0Yorum

Çözüme Doğrudan Yaklaşanlar

Fizikçi, matematikçi, kimyacı, jeolog ve antrolopogdan oluşan bir heyet araştırma için araziye çıkarlar. Birden yağmur bastırır. Hemen yakında bulunan bir kır evine sığınırlar. Ev sahibi bunlara bir şeyler ikram etmek için yanlarından ayrılır. Hepsinin dikkati soba üzerinde toplanır. Soba yerden bir metre kadar yukarıda, altına dizilmiş taşların üzerinde durmaktadır. Aralarında sobanın niçin böyle kurulmuş olabileceğine dair bir tartışma başlar.

Kimyacı, “Adam sobayı yükselterek aktivasyon enerjisini düşürmüş, böylece sobayı daha kolay yakmayı amaçlamış” der.

Fizikçi, “Adam sobayı yükselterek konveksiyon yoluyla odanın daha kısa sürede ısınmasını sağlamak istemiş,” der.

Jeolog, “Burası tektonik hareketlilik bölgesi olduğundan herhangi bir deprem anında sobanın taşların üzerine yıkılmasını sağlayarak yangın olasılığını azaltmayı amaçlamış” der.

Matematikçi, “Sobayı odanın geometrik merkezine kurmuş, böylece odanın dengeli şekilde ısınmasını sağlamış” der.

Antropolog, “Adam ilkel topluluklarda görülen ateşe tapmanın daha hafif biçimi olan ateşe saygı nedeniyle sobayı yukarıya kurmuş” der.

Bilimsel tartışmalara yeni yaklaşımlar eklenmiş ama ortak bir teşhiste anlaşamamışlar. Biraz sonra köylü vatandaş içeri girmiş. Bilim insanları tüm teorileri anlatıp çözümün hangisine dayandığını sormuşlar. Ev sahibinin cevabı bütün teorileri alt üst etmiş. Ev sahibi mahcup bir şekilde boynunu bükmüş, “Boru yetmedi,” demiş.

Evren Yurttaş çözüme doğrudan yaklaşan, “Sorun varsa çözüm mutlaka vardır” mottosuyla yola çıkan ve tüm dünyaya parmak ısırtan ürünün mucidi değerli bir iş insanıdır.

Uludağ Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 2007 yılında Yurttaş Mühendislik şirketini kuran Evren Bey, tekstil kenti Bursa’da çok sık elektrik kesilmesi sonucu makinelerin yanarak büyük maddi hasarları önlemek, sanayiciyi böyle bir yükten kurtarmak için gece gündüz hedefine kilitlendi. Tıpkı elektriği bulan Edison, internetin babası Vinton Cerf, buharlı gemiyi bulan Fulton, suyun kaldırma kuvvetini bulan Arşimet ve modern fiziğin babası olarak anılan Galileo gibi insanlığa yararlı işlere kendisini adayıp uykusuz geceler geçirdi.

TRIMBOX MUCİZESİ

Hepimizin canını yakan elektrik kesintileri, ani gidip gelmeler sonucu buzdolabı motorunun, bilgisayar, televizyon gibi cihazlarda elektronik kartların yanması ile ilgili sıkıntıları tamamen ortadan kaldıran cihazı bulan Evren Yurttaş, dünyada eşi benzeri olmayan bir icadın mucidi oldu. 2012 yılında altı şirketi ile Yurttaş Holding A.Ş.’yi kuran Evren Bey, Trimbox markasını dünyanın yüzde altmışına tekabül eden 43 ülkede tescilledi. Hem de bir yıl gibi kısa bir sürede.

Yurttaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evren Yurttaş, bu denli büyük işlere imza atmasına rağmen son derece mütevazı bir hayat sürdürmekte. Yüreği Türkiye sevgisi ile dolu olan Evren Bey, elektrik olan her yerde akım ve gerilimin olduğunda da elektronik kartların yanma olasılığının nedeni voltajdır demekte ve ürettiği cihazın bu sıkıntıyı tamamen çözdüğünü söylemektedir.

İCADIN ANASI İHTİYAÇTIR

“İcadın patenti olmaz, standardı olamaz çünkü onu ilk bulan kişi benim” diyor Evren Yurttaş. Teknolojik icatların Johannes Gutenberg, James Watt, Wright Kardeşler gibi az bulunur üç beş dahinin kafasından çıktığı dünyamızda Elazığ’ın bağrından kopan Evren Yurttaş, ülkemizde yılda 2,5 milyar dolarlık bir kaybı önlemeye katkıda bulunmuştur yaptığı icadıyla. Uçaklar, hastaneler, gemiler, yatlar, sanayi tesisleri, hastaneler, okullar, kışlalar gibi pek çok elektrik arızalarının olduğu yerlerde en önemlisi de evlerimizde kullanılan Trimbox tam bir kurtarıcı cihaz olmuştur. En kusursuz icat, tam biçimini almış olarak Zeus’un alnından fırlayan Athena gibi öncesi olmayan icattır. Evren Bey’in öncesi olmayan buluşu ile ne kadar gurur duysak azdır.

DÜNYAYA YAYILIYOR

Dünya devleri firmaların benzer cihazlar ürettiğini (regülatör gibi) ama Trimbox’ın görevini hiçbirisinin yapamadığını belirten Yurttaş, 22 ülkeye ürünlerini ihraç ettiklerini söylemektedir. Evde bozulan cihazların garanti belgelerinde şebeke kaynaklı problemler olduğunda garanti kapsamı dışında tutulduğunu ifade eden Evren Bey, yapmış olduğu hizmetle insanlığa büyük yararlar sağmaktadır.

Ankara’nın genç başarılı iş insanı, sevgili dostum Erkan Koyuncu vasıtasıyla tanıştığım Evren Bey, laf değil, iş üreten çok kıymetli genç bir girişimcidir. Türkiye’nin bu gibi buluşlarla önünün açılacağını, kiloda hafif pahada ağır icatlarımız olduğu sürece nakliye sırasında fazla yer kaplamayacak ve teknolojik üstünlüğü ile de ülkemize giren döviz miktarı artacaktır diyen Evren Bey iş hayatına başlarken koyduğu ciro hedefini kısa sürede yakalamış ve hedeflerini revize ederek yoluna devam etmektedir. Son derece insancıl tavırları, yardımsever kişiliği, sosyal sorumluluk projelerindeki öncülüğü onu farklı kılmıştır. Emin ama sağlam adımlarla ayakları yere basarak başarılarını sürdüren Evren Yurttaş, sadece doğduğu il Elazığ’a ve iş hayatını idame ettirdiği Bursa’ya değil, ülkemize mal olmuş bir insandır. Heyecanı hiç tükenmiyor Evren Bey’in. Parayla pulla derdi yok. Tamamen başarıya kilitlenmiş. Ülkemizin yüksek katma değer yaratan ürünlerinin bayrağımızı hep dalgalandırmasını istiyor. İyi ki varsınız. Yolunuz hep açık olsun.

Problemleriniz üzerinde kuluçkaya yatarsanız mükemmel civcivleriniz olur. İyi pazarlar.

Yorum Yazın