0Yorum

Çok Yönlü Başarıların Mimarı

Define Adası’nın yazarı İskoç romancı Robert Louis Stevenson, antibiyotik ilacının henüz bulunmadığı dönemde büyük bir sorun olan verem hastalığına yakalanmış ve yatağa mahkum olmuştu.

Karısı kötü bir şekilde öksürürken gördüğü eşine moral vermek amacıyla “Hala harika bir gün olduğuna inanmanı bekliyorum” dedi. Stevenson, pencereden içeri süzülüp duvara yansıyan gün ışığına baktı ve yanıt verdi: “İnanıyorum. Bir sürü ilaç şişesinin ufkumu daraltmasına asla izin vermeyeceğim.”

Mehmet Auf ufku geniş, on parmağında on marifet olan değerli bir insandır. Ünlü “Çocuklar Duymasın”, “En Son Babalar Duyar” dizilerinde senaryo danışmanı, senarist ve oyuncu olarak görev alan Mehmet Auf; motivasyonel konuşmacı, eğitimci, yazar, oyuncu gibi 4 ayrı şapkası olan çok yönlü bir yetenektir.

Trilye’nin açıldığı günden beri ailesi ile restorana gelen deniz ürünlerine ilgili, ailesine düşkün, çok özel hasletlere sahip olan Auf, oldukça mütevazi bir insandır.

DAVRANIŞ BİLİMLERİ UZMANI

Kariyeri boyunca 120.000’den fazla katılımcıya araştırmacısı olduğu davranış bilimleri ile ilgili konuşmalar yapan ve eğitimler veren Auf, TRT 2 de yayınlanan “Şeytanın Avukatları” adlı eğitim ve kültür programını Murat Toktamışoğlu ile hazırlamış ve sunmuştur. NTV Radyo’da yayınlanan “İnsana Dair” adlı konusunda uzman kişilerin katıldığı sohbet programı da sunan Mehmet Bey, TV8’de yayınlanan “Kadın Her Zaman Haklıdır” projesinde senarist ve yapımcı olarak görev almıştır.

2008 yılında TRT Radyo’da “Başarı Yolu” isimli programını 2009 yılında ise TRT Radyo 1’de “Gençlere Özel” adlı kişisel gelişim ve müzik programını hazırlayıp sunmuştur.

ENERJİ DOLU

Tanıdığım ilk günden beri yüksek enerjisine, pozitif yaklaşımına ve kendisiyle barışık oluşuna hep gıptayla baktığım Mehmet Auf, ODTÜ Mühendislik Fakültesi’nden mezun olduktan sonra California Polytechnic State University, Faculty of Envision Mental Sciences Bölümü’nde yapay zeka konusunda yüksek lisans programına devam etmiştir. Türkiye’ye döndüğünde de akademik çalışmalarını sürdüren Auf, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde MBA yapmıştır.

Kariyerine ODTÜ İşletme Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak başlayan Mehmet Auf, ilerleyen yıllarda Bilkent Üniversitesinde de benzer görev yapmıştır. Çeşitli özel sektör kuruluşlarında üst düzey yöneticilik ve yönetici ortaklıklarda bulunmuş eğitim ve danışmanlık alanında kariyerini geliştirmeye karar vermiştir.

“İknanın İncelikleri: Herkes İkna Edebilir” kitabıyla kişisel gelişim konusunda çok değerli bir hizmet vermiştir. Kabına sığmayan, çok çalışkan, eğlenceli insan Mehmet Bey örnek bir kişilik sergilemektedir.

İYİ GÖZLEMCİ

Çok iyi bir gözlemcidir Mehmet Auf. Diyalog ustası olduğu söylenir öğrencileri tarafından. Söyleşilerinde, her gün rutin olarak yaptığımız şeylere nasıl farklı açıdan baktığını görürsünüz ve müthiş keyif alırsınız.

Restorana geldiğinde servis elemanlarından yöneticilere kadar içtenlikle iletişim kurarak, bir şeyler paylaşabilme arzusunu hep dikkatle izledim. Komplekssiz, kendisiyle ve yaşamla barışık olma özelliği sebebiyle çok farklı katkılarda bulunur herkese. Yıllar önce Trilye’de servis görevlisi olan Ufuk Aksoy ile iletişimi, onu pozitif yönde etkilemesi hiç unutamadığım gözlemlerimdendir. Kişisel gelişim ile ilgili çok değerli eserleri bulunan Mehmet Auf, gençlerin hayatlarına yön vermesinde faydalı olabilecek konulara ağırlık vermektedir. Mehmet Bey’in bu kadar başarılı olmasında zarif eşi Ebru Hanımın da katkısı yadsınamaz. Mutlu bir aile yapısının başarı sağlamada ne denli etkin olduğunu gösteriyor Auf ailesi.

Başarının gizi ısrarla istemektir. İyi pazarlar.

 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın