0Yorum

Donanım Fark Yaratır

İki arkadaş ormanda ağaç kesme ihalesini almışlardı. Hasan işe oldukça hızlı başlamıştı. Sabah erkenden kalkıyor, hiç durup dinlenmeden hatta öğle yemeği bile yemeden çalışıyor, akşam da evine diğer arkadaşından geç gidiyordu.

Ahmet ise arkadaşı kadar çalışmıyordu. Yorulduğunda mola veriyor ve akşam hava kararmaya başlayınca da evinin yolunu tutuyordu.

Çalışmaya başlayalı bir hafta geçmişti. Hasan ne kadar çalıştığını göstermek için “Kestiğimiz ağaçları sayalım” teklifinde bulundu. Saydılar. Sonuç çok şaşırtıcıydı. Ahmet arkadaşından daha fazla ağaç kesmişti. Hasan öfkelendi, “Bu nasıl olabilir? Bir hafta boyunca durup dinlenmeden çalıştım ama sen işe benden geç gelip erken gittin, gün boyunca kendine verdiğin molalarla dinlendin. Bu nasıl adalet ve nasıl iştir ki senin kestiğin ağaçlar benimkinden fazla?” Ahmet sakin ve kendinden emin bir tavırla arkadaşını yanıtladı: “Bunda anlaşılmayacak bir şey yok. Sen durmadan çalışırken ben arada bir dinleniyor, bir yandan da baltamı biliyordum. İnsanın baltası keskin olunca ağaçları daha az çabayla kesebiliyor.”

Geçen yıl Çin seyahatinden dönerken İstanbul’dan Ankara’ya gelmek için yolcu salonundan çıkıp uçağa gitmek üzere otobüse bindim. Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç ile karşılaştım. Sabahın erken saatiydi. Yıllardır İstanbul-Ankara arasında mekik dokuyan Domaç, benimle sohbet ettikten sonra elindeki 5-6 gazetenin tüm yazılarını okumaya başladı. Uçağa bindik. Ankara’ya gelene kadar yine okudu. Notlar alıyordu. Ankara’ya geldik, yine otobüste okumaya devam etti.

Mehmet Domaç Giresun doğumlu, İstanbul Eczacılık Yüksek Okulu mezunudur. Sarıyer İlçesinde ikamet ettiği içindir ki denizcilikle ve balıkla haşır neşirdir. Türk denizciliğinin son yıllarda atak yapmasında onun denizcilikle ilgili verdiği kanun tekliflerinin rolü çok büyüktür.

ECZACILARIN MECLİSTEKİ TEMSİLCİSİ

Politikayı da eczacılık ile ilgili görevlerini de hep sindire sindire yapmıştır. 7 yıl İstanbul Eczacı Odası Başkanlığı, 12 yıl Türk Eczacılar Birliği Genel Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Türkiye’de eczacılık, ilaç gibi konularda sorunların çözümünde hep odak merkezi olan Domaç, aynı zamanda Yüksek Sağlık Şurası üyesidir. Olaylara her zaman geniş bir perspektifle yaklaşan, vizyon sahibi bir kişiliğe sahip olan Domaç, Çağdaş Eğitim Vakfı, Eczacılar Vakfı ve Türkiye Etik Değerler Vakfı kurucu üyesidir. Koltuklarının altında pek çok karpuzla dolaşan Mehmet Bey, Avrupa Birliği Vakfı ve Ülke Politikaları Vakfı’nın kurucusu, Türk Eczacılar Vakfı’nın da başkanıdır. Hedeflediği her konuda başarıya ulaşan Domaç, çok çalışkan, idealist, halka mal olmuş bir politikacıdır.

Hayatta ne istediğinize karar verin. Kalkın ve başarana kadar asla vazgeçmeyin. İnsanlar nişan almadıkları hedefleri nadiren vururlar.

Yorum Yazın