0Yorum

Çok Özel Yetenekler


Zeynel Abidin Erdem’i 2002’de henüz restoranı yeni aldığım günlerde tanımıştım. Yoğun bir akşamda bendeki heyecanı hissetmiş, Trilye’nin bugünlerini önceden görmüş gibiydi. Onun söylediği cümleleri hafızama kaydedip hepsini uygulamaya koymuştum. Personelimle yaptığım toplantılarda “Zeynel Bey’in İlkeleri” başlığı altında topladığım bilgileri hep aktarırım.Üç yıl önce ünlü gazeteci ve televizyoncu Taki Doğan, tanınmış bir modacı dostuyla geç saatlerde Trilye’ye gelmişti. Zeka seviyesi çok yüksek, beş yabancı lisanı ana dili gibi konuşabilen bu modacı ile güzel sohbete ilerleyen saatlerde biz de katılmıştık. Konu döndü dolaştı cumhurbaşkanlığı seçimine gelmişti. Modacı, İstanbul’da en çok konuşulan ismin Dr. Zeynel Abidin Erdem olduğunu söylemişti. Zeynel Bey’in haberinin bile olmadığı böyle bir yakıştırma hepimizi duygulandırmıştı.Yine aynı günlerde IMF ile ilişkiler, Türkiye’nin borç yükü gibi konuların tartışıldığı bir televizyon kanalında Dr. Zeynel Abidin Erdem’in konuk olduğunu ve hararetli bir şekilde konuştuğunu görünce program bitene kadar zevkle izlemiştim. Program sunucusunun Türkiye’nin borçlarının bir hayli fazla oluşu ile ilgili sorusu üzerine Dr. Zeynel Abidin Erdem aynen şu yanıtı vermişti: “Efendim borçlanmak kötü bir şey değildir, ilişki doğurur, bakın İran’ın hiç borcu yok. Kimse ile de ilişkisi yok.” O programı izledikten sonra ben de birkaç gün içinde herhalde Erdem’in sözlerinden etkilenmiş olacağım ki borçlanıp yeni bir yatırıma girmiştim. İyi de cesaretlenip yatırım yapmışım. Böyle puslu havalarda Zeynel Bey gibi insanlar olmasa vay halimize. Dr. Zeynel Abidin Erdem, ülke sevgisiyle yanıp tutuşan bir yüreğe sahiptir. Böylesine yağmurlu, çamurlu havalarda bile bulutların arasından güneşin çıkacağına inananlardandır. Asla yerdeki çamuru görmez. Zaten ülke olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerden birisi de bu değil midir? Erdem, zıplamayı sevmeyen, merdivenleri ağır ağır çıkmanın daha sağlıklı olduğunu savunan, asansörle çıkanların her zaman düşme tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna inanan, çok değerli bir işadamıdır. Mardin’in Savur İlçesinde doğan ve Seyyid yani peygamber soyundan gelen bir ailenin çocuğudur. Sahibi olduğu Erdem Holding, Türkiye’nin en prestijli kurumlarındandır. Erdem Holding, üretim ile ilgili pek çok başarılı işlere imza atmakla kalmayıp, birçok ulusal ve uluslararası kuruluşların da temsilciliğini yürütmektedir. Ülke ekonomisine ve insanına saygılı hizmet anlayışını kendisine şiar edinen holding, sürekli olarak başarıdan başarıya koşmaktadır.

SAYISIZ ÖDÜL SAHİBİ

Dr. Zeynel Abidin Erdem’in aldığı ödüllerle ayrı bir müze kurulabilir. TBMM’den Üstün Hizmet Ödülü alan Erdem, İspanya ve Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesine yaptığı katkılar nedeniyle İspanya’nın en önemli nişanlarından biri sayılan Kraliyet Nişanı’nı almıştır. Ayrıca İspanya’nın Marmara bölgesi Fahri Konsolosu’dur. Sudan Cumhuriyeti Yüksek Devlet Onur Nişanı’na da layık görülen Erdem, aynı zamanda bu ülkenin İstanbul Fahri Başkonsolosu’dur. Türkiye-İspanya İş Konseyi Başkanı, TABA (Türk Amerikan İşadamları Derneği) Onursal Başkanı, Türk-Irak İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, Türk-Fransız İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, Türk-Belçika Ticaret Derneği Üyesi ve bu sayfaya sığmayacak kadar çok etkinlik. Koltuklarının altında sayısız karpuz taşıyan bir kişiliktir Zeynel Bey.

SANATA DÜŞKÜNLÜK

Dr. Zeynel Abidin Erdem, sanata, müziğe, eğitime bir hayli tutkunluğuyla tanınır. Hiçbir zaman bu üçlüden katkılarını esirgemez. Modern ve kalkınmış bir Türkiye için yaptığı hizmetlere yenilerini ekler. Dr. Zeynel Abidin Erdem 1970’de Yıldız Üniversitesi Kimya bölümünü bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde doktora yapmıştır. Erdem Holding A.Ş., Gen-Pa, Er-Tel, Erdem Telekomünikasyon Elektronik ve Bilgi İşlem Sanayi ve Ticaret A.Ş., Erdem Sigorta Aracılık Hizmetleri, Erdem Golf İşletmecilik Turizm ve Ticaret A.Ş., Anadolu-Asya-Avrupa Dış Ticaret Uluslararası Nakliyat Turizm, Ermeks-Er Tekstil Endüstri Pazarlama ve Dış Ticaret A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanlıklarını yürütmektedir. Ayrıca çevreye, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelere katkıda bulunmak üzere Erdem Eğitim Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı’nı kurmuştur. Bu vakıf ile devlet tarafından yapılan hizmetlere yardımcı olmak, okullar açmak, yeşil alanları genişletmek, şehirciliğe katkıda bulunmak, huzurevleri, hastane ve benzer hizmet alanları yapmak ve işletmekle sosyal sorumluluk anlayışının ne denli etkin olduğunu göstermektedir. En çılgın hayallerin gerçekleşmesi, doğru yolda bugün atılacak temellerle başlar. Hayatta kazananların daima kaybedenlerin yapmak istemediklerini yapanlardan çıktığını unutmamak gerekir.

 

Yorum Yazın