2Yorum

Etrafımızı Aydınlatanlar

Alışverişe gitmek üzere evden çıkan bir kadın kapısının karşısındaki kaldırımda oturan bembeyaz sakallı üç yaşlıyı görünce önce duraksadı, sonra onları tüm içtenliğiyle evine davet etti. Kadının davetine yaşlılardan biri yanıt verdi: “Biz hiçbir eve üçümüz birlikte gitmeyiz” dedi. Ve kısa bir duraksamadan sonra bir açıklama yaptı: “Sağ yanımdaki bu arkadaşımın adı Zenginlik’tir” dedi. “Bu yanımda oturan arkadaşımın adı Başarı, benim adım ise Sevgi’dir.” Kendini ve arkadaşlarını tanıttıktan sonra Sevgi, kadına ilginç bir öneride bulundu: “Şimdi evinize gidin ve eşinizle baş başa verip bir karara varın” dedi. “İçimizden yalnızca birimizi davet edebilirsiniz evinize. Hangimizi davet etmek istediğinize karar verin, sonra gelin kararınızı bize bildirin.” Kadın, Sevgi’nin önerisini eşine anlattığında adam “Aman ne güzel ne güzel” dedi. “Hangisini davet edeceğimizi bize bıraktıklarına göre biz de içlerinden Zenginlik’i davet ederiz ve evimiz de bir anda zenginliğe kavuşmuş olur.” Eşinin kararına itiraz etti kadın: “Başarı’yı davet etsek daha mantıklı bir karar vermiş olmaz mıyız kocacığım?” dedi. Sonra tekrar baş başa verdiler. “Aslında galiba en iyisi Sevgi’yi davet etmek. Hem ona yardımcı olmak bize de mutluluk verecek” kararını aldılar. Bu karar üzerine kadın kapıyı açtı ve üç yaşlıya birden sordu: “İçinizde hanginiz Sevgi idi? Onu davet etmeye karar verdik. Lütfen buyursun…” Sevgi ayağa kalktı, eve doğru yürümeye başladı. Arkadaşları da ayağa kalktılar ve Sevgi’nin arkasından eve doğru yürümeye başladılar. Kadın büyük bir şaşkınlık ve heyecan içinde Zenginlik ile Başarı’ya sordu: “Siz niçin geliyorsunuz? Hani sadece biriniz gelebilirdi?” dedi. Kadının sorusuna üç yaşlı birlikte cevap verdiler: “Eğer içimizden yalnızca Zenginlik veya Başarı’yı davet etmiş olsaydınız, diğer ikimiz dışarıda bekleyecektik…” dediler. “Fakat siz Sevgi’yi davet ettiniz. Bu durumda üçümüz birden gelmek zorundayız evinize” ve kadının “Niçin?” diye sormasını beklemeden, Zenginlik ve Başarı sözlerini şöyle sürdürdüler: “Çünkü Sevgi’nin olduğu her yerde biz Zenginlik ve Başarı da her zaman onun yanında oluruz…” Osman Karagöz’ü yirmi yılı aşkın süredir tanırım. Sevgi çemberi öyle geniş bir insandır ki onun nasıl tırnaklarıyla yükselişini yürekten bir mutlulukla izlemişimdir yıllardır.

