0Yorum

Büyük Hedeflere Ulaşanlar

Paratoneri icat eden bilim adamı olarak bilinen Benjamin Franklin, İngiliz sömürgesinden kurtulan Amerika’nın yeni oluşumunda önemli rol oynayan devlet adamı ve yazardır.

18. yüzyılda Washington, Jefferson, Adams, Hamilton, Madison gibi isimlerle birlikte Franklin, Amerika’nın yeni yeşeren siyasal ve toplumsal yapısının kurucuları arasında yer almıştır.

Franklin’in zaman konusundaki görüşleri şöyledir:

“Yaşamı seviyor musun? Öyleyse zamanı harcama, çünkü yaşamın yapıldığı madde zamandır. Sen gecikebilirsin, ama zaman gecikmez.

Hızlı yün eğirenin giysisi kalın olur. Bir bugünün değeri iki yarın kadardır. Aptal adam, ‘Yarın reform yapacağım’ der, ‘Geç kaldın’ der akıllı adam, ‘Ben dün yaptım bile!’”

Celal Koloğlu, yaşamı boyunca başarıdan başarıya koşan çok değerli bir iş adamıdır. Hayatının her döneminde hızlı hareket eden, hiçbir zorluktan yılmayan ve 40 yıldır başarı grafiğini yukarıya doğru çekmeyi bilen Koloğlu, vizyonuyla iş dünyasında örnek bir isimdir.

İSTİKRARLI PERFORMANS

Saman alevi gibi yanıp sönen, trende özenip kısa sürede rant peşinde koşan insanların ve firmaların çok görüldüğü ülkemizde, kurulduğu günden beri istikrarlı bir performans sergileyen Kolin Şirketler Grubu, üç kardeşin donanım, çalışma azmi ve birlikteliğinin gücü olarak ortaya çıkmıştır.

Celal, Naci, Veysi kardeşlerin kaliteli ve güvenilir hizmet sunma anlayışıyla 1977 yılında başladığı yolculuk yeni zirveler yaparak devam etmektedir. İşverenler ile kurduğu güven ağı, projelerin zamanında ve başarıyla teslim edilmesi, Kolin’in en önemli özelliklerinden biridir. Kuruluşundan bu yana hiçbir şekilde taviz vermediği çalışma anlayışının temelini hangi tutar ve koşulla alınmış olursa olsun, taahhüt edilen işi en iyi kalitede ve zamanında teslim etmek ilkesi Kolin’i hep farklı kılmıştır. Çünkü onlar hiçbir zaman günlük, kısa vadeli işler peşinde koşmamıştır. Sektörde kalıcı olmanın en önemli farklılıklarından biridir edindikleri prensipler. Çok yoğun sorumluluklar, güç şartlar altında zaman zaman çalışmaları olduysa da uzun vadede kazançlı çıkan firma olmuştur Kolin.

GÜÇLÜ ULUSAL YATIRIMCI

Celal Koloğlu’nu Trilye’yi ilk açtığım günlerden beri tanırım. Deniz ürünlerine oldukça meraklıdır ve zaman zaman yerli ve yabancı konuklarını restoranda ağırlamaktadır. O mahallemizin ağabeyi gibidir. Tüm esnafa destek olur, sıkıntıda olanların dertlerini dinler, elinden geldiğince hiç hissettirmeden herkese desteğini gösterir.

Öncü olmak ve farklılık yaratmak ilkeleri temelinde şekillenen yatırım politikasını uygulayarak modern teknoloji kullanımı, uzman insan kaynağı, bilgi birikimi çerçevesinde oluşturduğu kurumsal kalite anlayışı ile hizmet veren Kolin firmasının yaratıcıları Koloğlu kardeşler, uzun vadede karlılığın kaliteden geçtiğinin her zaman bilincinde olmuşlar ve bu tutumlarından hiçbir zaman taviz vermemişlerdir. Bu görünümüyle Kolin Şirketler Grubu temel faaliyet alanı olan inşaat-taahhüt ve enerji sektöründeki özellikli konumunu koruyup daha da güçlendirmiştir.

