2Yorum

Emeğe Değer Verenler

Bir gün Avrupa’nın ünlü sanat merkezlerinden birinde gezen çocuğun biri bir vitrinde çok hoş bir tablo görür. Tablo bedeli oldukça pahalıdır. Çocuk bu tabloyu bir sonraki sene ağabeyinin doğum gününe almayı ister. Ve bir iş bulup kıt kanaat geçinerek biriktirdiği tüm para ile mağazaya gider. Şanslıdır tablo hala satılmamıştır. İçeri girer, tabloyu bir süre yakından izledikten sonra resmi yapan sanatçıyı bulur ve: “Ağabeyimin doğum günü için bu resmi satın almak istiyorum, tüm param da bu kadar” der. Ressam bir süre düşündükten sonra resmi paketler ve satar. Çocuk paketini alır ve teşekkür ederek çıkar. Mağazada adamın arkadaşları da vardır ve şaşkın şaşkın sorarlar: “Sen ne yaptın? O resmin değeri milyonlar ederdi. Neden bu kadar cüzi bir rakama sattın?” Adam cevap verir: “Evet, ben bu resme milyonlarını verecek bir sürü insan bulabilirdim, ancak tüm servetini bu resme verecek kaç kişi bulabilirdim?” Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar. Birol Altan bilimden sanata kadar her konuda değer bilen, emeğe saygı gösteren çok değerli bir insandır. Trilye’nin ilk açıldığı günlerde Nurol Grubu’ndan arkadaşları ile iş yemeği için Trilye’ye gelen Birol Bey ile 2002 yılında tanıştım. Titiz çalışmalarından, başarılı iş hayatından feyz alınacak Birol Altan kamu ve özel sektörde engin deneyimlere sahiptir. Çok önemli kuruluşlarda aktif üst yönetim, uluslararası ve kısmen diplomatik, politik münasebetler dahilinde kontrol müzakeresi, bilgi ve tecrübesi, proje geliştirme kabiliyeti, farklı bir donanımı ile başarıdan başarıya koşan Altan, ülkemiz için gerçekten önemli bir değerdir.

TEMSİL YETENEĞİ KUVVETLİ

Pertevniyal Lisesi’ni bitirdikten sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne giden Birol Bey Dallas’ta Highland Park’ta eğitimine devam etmiş, lisans eğitimine İstanbul’da Robert Koleji’nde devam etmiştir. Elektrik Mühendisliği diplomasını aldıktan sonra yine Amerika’ya dönmüş, Wisconsin’de master yapmıştır. Fizik üzerine doktora yaptıktan sonra Minnesota Üniversitesi’nde doçent olmuştur. Mikroelektronik konusunda doçentlik tezini tamamlamış, ayrıca Minnesota Eğitim Konseyi tarafından Matematik ve Kimya Öğretim Lisansı almıştır. Ülkemizi bu okullarda parmakla gösterilecek bir seviyede temsil etmiştir.

MÜTHİŞ DENEYİME SAHİP

Nurol Holding A.Ş. Genel Koordinatörlüğü’nden Sanayi ve Ticaret Bakanlığı KOSGEB Başkanlığı’na, TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TAİ) Türk Genel Müdürlüğü’nden, TUSAŞ Yönetici Direktörlüğü’ne, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcılığı’na varıncaya kadar pek çok üst düzey görevde bulunan Altan, Türkiye’nin menfaatleri ile ilgili tüm konularda dürüst, çalışkan ve bilinçli tutumuyla unutulmaz güzel işler başarmıştır. İlkelerine, prensiplerine ödün vermeden bağlılık gösteren, dik duruşuyla her zaman örnek olmuş bir yöneticidir Birol Bey. Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyeliğinden, Tübitak Marmara Araştırma Merkezi’nin Bölüm Başkanlığına ve Milli Proje Koordinatörlüğü’ne varıncaya kadar yaptığı müstesna çalışmalar kendisini unutulmaz kılmıştır.

ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR

İngiltere’deki Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nün Cumhurbaşkanlığı Baş Askeri Danışmanlığı adaylığından NATO Savunma Endüstri Grubu (NAIG) Türk Delegeliği’ne, Avrupa Savunma Endüstri Grubunun Türk Delegeliği’nden Türkiye – ABD, Türkiye – Pakistan Savunma İşbirliği Grubu Delegeliği’ne kadar gerçekten yazmakla bitiremeyeceğim sayısız kuruluşta görev alan bu engin deneyimlerin sahibi Dr. Birol Altan, kendisine çok güven duyulan, uluslararası saygınlığı olan birisidir. Tübitak Ulusal Metroloji Merkezi’nin kurucusu, geliştiricisi ve konsept sahibidir. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın (TTGV) konsept sahibi, Savunma Sanayicileri Derneği’nin kurucusudur. Koltuklarının altında o kadar çok karpuzu kırmadan taşıyan Altan’la sohbetlerimde hep bilmediğim yeni yönlerini keşfetmeye ve yeni bir şeyler öğrenmeye çalışırım. Yazmış olduğu yayınlarda da deneyimlerini aktaran Altan ciddi yöneticiliğinin dışında son derece mütevazı ve yalın bir yaşam sürdürmektedir.

ÇALIŞMAKTAN YORULMAZ

Durmak bilmeden geçen bir çalışma hayatından fırsat buldukça ve özel günlerinde ailesi ve yakın dostlarıyla Trilye’de hoş vakit geçiren Birol Bey’in en büyük destekçisi zarif eşi Serap Hanım’dır. Yemek konularında oldukça bilgili olan Serap Hanım, güler yüzüyle, hanımefendiliğiyle, uzun yıllardır gönlümüzde taht kuran bir zarafet göstergesidir. Mutfağa çok meraklı kızı Gevher’den de zaman zaman inovatif tarifler aldım. Geleneksel deniz ürünlerine tutkun olan Altan ailesi ile ne zaman karşılaşsak pozitif yüklü enerjileri bize geçmektedir. Kişisel erdemini, kendi emeğini ve alın terini harcayarak yapan Birol Altan kimin onu gözetlediği ile ilgilenmeden elinden gelenin en iyisini yaparak yaratmıştır. O, bildiği doğruların üzerine gitmiş, başkalarından saygı ve hayranlık beklemeden hep yararlı işler yapmış, hep yaratmış, gerçekten kendisine ait olan şeylerin haklı gururunu yaşamayı hak etmiştir. O, zirvelerde olmayı her zaman yaratmış ama nereye gelmiş olduğundan çok nereden ve nasıl geldiğinin bilincinde olarak… Uzun yıllardır Birol Bey’de gözlemlediğim özellikler şunlardır: baktığında berrak görür, dinlediğinde iyi duyar, görünüş bakımından hep sıcak olur, davranışlarında ise hep saygılı, konuşmalarında doğru olmayı, işinde hep ciddi, kuşkuya düştüğünde sorunları nasıl soracağını, öfkelendiklerinde sorunları düşündüğünü, kazanç gördüğünde adaleti ve emek verenlere karşı yürekten sevgi ve desteği esirgemediğini. Umarım bu tür insanların nesli kelaynak kuşları gibi tükenmez. İyi pazarlar.

Yorum Yazın