0Yorum

Çocukluk Hayallerini Gerçekleştirenler

 

 

         Dünyada Walt Disney’i tanımayan olduğunu sanmıyorum. Chicago’da kendi halinde çiftçilik yapan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Disney’i diğer çocuk emsallerinden farklı kılan şey hayal dünyasının oldukça geniş olmasıdır. Çevresindeki hayvanları inceler, onların insanlara benzeyen özelliklerini düşünür ve öyle ki hayalinde bir devekuşuna bale yaptıracak kadar bunları kafasında canlandırır.

         Disney, hayvanat bahçesinde uzun süre araştırmalar yapar. Hatta hayvanların konuşmalarını anlayacak kadar onlarla birlikte olduğu söylenir. Bir gün çizimlerini gösterdiği Kansas City Star’ın yayın yönetmeni, yeteneğinin olmadığını söyleyince umutları yıkılan Disney; artık çok az bir paraya kilise için resimler çizmeye başlar ve stüdyo olarak da babasının garajını kullanır.

         Bir gün yine garajda resimler çizdiği esnada ortaya çıkan bir farenin hareketlerini izler. O güne kadar ki gözlemlerini ve hayal dünyasının zenginliğini de kullanarak bu fareyle ilgili çizimler yapmaya başlar. İşte dünyaca ünlü çizgi film kahramanı Mickey Mouse’un doğuşu böyle gerçekleşir. Ardından neşeli tavşan Oswald, derken tüm Disney karakterleri.

MEMLEKETİNE BÜYÜK HİZMET

          Hayal gücü ve gözlem yeteneği oldukça güçlü olan Müfit Eren’i uzun yıllardır tanırım. Yıldızlar İnşaat ve Yıldızlar Enerji Yönetim Kurulu Başkanı olan Eren, Anadolu Üniversitesi İşletme bölümü mezunudur. Diyarbakır’ın Kulp İlçesi Konuklu Köyü’nde doğan Müfit Bey 29 yıl önce her gün okula giderken uzun ve meşakkatli bir yolu yürüyerek aşar, yorulduğunda mola verip enerji toplamak için köprünün ayağındaki tezekten yapılmış kahvehanede çay içip yanındaki kumanyasını yer. Sonra da yoluna devam eder. Ama yıllarca kafasında hayal kurar. “Bir gün büyük bir iş adamı olacağım ve memleketimin insanlarına hizmet getireceğim, köprü kuracağım, karanlıktaki insanları aydınlığa kavuşturmak için hidro elektrik santral yapacağım” diye hayallerini hep tazelermiş. Şimdi tezekten yapılan kahvehane aynen yerinde duruyor ama yanında ne var biliyor musunuz? Yıldızlar Grup’un dev şantiyesi. Bu şantiyede harıl harıl çalışan 500 kişi hidroelektrik santral yapıyor, bölgeye dev bir hizmet getiriyor.

         Yıldızlar Grup’un birbirinden başarılı pek çok inşaat ve enerji şirketi Diyarbakır’dan Suudi Arabistan’a, Sarajevo’dan İstanbul’a kadar pek çok yerde çok kaliteli işler yapmaktadır. Madencilik, mühendislik, turizm, finans ve savunma şirketleri de olan grup, MSB İnşaat, Emlak ve Nato Güvenlik Yatırımları Dairesi Başkanlığı’nca yapılan ihalelerde hep örnek gösterildi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi TOKİ’den başarı plaketi alan Yıldızlar İnşaat ve Ticaret A.Ş. 2008 yılında da Ankara’da en fazla kurumlar vergisi beyan eden şirketler arasında bulunduğu için “Vergi Onur Ödülü”ne layık görüldü. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Muğla Üniversitesi’ne kadar pek çok kurumdan ödül ve teşekkür belgesi bulunan Yıldızlar Grup başarıdan başarıya koştu. Kulp 1 ve Kulp 4 enerji yatırımları ile de doğduğu topraklara çok büyük hizmet götürdü. Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Edip Eren de Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat bölümü mezunu olup şirketin zirveye çıkmasında büyük katkılar sağladı.

SOSYAL SORUMLULUKLARA ÖNEM VERİYOR

          Son zamanlarda televizyon haberleri izlerken sık sık Yıldızlar İnşaat’ın yaptığı yararlı işlere rastlıyorum. Toçev’in “Yaşasın Okulumuz” kampanyasında Diyarbakır’ın Terziyan Mezrasında Ali Gafur Okkan İlköğretim Okulu’nu yeniledi. Yıldızlar İnşaat, aynı kampanya kapsamında modern eğitime katkıda bulunmak amacıyla Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde Ormandışı Köyü’nde bulunan ilköğretim okulunu da yeniledi ve yeni adıyla Ormandışı Yıldızlar İlköğretim Okulu olarak öğrencilerin hizmetine sundu. Ülkemizin eğitimine her seviyede destek vermeyi bir sorumluluk ilkesi olarak benimseyen Yıldızlar Şirketler Topluluğu sayısız hizmetler yaptı.

         Büyük hayaller insanların ruhlarını harekete geçirecek güce sahiptir. Yarınlar düşlerinin güzelliğine inananlarındır. İyi pazarlar.

 

 

Yorum Yazın