1Yorum

Engel Tanımayan Başarılar

29 Mayıs 1953 tarihine kadar dünyanın en yüksek noktasına, Everest Tepesi’ne kimse tırmanamamıştı. Bunu ilk kez Edmund Hillary başardı. Hatta bu başarısından ötürü kraliçe ona şövalye unvanını verdi.

Hillary’nin Everest’e tırmanmasının hiç de kolay olmadığını, daha sonra kaleme aldığı “High Adventure” isimli kitabında anlattıklarından anlamak mümkün. Hillary 1952 yılında da Everest’e çıkma girişiminde bulunmuş, fakat bu girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Bu başarısız tırmanışın ardından İngiltere’de bir okul, öğrencilerine konuşma yapması için kendisini davet etmişti. Anlatıldığına göre başarısızlıkla sonuçlanan denemesinden bahsettikten sonra Edmund Hillary, duvarda asılı büyük boy Everest fotoğrafına doğru bakmış, bir müddet hiç konuşmamıştı. Ardından fotoğrafa doğru yürüyerek, önünde durmuş, sonra yumruğunu havada sıkıp bağırarak şöyle demişti:

“Ey, Everest! Beni bu ilk denememde yendin, bunu kabul ediyorum. Ama işimiz daha bitmedi. Yine geleceğim ve zirvene bu kez çıkacağım!”

Sonra kendisine şaşkın gözlerle bakan öğrencilerine dönüp bir yıl sonra ulaşacağı başarısının sırrını hemen açıklamıştı: “Arkadaşlar, beni mağlup ettiği için Everest büyük. Ama onun büyüklüğü hiç değişmiyor; benim inanç ve azmim ise her geçen gün büyüyor!”

Bir yıl sonra Edmund Hillary, büyük inanç ve azminin meyvesi olarak Everest’in zirvesine ilk ayak basan kişi olmayı başardı.

Ahmet Hamdi Ayan, inandığı şeyleri hiç yılmadan ve hiçbir engel tanımadan büyük bir azimle başaran değerli bir işadamıdır.

2001 yılında Mahatma Gandhi Caddesi’nde kısa bir süre işlettiğim Seagull isimli restoranımın müdavimleri arasında şu an Ünsped Gümrük Müşavirliği Özel Müşteriler Direktörü ve Ankara Bölge Müdürü olan Hayri Esen ve zarif eşi Zuhal Hanım ile güzel kızı Fulya da bulunuyordu. Bir akşam Hayri Bey, iki kişilik bir rezervasyon yaptırdı ve “Çok özel bir konuğumla geleceğim,” diye not bıraktı.

TÜRKİYE SEVDALISI

Ahmet Hamdi Ayan ile ilk kez tanıştım ve gönlümde Türk mutfağı üzerine çalışmalar yapmak istediğimi, hiç adı geçmeyen balık mutfağımızı da dünyaya tanıtmak istediğimi söyledim, gözleri fal taşı gibi açılmıştı. Ülkesinin her alanda dünya üzerinde etkili olmasını isteyen bir ülke sevgisine sahip olduğunu hemen anlamıştım.

Uzağı görebilme özelliğine sahip olan Ahmet Hamdi Bey, Türki Cumhuriyetleri’nin henüz ismi bile telaffuz edilmezken devasa eserler yapmıştı Kazakistan’a. Çok çalışkan ve yetenekli bir işadamı olan Ahmet Hamdi Ayan, Ahsel Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

1982 yılında kurucusu Ahmet Hamdi Ayan’ın inşaat sektöründeki yatırımları ile faaliyete başlayan Ahsel Holding’in bünyesine zamanla havacılık, yatırım, turizm, sağlık gibi diğer sektörlerde faaliyet gösteren şirketler de katıldı.

TURİZMDE GLOBAL OYUNCU

Ahsel Grup, inşaat sektöründeki birikimini çağdaş yönetim anlayışıyla bütünleştirerek turizm sektöründe de dünya standartlarında hizmet sunmayı ilke edinen global bir oyuncu olmuştur. Kemer Türkiz Otel, Intercontinental Almaty, Türkiz Marina, Astana Tower İş ve Alışveriş Merkezi, Ahsel Grup’un dikkat çeken yatırımları arasında yer almaktadır.

Ahsel Grup, odaklandığı iş kollarında kurumsallaşmış yapısı ile iş süreçlerinde teknolojiyi kullanan deneyimli bir kadroya sahiptir. Firma, girişimci ve üstün yönetim anlayışıyla değer zincirindeki tüm paydaşların daima birinci tercihi olma hedefi doğrultusunda hareket etme yolunda oldukça kararlıdır.

HER ZAMAN ZİRVEDE

Ahmet Hamdi Ayan, idealist bir insandır. Onun idealleri doğrultusunda Ahsel Grup, yurt içi ve yurt dışındaki üstlendiği önemli taahhütlere devam etmekte ve geleceğe güvenle bakmaktadır.

Hayatının her döneminde çok zorlu sınavlar verdiği zamanlarda bile hep pozitif yüklü elektronlarla donanmış bünyesi onun bir liderlik özelliğidir. Onun etrafına saçtığı parlak ışıklar geleceğe güvenle bakmalarını sağlamıştır. Çağdaş dünyanın beklentilerine en doğru çözüm arama sürecinde rekabet ve başarıda, geleneklere sahip çıkarak, modern dünyanın gereksindiği araçları kullanarak hep zirvede yer almayı hedefinde tutmuştur.

KALİTE ÖN PLANDA

Ahmet Bey’in yurt içi ve yurt dışında tamamladığı projelerde kalitesinden ödün vermemek en önemli özelliğidir. Proje geliştirme, yatırım, yapım ve işletme zincirinde değer yaratan, planlı ve istikrarlı büyüme stratejisiyle ve yarattığı değerle varlığını tüm dünyada hissettiren Ahsel Grup, toplu konut, akıllı binalar, arıtma tesisi, iş ve alışveriş merkezleri, turizm tesislerinin yapımı ve işletmelerinde özellikle Türki Cumhuriyetleri’nde adından çok sık bahsettirmektedir.

Deniz ürünlerine oldukça meraklı olan Ahmet Bey, yoğun iş temposundan fırsat buldukça Trilye’ye uğrar. Gıpta edilecek işlere imza atan Ayan, bir o kadar da gıpta edilecek mütevazı bir kişilik yapısındadır.

Yaptığı güzellikler anlatmakla bitmez. Tecrübeler en iyi öğretmenlerdir. Verimli bir çalışma için çevremizdeki tecrübeli insanlardan faydalanmayı ihmal etmemek gerekir.

Ahmet Hamdi Ayan, yaşantısı boyunca tırnaklarıyla kazıyarak büyük mücadeleler vererek başarı öyküsünü yaratmıştır. Heyecanının uzun yıllar sonra da azalmadığını görmek Türk insanının mücadeleci hasletlerinin ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir.

Ölümlü insanlar mutluluk saydıkları başarıya doyamazlar. Başarıyı ölçebilmek için bir insanın ulaştığı noktaya değil, başarmak için aştığı engellere bakılması gerekir. İyi pazarlar.

Yorum Yazın