0Yorum

İradeleriyle Zirveye Çıkanlar

Yıllar önce Elkhart, Kansas’ta iki kardeş bir okulda çalışıyorlardı. Her sabah sınıftaki sobayı yakmak onların göreviydi. Soğuk bir günün sabahı, kardeşler sobayı temizlediler ve odunla doldurdular.

Birisi bir şişe gazı odunların üstüne döktü ve ateşe verdi. Öyle büyük bir patlama oldu ki eski bina sallandı. Patlama sırasında büyük kardeş öldü, ötekinin de bacakları kötü bir biçimde yandı. Daha sonra, şişeye yanlışlıkla benzin doldurulduğu ortaya çıktı.

Yaralanan çocuğu tedavi eden doktor, çocuğun bacaklarını kesmenin daha iyi olacağını söyledi. Anne ve babası yıkılmıştı. Zaten bir oğullarını yitirmişlerdi, şimdi de öteki oğulları bacaklarını kaybedecekti. Ama her ikisi de inançlarını kaybetmemişlerdi. Doktora, kesme işlemini ertelemesini rica ettiler. Doktor kabul etti. Çocuğun anne ve babası çocuklarının bacaklarının iyileşmesi için dua ediyor ve her gün doktordan ameliyatı bir gün daha ertelemesini istiyorlardı.

Bu, iki ay sürdü. Doktorla her gün tartışıyorlardı. Bu arada çocuklarını bir gün tekrar yürüyebileceğine inandırıyorlardı. Çocuğun bacakları kesilmedi ama sargılar açıldığında, sağ bacağının diğerinden 6 cm. kadar daha kısa olduğu ortaya çıktı. Sol ayağındaki parmaklar da neredeyse yoktu ama çocuk yine de kararlıydı. Acılar içinde kıvranmasına karşın, her gün egzersiz yaptı ve sonunda bir iki adım atmayı başardı. Bu genç adam, daha sonra koltuk değneklerinden kurtuldu ve yürümeye sonra da koşmaya başladı.

Genç adam koştu ve koştu. Neredeyse kesilmek üzere olan bacaklar ona bir dünya rekoru bile kazandırdı. Bu genç adam Glen Cunningham’dı. “Dünyanın En Hızlı İnsanı” olarak tanınan gence Madison Square Garden’da “Yüzyılın Sporcusu” unvanı verildi.

Dr. Hakan Çınar, azmini zafere ulaştıran sıra dışı bir insandır. Uzun yıllardır başarılarını yakinen takip ettiğim Çınar, Türkiye’nin önemli firmalarından Ünsped Gümrük Müşavirliği ve Lojistik Hizmetler A.Ş.’nin CEO’sudur. Yaşamının her döneminde başarıdan başarıya koşan Hakan Bey, pek çok karpuzu koltuklarının altında düşürmeden taşımaktadır. Dünyayı çok iyi okuyan, vizyon sahibi bir yöneticidir.

ÜLKE SORUNLARINA HAKİM

Türkiye’nin elinde olan olanakların katma değersiz kullanamadığına her zaman dikkat çeken, katma değer üretimlerinin artmasının gerektiğini söyleyen Dr. Hakan Çınar’ın gümrük mevzuatı, ekonomi, lojistik konularında uzmanlığı genel kabul görür. Türkiye’nin kalkınmasına nelerin engel olduğunu, mevzuatın, bürokrasinin nasıl işlemesi gerektiğini pratik bilgilerle anlatan Çınar, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Bankacılık – Finansman ve Uluslararası İktisat alanlarında yüksek lisans yaptı. Daha sonra Uluslararası Ticaret ve Avrupa Birliği üzerine doktorasını tamamladı. 30 yılı aşkın süredir iş aleminde çalışan Çınar, uzun yıllar bir holding bünyesinde Dış Ticaret Yöneticiliği ve Üst Düzey Yöneticilik görevlerini üstlendi.

MİSYON ÜSTLENDİ

Dr. Hakan Çınar, 2001 yılından itibaren Ekol Lojistik bünyesinde, özellikle gelişmekte olan lojistik sektörüne dış ticaret boyutunun da eklendiği yeni iş modellerine katma değer sağlama misyonunu sürdürdü. 2009 yılında lojistik sektörüne müteşebbis olarak girdi ve Conmar Denizcilik ve Lojistik A.Ş.’nin kurucu ortakları arasında yer aldı.

Uzun yıllardır Dünya Gazetesi’ndeki köşe yazılarını zevkle okuduğum Çınar, öğretici, yalın üslubuyla hep dikkat çekici olmuştur.

“Pratik İthalat İhracat İşlemleri ve Dış Ticarette Finansman Teknikleri”, “Örneklerle Yatırım ve İhracat Teşvikleri”, “Pratik İthalat İhracat ve Dış Ticarette Finansman Tekniği” ve “Eximbank Dış Ticaretçinin El Kitabı” gibi zevkle okuyup, doğru bilgileri alabileceğimiz kitapları, Çıkış Yolu programında sık sık faydalı konuşmaları ve yüreğindeki ülke sevgisi ile bambaşka bir insandır Hakan Bey. Onu tanıdığım günden beri hep azmine hayran olmuşumdur.

ÖĞRENCİLERİNİN SEVGİSİ

Üniversitede öğretim görevlisi olan Dr. Hakan Çınar’ın derslerinin çok zevkli geçtiğini, pratik bilgileri eğlenceli biçimde anlatıp öğrencilerin gönlünde taht kurduğunu yetiştirdiği öğrencilerden duymak insana gerçekten keyif veriyor.

Başarı merdivenleri çıkarken her basamakta zarif eşi Yeşim Hanım’ın çok büyük katkısı olmuştur.

Olaylara farklı bakabilen, her zaman pozitif yaklaşımda bulunan, kendisiyle barışık, çok çalışkan bir insandır Hakan Çınar.

Yaşamak fırsattır, yararlanmayı bil.
Yaşamak güzelliktir, kıymetini bil.
Yaşamak mutluluktur, tatmayı bil.
Yaşamak rüyadır, gerçekleştirmeyi bil.
Yaşamak meydan okunmasıdır sana, karşı çıkmayı bil.
Yaşamak servettir, korumayı bil.
Yaşamak hüzündür, aşmayı bil.
Yaşamak mücadeledir, kabullenmeyi bil.
Yaşamak trajedidir, göğüslemeyi bil.
Yaşamak maceradır, göze almayı bil.
Yaşamak şanstır, kullanmayı bil.
Yaşamak çok kıymetlidir, mahvetmemeyi bil.
Yaşamak yaşamaktır, uğruna savaşmayı bil

diyenlerdendir Hakan Bey.

Gönlü zengin, herkese açık tavrı ile örnek alınması gereken ülkemiz için önemli bir değerdir Dr. Hakan Çınar.

Yaşamda yüreğinin ve iradenin gücünü kullanırsan başarı kaçınılmaz sonuçtur. İyi pazarlar.

Yorum Yazın