0Yorum

Başkent'te Yıl Sonu Etkinlikleri

Geçen yıl kara bulutların çok yakın mesafede dolaştığı Başkent Ankara, bu yıl sonunda daha dinamik... Büyükelçilerin Noel davetleri art arda devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Fransa Büyükelçiliği’nde film gösterimi yapıldı. Benim ilgi alanıma girdiği için büyük bir istekle gittim.

“Le Sens de la Fete” (Eğlencenin Anlamı) isimli film, 30 yıldır catering firması işleten Max’in başından geçenleri konu alıyor. Yıllarca festival, düğün gibi büyük organizasyonları yönetip, şimdi 17’nci yüzyıldan kalma bir kalede gerçekleştirilecek olan Pierre ile Helena’nın muhteşem düğünü için hazırlanmaktadır. Gerekenleri büyük bir titizlikle yapar fakat her şey felakete ve kaosa sürüklenir. Restoran işletmeciliği ve aşçılık gibi meslekler Fransa’da çok önemli.

MARKA FESTİVALİ

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ankara Marka Festivali’ne ilgi oldukça fazlaydı. Güzel organize edilmişti. İzzet Çapa’dan Emre Ergani’ye kadar pek çok ünlü isim Ankara’ya akın etti. Uzman oldukları konularda, bu marka isimler deneyimlerini ve bilgilerini paylaştılar.

Ödül dağıtımında ‘tanınmış marka’ tanımından uzak bazı firmalara “Başkent’in En İyi Markası” ödüllerinin verilmesi festivalin güvenilirliğine biraz gölge düşürdü.

BÜYÜKELÇİ ERÇİN’E VEDA

Son yıllarda ticaret hacminin giderek arttığı en önemli ülkelerden olan Güney Kore’ye, çok yetenekli, ilişkileri katlayacak düzeyde bilgili, deneyimli ve girişken Büyükelçi Ersin Erçin’in atanması o ülke ile yakın ilişkileri olan herkesi memnun etti.

ÜNLÜ FOTOMODEL

Roma’da yaşayan dünyaca ünlü fotomodel de geçtiğimiz hafta Ankara’daydı. Hukuk Profesörü Nadi Günal ve eşi Şebnem Hanım’ın konuğu olarak, İtalyan ordusunda görevli general eşi ile Trilye’de akşam yemeği yiyen güzel ve zarif fotomodel Salla Bergström herkesin ilgi odağı oldu.

2018’in herkese sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor; yılbaşı akşamı için farklı bir tarifle 2017’yi bitiriyoruz.

Yorum Yazın