0Yorum

Cesaretle Başarıyı Yakalayanlar

Bir zamanların ilginç etkinliklerinden birisi, köpek dövüşü, horoz dövüşü gibi itici olmayan eğlenceli kurbağa yarışı düzenlemekmiş.

Kurbağalara kısa bir parkur verilirmiş ve parkurun sonunda çok yüksek bir kulenin tepesine çıkmaları istenirmiş. Arkadaşlarını izlemek için toplanan kurbağaların tezahüratlarıyla yarış başlarmış!

Gerçekte seyirciler arasında hiçbiri yarışmacıların kulenin tepesine çıkabileceğine inanmıyormuş. Mırıldanmalar başlamış, “Zavallılar! Hiçbir zaman başaramayacaklar!”

Yarışmaya başlayan kurbağalar kulenin tepesine ulaşamayıp dökülmeye ve yarışı bırakmaya başlamışlar, içlerinden bir tanesi inatla ve yılmadan kuleye tırmanmaya çalışıyormuş.

Seyirciler bağırıyorlarmış: “Zavallılar! Hiçbir zaman başaramayacaklar!”

Sonunda, bir tanesi hariç, diğer kurbağaların hepsinin ümitleri kırılmış ve yarışı bırakmışlar. Ama kalan son kurbağa büyük bir gayret ile mücadele ederek kulenin tepesine çıkmayı başarmış. Diğerleri hayret içinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler. Bir kurbağa ona yaklaşmış ve sormuş bu işi nasıl başardın diye. O anda farkına varmışlar ki kuleye çıkan kurbağa sağırmış!

Dünyada demiryollarının en yaygın olduğu ülkelerden birisi Almanya’dır. Demiryollarının üretim hatlarının malzemeleri Ankara’dan gidiyor. Türkler dünyanın pek çok ülkesinde en kritik işlere imza atıyor. Her ay bir olumsuz olayla çalkalandığımız güzel ülkemizde yılmadan, cesaretini yitirmeden “en iyi nasıl olurum” çabasından başka bir şey düşünmeyip, spekülatif söylemlere kulaklarını tıkayıp işine odaklanan iş adamları çok büyük mesafeler kat ediyor.

Şadi Türk, Ankara’nın dünyaya açılan pencerelerinden birisi, çok değerli bir iş adamıdır. Şa-Ra Grup Yönetim Kurulu Başkanı olan Şadi Türk, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümü mezunudur. 1985’te imalatçı olarak kurduğu Şa-Ra, enerji sektöründe imalat yapmaktadır. Garajlarda üretilen enerjiden, evlerde tüketilen enerjiye kadar pek çok aşamada müteahhitlik hizmeti veren Şa-Ra Grup, şantiyelerle birlikte bünyesinde 1700 kişiye istihdam sağlamaktadır.

Balığa ve deniz ürünlerine çok düşkün olan Şadi Bey, ailesiyle sık sık Trilye’yi ziyaret etmekte ve kitabımın kapağında yerini alan kırlangıç balığının buğulamasını çok sevmektedir. Bu kadar büyük başarılarda, balıkla beslenmenin olumlu etkisi de olmuştur sanırım!

Yorum Yazın