0Yorum

Çok Özel Başarılar

          Hayatta başarılı olmuş yaşlı bir adama, bazı gençler:

         “Hayatın bize en üst derecede mutluluk ve başarıyı sağlaması için ne yapmalıyız?” diye sormuşlardı.

         Ondan şu cevabı aldılar:

         “Sizin bu sorunuz, bana bir tek ineği olan köylüyü hatırlattı.”

         Bir gün, o köylüye adamın biri sordu:

         “İneğin ne kadar süt veriyor?”

         Köylü şu cevabı verdi:

         “İneğim hiç süt vermez. Sütü ondan sizin almanız gerekir.”

         Trilye’yi açmadan önce altı aylık bir süre Mahatma Gandhi Caddesi’nde Seagull isimli balık restoranını işletmiştim. İnekten süt değil, sinekten yağ çıkarmaya uğraşıyordum. Sermayesiz girdiğim, sadece “know-how” ve çalışkanlığıma güvendiğim yeni işimde başaracağıma olan inancımı hiçbir zaman yitirmemiştim. Bir akşam restoranıma Vatan Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi Bilal Çetin ve Haber Müdürü zarif eşi Semra Çetin, yakışıklı bir beyefendi ile gelmişlerdi. Bilal Bey aynen şöyle dedi: “Onur Bey’ciğim Süreyya Bey burasını yeni açtı ama çok güzel işler yapacak çok başarılı olacak, kesinlikle burayı desteklemelisin.” Güler yüzlü beyefendi durumdan görev çıkarmıştı.

         Ertesi gün beni arayan ve şantiyesine davet eden kişi Onur Çetinceviz idi. “Şirketine araç dahil ne istersen verebilirim” dedi. Ben de kendisine teşekkür ziyaretine gittim. Gördüğüm manzara büyüleyiciydi. Çalıştığım tümenlerin, ikmal bakım taburları çok güçlü birliklerdi. Bütün iş makineleri, çekiciler, kurtarıcılar, tankerler hep bu birliklerde bulunurdu. Onur Bey’in sahibi olduğu makine parkı birkaç ikmal bakım taburundan daha da büyüktü.

         Ankara-İstanbul otobanına girince rahmetli Özal’a bu yolu yaptırdığı için hep Fatiha suresini okurum. Eski yolda her gün 8-10 kişi kazalar sonucunda hayatını yitirirdi. Ama o dualardan payını alan kişinin Onur Çetinceviz olduğunu o gün öğrendim.

YURT DIŞINDAKİ GURURUMUZ

          Ukrayna Başbakanı Viktor Yanukoviç’in defalarca övgüsüne neden olan Onur Çetinceviz, Kiev-Odesa otoyolunun ihalesini iki yılda bitirmek üzere kazanıp, yedi ayda tamamladı. Ukraynalıların Türk müteahhitlere bakışı değişti ve Onur Bey Ukrayna Cumhurbaşkanı Leonid Kuchma tarafından “Üstün Hizmet Madalyası” ile ödüllendirildi. Bu ülkeden bu nişanı alan ilk müteahhidimiz kendisi oldu.

         Türkiye’de kazandığı deneyim birikimini üç ayrı kıtada kullanarak, aldığı her işi zamanında tamamladı, verdiği sözleri yerine getirdi. Hırvatistan, Ukrayna, Tunus, Suudi Arabistan gibi ülkelerde en üstün kalitede işler yaparak Türkiye’yi yurt dışında en iyi şekilde temsil etti.

OTOYOLLAR ONDAN SORULUR

          Türkiye’nin vergi rekortmenleri listesinde de yerini alan Onur Çetinceviz, mütevazı tavrıyla her zaman takdir toplamaktadır. Otoyol ve yol inşaatı, baraj, inşaat, nakliye ve taahhüt, drenaj işleri, sanat yapıları gibi daha pek çok alanda faaliyet gösteren Onur Taahhüt ve Ticaret Ltd. Şti.’nin sahibi Onur Bey, Anadolu otoyolundan, Ankara-Gerede, Ankara çevre otoyoluna kadar çok kaliteli yapılan işlere damgasını vurmuştur.

         Son yıllarda turizm ile de yakından ilgilenen Onur Bey, Göçay İnşaat ile birlikte Türk turizmine muhteşem bir eser olan Sarıgerme Hilton’u kazandırmıştır. Benzersiz deniz, dağ ve Dalaman çayı manzarasına sahip Hilton Dalaman Resort uzun süre dillerden düşmeyecek ve adından sıklıkla söz ettirecektir.

         Bu müstesna kişiliğin sosyal sorumluluk çerçevesinde insanlara yaptığı iyilikler, ülkeye kazandırdığı prestij, anlatmakla bitmez.     

         Muhteşem şeyler ancak, içlerindeki bir şeyin koşulların üzerinde olduğuna inanma cesaretini gösterenler tarafından yapılmıştır. İyi pazarlar.

Yorum Yazın