışan çok özellikli insanlardı. İstanbul o yıllarda otel, restoran, kongre salonu gibi tesislerden yoksundu. Bir elin parmakları kadar az restoran ve otel mevcuttu. Kongre salonları ise yok denilecek kadar azdı. Herkesin dikkatlerini üzerine çeken genç ve yetenekli bir girişimci toplantı ve yemek organizasyonları için yeni bir konsept geliştirmişti. Büyük ve şık çadırlar kuruyor, muhteşem kokteyllere ev sahipliği yapıyordu. Özal’ın yurt içinde yapacağı konuşma ve toplantıların yapılacağı illere önceden gidiyor ve teşkilatını kuruyordu. Kısa zamanda tüm Türkiye o isme aşina oldu: Metin Mörfi Menahem.

Eğlence hayatı ve yeme içme sektörüne sayısız hizmetleri geçen Menahem, Ankara Hilton Oteli’nde faaliyet gösteren ünlü Murphy’s Dance Barın sahibi. Ankara’ya da kaliteli ve nezih ortamlarda eğlence olanakları sağlayan Metin Mörfi, Uluslararası Gastronomi Birliği Rötisörler Zinciri Derneğinin de Ankara’daki kurucusu. Faaliyet gösterdikleri şehirlerde yeme içme sektörünün gelişmesinde müthiş katkıları olan dernek; ayda bir kez seçkin restoranlarda yemekler düzenliyor ve üyeleriyle bir arada oluyor. Titizlikle hazırlanan yemekler ve törensel sunuşlarla konukların hem damak hem de göz zevklerine hitap ediliyor.   

Uzun yıllar aynı derneğin Ankara Bölge Başkanlığı görevini yürüten Mörfi’nin Ankara’da yapmış olduğu hizmetleri en yakından izleyen birisiyim. Metin Mörfi’nin katkılarıyla Ankara’da gastronomi çıtası bir hayli yükselmiştir. 

İŞİNE AŞIK GİRİŞİMCİ 

İşlerinin başından hiç ayrılmayan Mörfi, Ankara – İstanbul arasında mekik dokuyor. Ömrünü sevdiği işine adamış, yılmadan yorulmadan çalışıyor. Paylaşmasını çok iyi biliyor. Çalışanları çok mutlu ve onu çok seviyor. Başka ülkelerde de yemek organizasyonu düzenliyor. Diğer ülkelerin insanlarını Türkiye’ye davet ediyor, adeta turizm elçisi gibi çalışıyor ve ülkeyi tanıtıyor. Yurt dışında beraber olduğumuz bir seyahatte onun Türkiye’yi ne kadar çok sevdiğini bizzat yaşadım ve çok etkilendim. Türkiye hakkında hoşlanmadığımız bir sözcük sarfeden  dükkan sahibine aldığı malzemeleri yere bırakıp, dükkanı hemen terkederek verdiği tepkiyi görünce şaşırmıştım.

Eğlence ve yiyecek içecek sektörüne sayısız öğrenci yetiştiren Metin Mörfi sabırla ve kararlılıkla yaptığı bütün işlerde başarılı olmuştur. Şehrimize sık sık gelen ve önemli katkıları olan Metin Beye ne kadar teşekkür etsek azdır. İyi ki varsın!

Mükemmel işler, ancak içlerindeki bir şeyin koşulların üzerinde olduğuna inanma cesaretini gösterenler tarafından yapılmıştır. İyi pazarlar.

Yorum Yazın