0Yorum

Hayallerine Kavuşanlar

 

 

         “Zihin haritaları” ve “zihinsel okuryazarlık” kavramlarının sahibi, Forbes Magazine tarafından 1994’te dünyanın en büyük beş uluslararası konuşmacısından biri seçilen Tony Buzan, önemli işlere imza atabilmek için beynin her iki yarısının da etkili şekilde kullanılması gerektiğini vurguluyor. “Tarihin en büyük komutanları, kazandıkları zaferleri beyinlerinin sağ yarısından (hayal gücü) yola çıkarak, sol yarısını (mantığı) kullanmalarına borçludurlar. Hayal gücü olmadan başarı ihtimali zayıftır.”

         Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu henüz küçük yaşlarda iyi bir siyasetçi olmayı arzulamış ve ülkesine çok büyük hizmetler yapmayı kendisine hedef koymuş çok değerli bir politikacıdır.

         Yabancı konuklarını ağırladığı Trilye’de özellikle öğle yemeklerinde mütevaziliğinden, çevresindekilere gösterdiği samimi davranışlardan, kibarlığından, efendiliğinden etkilenmeyecek kimsenin olacağını tahmin etmiyorum. Kendisinin ne milletvekili olduğunu hissettirir ne de kendisine ufacık bir ayrıcalık yapılmasına izin verir. Pek çok yabancı diplomatla yemek yiyen Çavuşoğlu, muhteşem Japoncası, Almancası ve İngilizcesiyle dikkatleri üzerine toplamaktadır. Yabancı diplomatların Çavuşoğlu’na karşı takındığı içten tavırlar, güler yüzünde hissettikleri samimiyet ülkemiz için ne kadar önemli bir gurur meselidir. 

DONANIM FARK YARATIR

          Mevlüt Çavuşoğlu Alanya doğumludur. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirmiştir. ABD Long Island Üniversitesi’nde Ekonomi dalında master yaptıktan sonra bir süre öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. 1993’te Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde “Avrupa Birliği Uzmanlığı”nı tamamlamıştır. Bilkent Üniversitesi’nde doktora programına başlayıp daha sonra İngiltere’de London School of Economics’te “Çevre Ekonomisi ve Sürdürülebilir Kalkınma” konusunda doktora çalışmasına devam ederken aynı zamanda İngiltere’deki Türk Derneği Başkanlığı’nı yürütmüştür. 

TÜRKİYE’NİN PROJESİ 

         1949’da Türkiye, Avrupa Konseyi’ne üye olmuş ve bu teşkilat ile 60 yıl boyunca güzel ilişkiler kurmuştur. Uzun yıllar boyunca konseye hep Avrupalı başkanlar seçilmiştir. Konseyde 7 yıldır Türkiye Delegasyonu Başkanı sıfatıyla uluslararası projelere imza atmış olan Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde 47 ülke ve 800 milyon nüfusa sahip olan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne başkan seçilmiştir. Türkiye’nin projesi olan bu önemli başarıda Çavuşoğlu’nun dünya siyasetindeki derin bilgisi ve tecrübesi çok önemli rol oynamıştır.

         Herkese yardım etmeyi seven, güler yüzlü, samimi bir insan olan Mevlüt Bey, farklılıklara saygı gösterme, ayrımcılığı reddetme ve hoşgörüsüzlükle mücadele eden bir tavır içindedir.

         Küçük yaşta çiftçilikle uğraşan babasına yardım etmekle başlayan mücadeleci yaşantısı, Türkiye’yi de gururlandıran makama genç yaşta oturması ile zirve yapmıştır. Şu aralar hayallerine ulaşmanın mutluluğunu yaşamakta ve sorumlulukların yükünü hafifletmek için çok daha fazla çalışmaktadır.

         Başarı her gün toplanan küçük çabaların tekrarıdır. Başarının sırrı bir hedefi durmaksızın takip etmek ve ısrarla istemektir. İyi pazarlar.

Yorum Yazın