0Yorum

Eskişehir'den Dünya Devliğine

Meşhur piyanist Arthur Rubinstein, konserlerinden birinde, küçük bir kızın hatıra defterini imzalamakta tereddüt ediyormuş. Ellerinin çok yorulduğunu ileri sürerek küçük kızı başından savmaya çalışmış.  

Kız tereddüt etmeden şöyle demiş:

“Ellerinizin ne kadar yorgun olduğunu biliyorum ama inanın benim ellerim de sizinkiler kadar yorgun.”

Arthur Rubinstein anlayamamış ve küçük kıza nedenini sormuş.

“Alkışlamaktan…” demiş küçük kız.

Verilebilecek en ağır, en düşündürücü, en inanılmaz cevabı vermiş.

Erol Tabanca, çok büyük başarılara imza atmış, bir sanayi devi yaratmış, elimiz acıyana kadar alkışlanacak bir işadamıdır.

Uluslararası arenada göğsümü kabartan ünlü Polimeks firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, yurt dışında çok büyük isim yapmasına karşın mütevazı yaşam ile gönüllerde taht kurmuştur. 

TÜRKMENİSTAN’IN YENİDEN İNŞASI

Eskişehirli olan Tabanca, Ankara Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi mezunudur. Türkiye tarihinin en büyük yurt dışı projesini tek seferde kazanan, bu işlerde tedarikleri Türkiye’den temin ederek ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlayan Erol Tabanca, yüreği ülke sevgisiyle dolu olan istisnai bir işadamıdır. Türkmenistan’da yaptığı çok büyük işler nedeniyle kendisine “Türkmenistan’ı Yeniden Yapan Adam” denmiştir. 

CUMHURBAŞKANI’NDAN ÖDÜL

Ankara’ya her geldiğinde Trilye’ye uğrayan ve deniz ürünlerine oldukça ilgili bir yapıya sahip olan Tabanca, Polimeks firmasının yurt dışındaki başarılarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüle layık görüldü.

Kendisi gibi yurt dışında büyük projelere imza atan Ankara’nın değerli işadamı Namık Tanık’ın yakın dostu olan Tabanca ile Namık Bey vasıtasıyla tanıştım. Devlet Protokol Genel Müdürü, gerçek bir hariciye temsilcisi değerli Büyükelçi Şevki Mütevellioğlu’nun da yakın dostu olan Tabanca, Trilye’nin müdavimi olmasına rağmen mütevazı kişilik yapısı ile kendisine karşı saygımızın bir kez daha artmasına neden olmuştur.  

1995 yılında 30 bin Dolarlık küçük bir kaldırım inşaatıyla girdiği Türkmenistan’ta milyar dolarlık dev projelere imza atan Polimeks şirketinin patronu Erol Tabanca, Türkmenistan’ın baş mimarı olarak anılmaktadır.

Kendisi gibi mütevazı ve çok çalışkan iki arkadaşı Cem Siyahi ile Abdullah Gözener de gıpta edilecek Yönetim Kurulu Üyeleri’dir ve Polimeks’in dünya markası olmasında çok büyük katkıları olmuştur.

   GUINNESS REKORLAR KİTABI’NDA

Çalışkan, titiz, yıllarca profesyonel basketbolculuk yapmış iyi bir sporcu, koleksiyoner, sanat tutkunu yapısıyla dikkat çeken Erol Bey, yaptığı eserleriyle beş kez Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiş, 24 yılda Türkmenistan’a 2 bin defadan fazla uçmuş, 50 dereceyi bulan sıcaklıklarda “Of be!” demeden çalışmış. Coğrafya derslerini lisedeyken hiç sevmediği halde, tanımadığı bir coğrafyaya gidip, haritada yerini bulmakta bile zorlandığı ülkede dünyanın en iyi müteahhitler firmaları arasına girmek, hayallerinin ve yüreğinin insanları nerelere götürebileceğinin en büyük kanıtı.

Yaptığı hiçbir işi hava olsun diye yapmaz Erol Bey. Ama işin doğası gereği o kadar sıra dışı olunca, rekor sürecin bir parçası oluyor diye mütevazılığını hep yansıtır Tabanca.

TUTKULARINI DURDURMAZ

Öğrencilik yıllarından beri sanata çok düşkündü Erol Tabanca. Galeri, sergi, müzayede gezilerine başlayınca ilgisi daha da çok arttı.

Eskişehir’de sanat eserlerini sergileyeceği bir müze açmak istediğini söyleyen Erol Bey’in şirket merkezi İstanbul olsa da doğup büyüdüğü Eskişehir’e vefasını her zaman göstermektedir.  

En iyiyi ve farklıyı yapmak da tutkusudur Erol Bey’in. Polimeks’in yaptığı Bağımsızlık Anıtı ve Tarafsızlık Anıtı, Türkmen parası 10 bin Manat banknotlarının üzerinde yer alıyor. Şirketin 2008 yılında yaptığı havuz ve fıskiye kompleksi de Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Türkiye, Rusya, Kazakistan, Türkmenistan’da da inşaat faaliyetlerine devam eden Polimeks, Kemer Country Residence, Kemerburgaz Orman Evleri ile Kempinski Residences Astoria’nın inşasını üstlendi. Polimeks; Rusya Sanayicileri ve İşverenleri tarafından düzenlenen “Rusya’nın En İyi Şirketleri” yarışmasında Ritz Carlton Oteli inşaatıyla “Büyük Katerina” ödülüne layık görüldü. Yaptığı her işte mükemmelliği yakalayan Erol Bey, ödüllere doymuyor. Onun ve şirketinin farklılığı hem Türkiye’de hem de faaliyetlerini sürdürdüğü ülkelerde takdir topluyor.

İyi bir aile babası olan Erol Tabanca’nın eşi ve çocukları da başarılarının arkasındaki en büyük destekçileridir.

Sosyal sorumluluk projelerinde sanatsever kişiliği hep ön plana çıkmaktadır Erol Bey’in.

Kendisi ile ne kadar gurur duysak, özel sektörün dinamiklerine ne kadar güçlü örnek olduğuna bir kez daha dikkat çeksek, herhalde bir pazar günü morallerimiz ve geleceğe olan umutlu bakışımız biraz daha artacak.

Cesaretli bir adam tek başına çoğunluktur. İyi pazarlar. 

Yorum Yazın