GİRİŞİMCİ RUHA YÜREKTEN DESTEK

Ankara için sevdalanan ve çok büyük yatırımlara imza atan Samsunlu iş adamı Galip Asal, Konya Yolu’ndaki Holiday Inn Oteli’nin açılış konuşmasını yaparken bir ara gözyaşlarını tutamayıp sesi boğuklaştı. Hepimize duygusal anlar yaşattı ve dedi ki “Benim karanlık günlerimin ışığı Osman Karagöz’dür. Karanlıkta ışıksız yol alınmaz. Oskar’ın ışığı benim yolumu açtı, moral verdi. En karamsar olduğum anlarda yanımda olup bu güzel tesisin açılmasına neden oldu.” Öyle yürekten teşekkür eden insan sayısının çok azaldığı günümüzde teşekkürü hak eden gerçek dost sayısı da parmakla gösterilecek kadar azdır. Sadece Galip Bey değil, nice düzgün çalışan insanın yanında olmuştur Osman Bey. “Arkamda yürüme öncün olmayabilirim. Önümde yürüme takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü böylece ikimiz eşit oluruz” deyip yardımcı olduğu insanlara da hep tevazulu duruşunu hissettirmiştir. Dostlukları çok candandır Osman Bey’in. Dostları onu adeta pamuklara sararlar.

ZOR ZAMANLARIN ARANAN ADAMI

Osman Karagöz’ün sahibi olduğu Oskar Elektrik ve Anadolu Elektrik A.Ş güvenilir ve çözüm bulucu, insanları yokuşa sürmeyen firmalar olarak anılır. Ankara’nın su krizi yaşadığı kuraklık günlerinde son çare olarak Kızılırmak içme suyu projesi gündeme gelmişti. Osman Bey aylarca sanki ortadan kaybolmuş gibi gece gündüz arazide çalıştı. Çadırlarda yattı ama verdiği taahhüt sözünü tuttu. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargâhı Muharebe alt yapı hizmetlerinden, Bolu Tüneli aydınlatmasından, Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne kadar çok kritik işleri başaran Oskar Elektrik, Veliefendi Hipodromu, Gürcistan Marneuli Havaalanı, Azerbaycan Lenheren Futbol Stadyumu, Arnavutluk Türk Müfreze Komutanlığı, Ankara Gençlik Parkı özel aydınlatma projesi gibi konularda faaliyetlerini büyük bir titizlikle yerine getirmiştir. Türkiye’deki futbol sahalarının yüzde sekseninin aydınlatılmasını sağlamıştır. En zor yöneticilerin takdirini ve beğenisini kazanan Osman Bey kapalı alanlardaki güvenlik zafiyetinin en önemli nedenlerinden birisinin de inşaatlarda kaliteli kablo kullanılmamasının olduğunu sık sık dile getirmektedir. Tesisat kaynaklı yangınların tamamen önlenebileceğini vurgulamaktadır.

İLERİ TEKNOLOJİYİ KULLANIYORLAR

Osman Karagöz’ün tırnaklarıyla kazıyarak bugünlere getirdiği firması Oskar Elektrik, her türlü enerji üretim tesisinin ön yapılabilirlik analizi, tasarım, kurulum, test ve işletmeye alınması süreçlerinin yönetilmesi, sürecin gerektirdiği her türlü detay ve seviyeye uygun hizmet yeteneği, yüksek kaliteli ürün ve hizmetlerle müşterilerini hep mutlu etmeye yönelik faaliyet gösterir. İleri teknoloji kullanarak tesis ettikleri İncek Trafo Merkezi ve enerji dağıtım hatları kalite ve güvenilirlik ikilisinin buluşmasıdır adeta. Çevreye uyumlu malzeme kullanıp her kablonun aynı olmayışının dikkatinin çekilmesi onları hep farklı kılan özelliklerdir.

