0Yorum

Hayat Kurtaran Eller

Yoğun ve taptaze dalları etrafa gölge salan, yaprakları neşe ile cıvıldayan bir ağaç… Otuz metreye yaklaşan boyu var. Muntazam bir daire şeklindeki gövdesi zümrüt yeşili çimene ölçü ile dikilmiş bir anıt. Üç kişinin ancak el ele verip kucaklayabileceği bu gövde enine uygun yüksekliği ile ne kadar zarif görünüyor. Öyle bir vakar ve emniyetli oturmuş ki fırtınalara, kasırgalara meydan okuyor sanırsınız.

“Nasıl bu kadar boy attın, yıkılmaktan korkmuyor musun?” diye sorduğunda; “Ben bu toprakta tutunacağım yerleri, oradan alacağım gıda ve kudreti sağlamadan bir santim bile yükselmedim ki. İçten gelen, kökten gelen kuvvete dayanıp yükseldim. Onlar toprak altındadır, görünmez. Fakat asıl kuvvet oradadır. Ben kuruyuncaya kadar dimdik ayaktayım. Çevreme gölge, neşe ve saadetten başka bir şey vermiyorum ki. O kadar ölçülü ve ahenkli büyüdüm ki değme fırtına bile beni toprağımdan alamaz.”

Dr. Serdar Alp, çevresine sürekli pozitif enerji veren, ölçülü, saygılı ve herkes tarafından sevilen çok özel bir insandır.

Tanıdığım günden beri dostluğumun sürdüğü Serdar Alp,  emeğe, öz değerlere önem veren, farklı bir kişiliktir.

ALANINDA ÇOK BAŞARILI

Dünyaca ünlü gurur kaynağımız Prof. Dr. Gazi Yaşargil’in ‘genç versiyonu’ olarak tanıştırıldığım Serdar Bey, gerçekten çok yetenekli, çalışkan, yardımsever ve işine aşık birisi. Beyin ve sinir cerrahisinde adından hem ülke çapında hem de yurt dışında çokça bahsedilen Alp, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 2003 yılında Chicago’da Illinois Üniversitesi’nde yüksek ihtisas yapmıştır. 2004 yılında Oregon Health & Science Üniversitesi’nde Kafa Tabanı Cerrahisi, 2008 yılında Johns Hopkins Üniversitesi’nde Spinal Cerrahi üzerine çalışmalar gerçekleştirmiştir.  

Hastalarla olan yakın iletişimi, el becerisi, bilgisi Dr. Serdar Alp’i farklı bir boyuta taşımıştır. Çok büyük kazalar geçiren yakın tanıdıklarımı yaptığı mucizevi ameliyatlarla hayata döndürmüştür Serdar Bey.

PSİKOLOG YAKLAŞIMI

Dr. Serdar Alp’in en önemli özelliği ameliyat olması gerekmeyen hastayı ameliyat etmediği gibi operasyon şart olduğunda da hastasına bir psikolog gibi yaklaşmasıdır. Sorulan her soruya net cevap verir, hiç sıkılmaz, üşenmez, kapısından içeri kim girmişse ve ne rahatsızlığı varsa artık Serdar Bey’in ilgi alanındadır. Hiç tanımaması veya bir dostunun tavassutuyla gelmesi önemli değildir. Çünkü o herkese eşit davranır.

Çok farklı hasletleri vardır Serdar Hoca’nın. Güler yüzlülüğü ve mütevazılığı dışında hem cerrah olarak başarısı, hem insan olarak yaklaşımı isminin kısa sürede yayılmasını sağlamıştır. Pek çok riskli ameliyatı en iyi şekilde tamamladığı için hastaları ona “hayat kurtaran doktor” lakabını takmışlardır. Amerika’da eğitim görüp Türkiye’de çalışan nadir doktorlardan birisidir Serdar Alp.

MUTLU AİLE

Alp ailesi doğa dostudur. Kendisi gibi Amerika’da eğitim almış zarif eşi Dr. Hande Alp ile sabahları can dostum Tontik hayattayken karşılaşırdık. Erken saatlerde can dostu ile yürüyüşe çıkan Hande Hanım ile sohbet ederdim.

Mütevazı, işini çok seven Hande Hanım’ın eşini de çok sevdiği her halinden belli. Bir gün “Bu denli canlılığınızı, dinç ve genç kalmanızı neye borçlusunuz?” diye sorduğumda hemen hazır cevabı verdi: “Mutlu evliliğime…”

Zaman zaman Trilye’ye balık ve deniz ürünleri yemeğe gelen Alp çifti, etrafına her zaman pozitif enerji yayar. Pediatri dalında eşi gibi kendisi de alanında otorite olan Hande Hanım başarıdan başarıya koşmaktadır. Allah bu çifti insanlara faydalı hizmetler yapsın diye yaratmış sanki. Gerçekten kendilerini adamışlar.

Senenin önemli bölümünü Amerika’da hastalarına derman olmakla geçiren Dr. Serdar Alp, Güven Hastanesi’nde görev yapmaktadır. Mesai mevhumu tanımadan, boyun fıtığından bel fıtığına, sinirle ilgili tüm rahatsızlıklara çare olmaya çalışan özverili bir hekimdir Serdar Bey. Sıkılmaz, yorulmaz, yüzü ekşimez, hasta sorularından yılmaz, hasta yakınlarına inanılmaz insancıl davranışlar sergiler. Bu kadar genç yaşta çok önemli operasyonları başarı ile gerçekleştiren bu özel yetenekli doktor ile ne kadar gurur duysak azdır.

Beyin ve sinir cerrahisinin gözbebeği bir doktor olan Serdar Alp, hastalara tanı konmasında, tedavi ve bakım süresinde muhteşem bir performansla dünya standartlarında hizmet vermektedir. Beyin tümörü, spinal cerrahi (bel ve boyun fıtıkları, skolyoz) gibi konularda modern teknik ve teknolojilerle hastalarına güven veren Dr. Alp, özel yaşamında da gıpta edilecek bir insandır. Kendisi ve yaşamla barışıktır, farklı bir gustosu vardır Serdar Bey’in.

Hasta olarak odasına girdiğiniz anda sizi karşılayışıyla, size ilgisiyle yüzde elli iyileştiğinize inanacaksınız. İnsana insan olarak değer veren, eşine az rastlanacak bir insandır Dr. Serdar Alp. Büyük fedakarlıklarla insanlığa hizmet eden Alp, bazen sabaha karşı uykusunun en tatlı anında uyandırılıp ameliyata gidip çok can kurtarmıştır. Bunların bazısını yakinen bildiğim için oldukça mutlu oluyorum, ona her zaman destek olan sevgili eşi ve kendisini çok takdir ediyorum.

Koronavirüs salgını nedeniyle doktorların ve sağlık çalışanlarının öneminin her zamankinden daha fazla arttığı bu günlerde size çok istisnai bir doktoru tanıtmak istedim. Doktorluk ulvi bir meslektir. Yaptıkları hizmetin karşılığı yoktur.

İyi ki varsınız. Çaresizliğe çare, sessizlere ses, kimsesizlere kimse oluyorsunuz.

En mükemmel insan, başkalarına en çok yararı dokunan insandır. İyi pazarlar.

Yorum Yazın