0Yorum

Güven Telkin Edenler

 

  

         Hayatındaki her şeyden şikayet eden yaşlı bir ihtiyarı hiçbir şey memnun etmiyormuş.

         O sene bahçesindeki elmaların bolluğunu gören komşusu: “Bu yıl keyfin yerinde olmalı. Ağaçlarının dalları meyvelerle dolu” demiş.

         İhtiyar isteksizce yanıt vererek: “Pek fena değil… Ama bu yıl da hayvanlara yem olarak vermem gereken çürük elmalar yok, o biraz düşündürüyor beni…”

         Ülkemizde o kadar çok olumsuzluğun bir arada yaşandığı dönemlerde bile bazı insanların yüzlerindeki olumlu ifade, gözlerindeki gülüş herkese umut yaymaktadır. O nedenle Türkiye’nin geleceğiyle ilgili hiçbir zaman umudumu kaybetmemekteyim. Gültekin Güvensoy, zor ekonomik kriz koşullarında bile soyadı gibi önce kendisine, sonra ülkesine güvenerek doğru işleri kararlılıkla yapan çok değerli, saygın bir işadamıdır. 1980 yılından bu yana dürüstlükle yürüttüğü istikrarlı çalışmalar sonucu son yıllarda sahibi olduğu şirketi tanınmış bir marka konumuna getirmiştir. Güvensoy İnşaat’ın sahibi olan Gültekin Bey, çalışma yaşamı boyunca hep prensipli olmuş, asla günü kurtarmaya çalışmamış, para kazanmaktan ziyade istihdamı korumaya çalışarak şirketinin saygınlığını daha da artırmıştır. Bu saygınlık ona yurt dışında özellikle Libya’da çok ciddi hizmetler üretmesini ve de Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunmasını sağlamıştır.

ESKİŞEHİRSPOR ASBAŞKANI

         Çok yönlü sosyal bir kişilik yapısına sahip olan Gültekin Bey, son derece mütevazi bir yaşam tarzı sürdürmektedir. Sosyal sorumluluk çerçevesinde pek çok faaliyette bulunduğu gibi spora olan ilgisi de bir hayli fazladır. Eskişehirlilere ve Eskişehirspor’a gönül bağı olan Güvensoy, o kadar yoğun iş hacminden özveride bulunarak Eskişehirspor’un da asbaşkanlığı görevini yürütmektedir. Vefalı Eskişehirliler, başkanın yürekten ve iyi niyetli çalışmalarını hissedilir derecede desteklemektedirler.

         Turizm alanında yaptığı ilk faaliyette “Nerede ne yaparsan yap, en iyisini yap” ilkesini benimseyen Güvensoy, eski Rus yapısı olan Kar’s Otel’in taş binasını restore ederek butik otele dönüştürmüş, bölge ekonomisine katkı sağladığı gibi Türkiye’deki ilk sekiz butik otel arasına sokmayı başarmıştır.

         Güvensoy İnşaat Sanayi A.Ş. unvanını 12 yıl önce alan şirket, akabinde kurumsal bir yapıya dönüşmüştür. Ağırlıklı olarak baraj, sulama göleti ve altyapı ihalelerine yoğunlaşan firma, “Çalışıyor, üretiyor, güven inşa ediyoruz” sloganıyla başarıdan başarıya koşmaktadır. Yaşadığı toplumun değerleriyle her zaman barışık olan Gültekin Bey’in giyim tarzı da kişisel yapısını ortaya çıkarmakta, daima karşısındakine güven verici ve kontrol sağlayıcı olmaktadır.

         İnşaat, turizm ve madencilik sektörlerinde ismi hep en iyiler arasında anılan Güvensoy Grubu’nun yaratıcısı Gültekin Bey, genç yaşı, azmi ve dinamikliğiyle ülkemizde ve dünyada daha nice başarılı işlere imza atacağa benziyor. Kendisindeki performans, yaptığı her faaliyete damgasını vurmaktadır.

         Uzay çağına girdiğimiz bu yüzyılda pek çok alanda inanılmaz değişiklikler yaşanmaktadır. İsabetli ve seri kararlar vermek artık çağın bir gereğidir. Şirketler de hızlı hareket etmek zorundadırlar, yoksa hiç hareket edemezler. Eğer içine koyacak herhangi bir şeyiniz varsa, bir günün bin cebi vardır. İyi pazarlar.

Yorum Yazın