ÖNCÜ ENERJİ ŞİRKETİ

Türkiye’nin hizmet verdiği alanlarda öncü enerji şirketi olmak gibi bir hedefi vardır Oskar Elektrik’in. Son yıllarda ülkemizde yaşanan maden kazaları, bina yangınları gibi felaketlerin önüne geçilmesinde doğru malzeme seçilmesi gerektiğini sık sık dile getiren Osman Bey, alınan tüm güvenlik önlemlerinin boşa gitmemesi için teknik konulara önem verilmeli diyor. Sürdürebilir enerjinin yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğunun bilincinde olan Oskar Elektrik, Oskar Enerji Vakfı’nı hayata geçirme çalışmalarını sürdürmekte ve vakfın bu temayla işleyen İnteraktif Enerji Müzesi çalışmaları geri saymaya başlamıştır. Çok kısa bir süre sonra hayata geçecektir. “Ar-ge ve inovasyon odaklı çalışmalarımıza geleceğin vazgeçilmezi iş zekası çözümlerini entegre ederek, kısa sürede global marka olabilecek teknoloji, yazılım ve çözümleri üretmeyi vizyon olarak benimsedik” diyen Karagöz öğrencilik yıllarında asma duy satıyordu, şimdi 380 KW’lık trafo merkezi ve 380 KW’lık enerji nakil hatları yapıyor. Enerji üretim tesisleri, enerji nakil iletim hatları, trafo merkezleri, endüstriyel tesislerin enerji sistemleri, aydınlatma hizmetleri, muharebe alt yapı hizmetleri, sinyalizasyon sistemleri, telekomünikasyon ve otomasyon hizmetleri taahhüt ve hizmet işleri, özel projeler gibi hizmetlerle kablo ve aydınlatma ürünleri konularında artık uzmanlaşmış olan Oskar dünya devleri Prsymian, Siemens, Philips, Orsam, Moeller, Best, Areva/Alstom gibi firmalarla iş ortaklığı yapmaktadır.

İKİ KOLTUKTA ÇOK KARPUZ

Elektrik Müteahhitleri Derneği, Elektrik Malzeme Satıcıları ve İş Adamları Derneği, ASİAD Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış olan Karagöz spor ile de yakından ilgilenmektedir. Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptığı dönemde filenin sultanlarını dünya şampiyonasına götürdü. Polis Akademisi Spor Kulübü Başkan Vekilliği görevini yıllarca yürüttü. Dört sene boyunca Ankaragücü Asbaşkanlığı görevinde bulunarak tarihinde en genç başkan oldu. Ayrıca Trafik Vakfı kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Osman Karagöz pek çok karpuzu koltuklarının altında kırmadan taşımayı bildi.

SOSYAL SORUMLULUKLAR

İstanbul’un ünlü Karaköy Caddesi’nde elektrik malzemeleri dükkânı açan, sahip olduğu çok geniş dost çevresinin baskısından Ankara’daki işlerine ağırlık vermek zorunda kalan Karagöz, İstanbul ve Ankara gibi metropollerde ve Adalar gibi kritik bir ilçede şehir şebekelerini yaptı. İşte Osman Karagöz’ü farklı kılan en önemli özelliklerinden birisi onun dünyaya bir insan değil sanki iyilik meleği gibi geldiğini yansıtan sosyal sorumluluklarıdır. Herkesin elinden tutan, herkese yardım etmekten müthiş mutluluk duyan bu müstesna insan Hava Kuvvetleri Kartal Vakfı’nın Altın Madalya Ödülü’nü beş kez aldı. ENGEP Engelsiz Gelişim Projesi Altın Plaketi, Emniyet Vakfı Destekçilik ve ÖZEV Destekleme ödüllerinin de sahibi olan Osman Bey’in hayatta başarıyı yakalamasındaki en büyük destekçisi altın kalpli ve sevgi yüklü eşi Memnune Hanım’dır. Eşinin çok çalışarak uyku bile uyumadığı günlerde yavrularına büyük bir anne şefkati gösteren Memnune Hanım, her zaman Osman Bey’in yanında olmuştur. Trilye’de balık yiyerek büyüyen, Trilye’nin Balık Sevdası kitabında da yer alan kızı Naz ve çok başarılı bir öğrenim hayatı olan Elif babalarının en büyük destekçileridir. İyi bir izlenim bırakmak için kimsenin ikinci bir şansı yoktur. Dünyada çok özel şeylere verilir Oscar. Osman Karagöz, bizim gönlümüzün Oscar’ını almıştır. Olgun insan güzel söz söyleyen değil, söylediğini yapan ve yapabileceğini söyleyen adamdır.

Yorum Yazın