0Yorum

İşine Tutkulu Olanlar

Isaac Newton’u okul kitaplarından hatırlarız. Daldığı işlerde yemek yemeyi bile unutan, çok az uyuyan Newton; aklındaki problemin çözümüne ilişkin yeni bir fikir gelip de çalışma masasının başına geçtiğinde oturmayı dahi unutup saatlerce çalışırdı.

Bir gün dinlenmek üzere bir elma ağacı altında otlar üzerinde yatarken, ağaçtan elmaların düşüşünü görüp yer çekimi kanununu keşfetti. Onun bu keşfi konsantrasyon yüksekliğinin, nerede ve nasıl olursa olsun düşünceyi bir konuya odaklamanın faydalarını da göstermekteydi.

Newton’a buluşlarını nasıl gerçekleştirildiği sorulduğunda: “Daima sabrederek ve düşünerek” cevabını vermişti. Başarılı olmak için mutlaka üstün zekalı olmak gerekmediğini anlatmak içinse: “Konuyu her zaman göz önünde tutarım. Sonra da şafağın yavaş yavaş aydınlığa çevrilmesini sabırla beklerim” demişti.

Ankara’nın tanınmış iş adamlarından Beycan Saraylı vakur, disiplinli, itidal sahibi, çok başarılı işlere imza atmış, duruşuyla her zaman örnek olmuş birisidir.

GELİR VERGİSİ REKORTMENLERİNDEN

Dört ayrı şirketten oluşan Saraylı Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olan Beycan Bey, turizm otelcilik, dış ticaret ve sağlık konularında faaliyet göstermektedir. Türkiye’nin en önemli tüp bebek merkezlerinden birini işleten Saraylı Şirketler Grubu bu alanda, özellikle genetik tanı üzerinde ihtisaslaşmıştır. Yurt dışından getirdikleri kaliteli tıp ekipmanlarıyla da sektöre öncülük yapmaktadırlar.

Saraylı Şirketler Grubu, 1970’li yıllarda kurulan bir aile şirketinin ilkeli çalışma performansı neticesinde bugünkü başarısını yakalamıştır. Marmaris’te sahip olduğu iki otel, muhteşem manzarası, Hisarönü koyunun doğası ve sahili ile bir ayrıcalık yaratmaktadır. Marmaris Resort Otel kafa dinleyip, doğayla iç içe olmak isteyenleri cezbetmektedir. Beycan Bey’in zevkli görüşü, inşaattaki başarısı, özel inşaatlara ilgisi, doğa sevgisi, ormanın doğal kokusu ve koy güzelliği korunarak bu güzel tesisi meydana getirmiştir.

TÜGİAD Başkanı ve aynı zamanda Saraylı Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Üyesi Murat Saraylı da Beycan Bey’in çok başarılı bir grafikle genç yaşta başarıyı yakalayan oğludur.

Pek çok kişiyi istihdam eden Saraylı Şirketler Grubu şu anda İstanbul’da çok özel bir otel yapmaktadır. Yakın zamanda büyük ses getirecek olan ve Beycan Bey’in ince zevklerini yansıtan otel, İstanbul’un kongre ihtiyacını karşılayacaktır. Sosyal sorumluluk çerçevesinde çevresindeki herkese iyilikleri dokunan Beycan Bey’in memleket sevgisi elindeki meşaleyi zirvelerde sürekli dolaştıracağına işaret etmektedir.

Girişimciliğin sihirli ve gizli bir yanı yoktur. O, öğrenilebilecek bir disiplindir. Mükemmelliği başaranlar beyinlerinin en becerikli kısımlarına ulaşarak, ondan yararlanmada usta olanlardır, onları diğerlerinden farklı kılan da budur.

Yorum Yazın