0Yorum

Feyzi İşbaşaran İmkansızı Başardı

 

                        Feyzi İşbaşaran 1 Haziran Cuma akşamı Trilye’de ailesiyle birlikte yemek yedikten sonra hepimizle vedalaştı. Bir buçuk ay Ankara’dan uzak kalacağını, Elazığ’a gidip köyleri tek tek dolaşacağını söyledi. Cirodan önemli bir miktarın azalacak olması bizi üzüyordu. Seçimden sonra görüşürüz diyerek restorandan ayrıldı. O akşam civar masalardaki bazı konuklarımızın Feyzi Bey’in Meclise girmesinin mümkün olamayacağını, çünkü karşısında diğer partilerin ağır toplarının bulunduğunu  söylediklerini işittim.  

                        Feyzi İşbaşaran ve eşi Süreyya Hanım Özal döneminin en renkli simaları ve Özal’a en yakın kişileridir. Özal ile ilgili bilinmeyen pek çok anılarını dinleriz. Zaman zaman da medya ile bu anıları paylaşır. Kendisini çok eski yıllardan tanırım ama en çok tanışıklığım restorancılık yaptığım dönemlerdir. Trilye’nin açıldığı ilk günden itibaren kankası İbrahim Taşbaşı ile birlikte sürekli uğrar. Hatta ilk dolduğumuz akşam ayağa kalkıp alkışlarla sevinç gösterisinde bulunmuşlardı. Kadim dostu İbrahim Taşbaşı ile birlikte aybaşlarında benden gizli muhasebeci gönderip Süreyya Bey’in zararı varsa İbrahim Bey’in talimatıyla zararın kapatılmasını istemişlerdir. Girişimleri böyle destekleyen bir yapıları vardır. Bir gece sohbetinde Feyzi Bey anlatınca gözyaşlarımı tutamadım. Feyzi Bey’in Filistin caddesindeki ofisi milletvekili olmadığı dönemlerde de inanılmaz bir yoğunluk içindeydi. İş isteyen, aş isteyene deva olurdu. Siyasetten uzak kalmış ama halktan kopmamıştı. Hemşehrileriyle hep içiçeydi. Herkese iyilik yapma peşinde koşan bir kişilik yapısına sahip olduğu için de ofisi hiç boş kalmazdı.

BEŞİNCİ SIRADAN GELEN MUCİZE

                   Feyzi İşbaşaran ani bir karar verdi ve yeniden siyasete soyundu. Deneyimliydi ve ülkesinin sorunlarına aktif olarak katılmak istiyordu. Ak Parti’den beşinci sıradan aday olunca hemen söylentiler başladı. Beşinci sıradan kazanmak mümkün mü? Emeklere yazık olacak, kırk tane aday varmış gibi konuşmalar yoğunlaşmıştı. 

BAŞBAKAN’IN ZEKA OYUNU 

                   Başbakan Tayyip Erdoğan’la görüştükten sonra adaylığı açıklanan İşbaşaran ile ilgili Başbakanın yaptırdığı özel anketten Elazığ bölgesinde  çok sevilen, hiçbir dönemde halktan kopmayan Feyzi Bey birinci sırada çıkıyordu. Başbakan da oyları sürüklesin diye kendisini beşinci sıradan adaylığa yerleştirdi. Sonunda Başbakanın tahmin ettiği gibi  Elazığ’da ona duyulan sempati AKP’ye çok oy aldırdı. Feyzi Bey de elini kolunu sallayarak Meclise girdi.

                  Türk milleti zoru başarır. İmkansızı zorlar. İşbaşaran’ın gücü atasözlerindeki kelimelerin bile revize edilmesi gerektiğini anımsattı. Muhteşem başarı adanmışlığın zaferidir. Bazen hipodromlarda yarışma öncesi atların yüzüne bakarsanız yarışın sonucunu baştan görürsünüz. Yarışı kazanmaya inanmış  bir yarış atını birkaç sineğin ısırması durduramaz. İyi pazarlar.

 

Yorum Yazın