ÇANAKKALE’YE CANLILIK GETİRDİ

Sayfalara sığmayacak başarılara imza atan Kolin’in beni en çok etkileyen icraatı Çanakkale’ye yapmış oldukları beş yıldızlı oteldir. Tamamen hizmet anlayışıyla, asla yatırımın geri dönüşümünü, karlılığını düşünmeden müstesna bir otel yaptılar. Adı dünyaca tanınan, her yıl Yeni Zelanda’dan Avustralya’dan ve pek çok ülkeden turist alan bu güzel ilimizde, Kolin’in yatırım yaptığı dönemde konaklama yapılabilecek tesis sayısı parmakların sayısından bile azdı. Çanakkale’nin tanıtımında büyük etkisi olan Kolin Otel şehre nefes aldırdı. Boğaz’ın en güzel yerinde konuşlanan otelde kalıp tarihi yaşamak, bir asır önce karşı kıyıda olanları yad etmek, şehitler diyarında tüylerinizi diken diken edecektir. “Her Türk, Çanakkale’yi görmeli” dediğim günlerde büyük bir turist patlaması yaşanmış ama Kolin’in yatırımı bu gereksinimi karşılamıştır. Çanakkaleli olarak ne kadar teşekkür etsem azdır kendilerine.

ULUSLARARASI BAŞARILAR

Elazığ’ın bağrından çıkmış Anadolu insanlarının Kuveyt’ten Azerbaycan’a kadar pek çok ülkede gurur duyulacak başarılara imza atması, Türk müteahhit firmalarının öncelikle tercih edilmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

Ulaştırma ve altyapı projelerinde bütün dünyaya kalitesinden söz ettiren Kolin Şirketler Grubu’nun otoyollar, demiryolları, metro, havalimanı, köprü ve tünel, kentsel altyapı, barajlar, hidroelektrik santralleri, su arıtma tesisleri turistik tesisler, fabrikalar, endüstriyel tesisler, boru hatları gibi alanlardaki üstün yetenek ve başarıları, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada tercih edilen firma konumuna getirmiştir.

SOSYAL SORUMLULUK

Kolin Grubu, odaklandığı tüm iş kollarında imza attığı projelerdeki başarıları dışında toplum için yaratılan değerleri geliştirmek için çalışmaktadır. Sosyal sorumluluk bilinci kurumsal kütlerlerinin temel taşlarından biridir.

Samsun, Elazığ, Giresun, Gümüşhane, Afyonkarahisar, Çanakkale, Manisa’da eğitime katkıda bulunmanın toplumsal sorumluluğun en etkili göstergesi olduğuna inandıklarını yaptıkları okullarla göstermişlerdir. Sadece okul yaptırmakla kalmayıp bu okullarda kaliteli eğitim verilmesi için de destek sağlamaktadırlar.

Doğal kaynakların tüketimini asgari ölçüde tutmak, sosyal çevreye verilebilecek olumsuz etkileri minimize etmek, tarihi ve kültürel eserlere ve yapılara verilebilecek zararları önlemek, kültürel hayatın ve eğitim altyapısının güçlendirilmesi için her türlü maddi ve manevi desteği sağlamak, gerçekten Kolin’in kurumsal sosyal sorumluluk anlayışının temel değerlerini oluşturmaktadır.

İNTES Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Celal Koloğlu, bu kadar başarıya rağmen tanıdığım en mütevazı insanlardan birisidir.

Kuleli Caddesi’nde Trilye’nin yeni yerinin inşaatında en hassas olduğumuz konu ağaçlara zarar vermemekti. Tek bir ağacın bile peşine düşen Celal Bey, doğaya çok saygılı bir insandır. Zorunlu olarak söktüğümüz ağaçları Trilye ormanına nakledip, kendisinin ektiği erik ağacını ve mavi çamı proje değişikliği yaparak koruduk. Celal Bey’in inşaat sırasında gizlice gelip, diktiği ağaçlara zarar verilip verilmediğini kontrol ettiğini duyunca kendisine bir kez daha saygı duydum.

Merdivenleri ağır ağır, sağlam basarak çıkmak ve yerinde güçlü kalmak son derece zor bir iştir. Celal Bey ve kardeşleri bunun çalışılarak sürdürülebilir olduğunu kanıtlamışlardır. Ülkeye güzel hizmetler yapmak, kalıcı eserler bırakmak, yurt dışında Türkiye’nin imajını gururlandıracak şekilde temsil etmek ve istihdam yaratmak. İşte böyle bir başarı hikayesi. 40 yılı bu sayfaya sığdırmak zor.

Müthiş bir adanmışlık yoksa muhteşem bir başarı da yoktur.

İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yüksekte değildir. İyi pazarlar.

Yorum Yazın