0Yorum

Başkent'in Parlak Yıldızları

Yazılarını yazmak üzere okyanus sahillerine giden bir yazar sabaha karşı sahilde dans eder gibi hareketler yapan birini görür. Biraz yaklaştığında bu kişinin sahile vuran denizyıldızlarını okyanusa atan genç bir adam olduğunu fark eder. Yazar, adama yaklaşarak sorar:

   “Neden denizyıldızlarını okyanusa atıyorsun?”

   Genç adam şöyle yanıtlar:

   “Güneş yükselip, sular çekilecek, onları suya atmazsam ölecekler.”

   Yazar devam eder, “Kilometrelerce sahil ve binlerce denizyıldızı var, ne fark eder ki?”

   Genç adam yazarı dinledikten sonra yanıtlar:

   “Onun için fark etti.”

Yazar, genç adamın yaptığının olup biteni izlemek yerine bir şeyler yapmak olduğunu anlar ve ona katılarak bütün sabahı okyanusa denizyıldızı atarak geçirir.

Vedat Baylan, insanlığa bir şeyler katmak, istihdam yaratmak, ülke yararına işler yapmak çabasında olan değerli bir işadamıdır. Trilye’nin açıldığı ilk günden beri tanıdığım Baylan, Ankara ile özdeşleşmiş bir isimdir.

ÜRETİME ODAKLI

Vedat Baylan, Asaş Ambalaj baskı firmasının sahibidir. Zaman zaman havaalanlarında karşılaştığım Baylan, yurt dışındaki faaliyetleri ile ülkemize döviz kazandırma gayreti içerisindedir.

1978 yılında kurulan Asaş, Türkiye’nin en büyük esnek ambalaj üreticilerinden biridir. Gravür baskı, laminasyon, ekstrüzyon kaplama ve laminasyon saks kaplama konularında uzman olan Asaş, en son teknolojiye yatırım yapma, kendi imkanları ile geliştirme, kalite standardını arttırma ve müşterilerle yakın diyalog kurma istek ve arzusundadır. İşinde son derece titiz olan Vedat Bey; şekerleme, kahve, kurutulmuş gıdalar, atıştırmalıklar ve kuruyemişler gibi çok kapsamlı bir yelpazede son tüketicinin kullanım pazarı için malzemeler üreten Asaş’ı zirvede tutmak için dünyayı dolaşmakta, yenilikler peşinde koşmakta ve 100 metre koşucusu değil, maratoncu olduğunu her zaman ifade etmektedir. Yenikent’te konuşlanan fabrikada yoğun çalışmalardan fırsat buldukça sosyal hayatta da yaşam gustosu ile farklılık yaratan bir insandır Vedat Baylan.

YURT DIŞI BAŞARISI

Vedat Baylan’ın direksiyonda olduğu ve yıllardır sağlam adımlarla ilerleyen firması Asaş, bugün Türkiye’nin en önemli kuruluşlarından biri olmuştur. Yurt içi başarısını yurt dışına taşıyarak Avrupa ve Asya ülkelerinden gelen talepleri karşılayabilmek için yıllık üretim kapasitesini arttırmıştır. Bunun için Asaş Romanya baskı ünitelerini de faaliyete geçiren firma Avrupa’nın da en büyük ambalaj üreticilerinden biri olmuştur.

ÇEVRECİ İNSAN

Fleksibıl Ambalaj Sanayicileri Derneği Başkanı olan Vedat Baylan; çevreye duyarlı ve sosyal sorumluluk projelerinde daima öncüdür. Vedat Bey’in başarısında büyük rolü olan zarif eşi Didem Hanım,  aynı zamanda trompet sanatçısıdır.

Modern çağda evde tüketimde ambalajın insan sağlığı üzerindeki etkilerini sık sık dile getiren Vedat Baylan, bu konuda toplumun aydınlanmasında hep lider olmuştur. İsrafı önlemede, hijyen şartlarının uygunluğunun sağlanmasında  ambalajın önemi çok büyüktür.

Çok çalışkan, iki hamle sonrasını görebilen, kendisiyle barışık ve huzurlu bir tutum sergileyen Vedat Bey, başkentin önemli bir yüzüdür. Etrafına sürekli pozitif enerji yayan yapısıyla her zaman örnek alınacak bir işadamıdır.

Denize atılan bir taş, bütün okyanusların seviyesini yükseltir. İyi pazarlar.

Yorum Yazın