1Yorum

İsimleriyle Marka Olanlar

 

         Kavak ağacı ile kabağın öyküsünü bilir misiniz? Ulu bir kavak ağacının yanında bir kabak filizi boy göstermiş. Bahar ilerledikçe bitki kavak ağacına sarılarak yükselmeye başlamış. Yağmurların ve güneşin etkisiyle müthiş bir hızla büyümeye başlamış ve kavak ağacıyla aynı boya gelmiş. Bir gün dayanamayıp sormuş kavağa:

“Sen kaç yılda bu hale geldin ağaç?”

“On yılda” demiş kavak.

“On yılda mı?” diye gülmüş ve çiçeklerini sallamış kabak.

“Ben neredeyse iki ayda seninle aynı boya geldim bak!”

“Doğru” demiş ağaç. “Doğru.”

Günler haftaları, haftalar ayları kovalamış ve sonbaharın ilk rüzgarları başladığında kabak önce üşümeye sonra yapraklarını dökmeye, soğuklar arttıkça da aşağıya doğru inmeye başlamış. Sormuş endişeyle kavağa:

“Neler oluyor bana ağaç?”

“Ölüyorsun,” demiş kavak.

“Niçin?”

“Benim on yılda geldiğim yere, iki ayda gelmeye çalıştığın için.”

Her şeyin sadece günübirlik düşünüldüğü ortamda, kısa sürede köşe dönme sevdasında olanların viraja çok sert girip hüsrana uğradığı çok sık gözlenen olaylardandır.   

Trilye’yi açtığım ilk yıllarda tanıdığım, Ankara’nın yetiştirdiği çok değerli işadamlarından birisi olan Ferruh Temel Zülfikar, yaşamının her safhasında sağlam ve emin adımlarla ilerleyen, giydiği kıyafetlere, yediği içtiği her şeye özen gösteren, seçici dostlukları bulunan, vizyon sahibi bir kişiliktir. Antalya’da ve Kırıkkale’de sahibi olduğu dolum tesislerini Shell’e kiralayan, Ankara’nın en gözde Shell benzin istasyonlarının sahibi olan Ferruh Bey, sade yaşamı, eşi Leyla Hanım ve çocukları Can, Cem ve Cansu’ya olan düşkünlüğüyle de örnek bir aile reisidir. Ankara’da ve kendi sektöründeki bütün insanların sonsuz güvenini kazanmış olan Ferruh Temel Zülfikar, isimleri ve soyadının baş harfleriyle anılan (FTZ) bir marka olmuştur. İsmini duyan insanlar onu efendilik, dürüstlük, güvenilirlilik ile çağrıştırırlar.

Başarı merdivenlerinin dinlenme yeri olmadığına inanan Zülfikar, attığı her adımda geleceği düşünür ve öteki ayağını daha yükseğe çıkarır, hem de hiç gösterişe kaçmadan.

SPORA ÇOK DÜŞKÜNDÜR

         Tanıdığım günden beri ölçüleri hiç değişmeyen Ferruh Bey, hemen her gün düzenli spor yapmaktadır. Spor onun yaşantısında ayrılmaz bir parça haline gelmiştir.

Geçenlerde Sabah Ankara’nın yeni binasına hayırlı olsun ziyareti için gitmiştim. Yavuz Ağabeyi, Cengiz Beyi, İkinci Adres köşesini yayına hazırlayan sevgili Özge’yi ve cansiparane çalışan dostları da özlemiştim. Bir süre sohbet ettik, muhteşem binanın gazeteye çok yakıştığını söyledim ve mülk sahibinin kim olduğunu sordum. Ferruh Bey’in olduğunu öğrenince bir kez daha kendisiyle gurur duydum. Yaptığı her tesisi, uğraştığı her işi örnek gösterilen Zülfikar’ın hiç değişmeyen mütevazılığı parmak ısırtır derecesindedir. Ankara’ya yaptığı katkılar, iş merkezinden benzin istasyonlarına kadar sayısız istihdam sahaları yaratma arzusu, gelecekle ilgili ayrıntılı iş planları    gıpta ile bakılacak bir işadamı olma vesilesidir.

Zaten emin olun yaptıkları ve gelecekte yapacakları işlerle ilgili planları olmayanlar, başkalarının planlarına dahil olmaya mahkumdurlar. Yeni ufuklara yetenekli ve gözlerinin ışıkları daha aydınlık olan insanlar erişecektir. İyi pazarlar.

 

 

Yorum Yazın