0Yorum

Başkent'in Göz Bebeği Anadolu İnsanları

Çocuğun en büyük ideali, judo sporunda dünya şampiyonu olmaktı. Okuldan çıktıktan sonra judo okuluna devam etmek için trenle yirmi kilometrelik yolu göze alıyordu.

Günlerden bir gün kursa gitmek için yola çıktı, ancak biraz geç kalmıştı. Bunun için de yetişebilmek için biraz acele etti. Yürüyen merdivenlerden hızla perona doğru hareket etti.

Kaygan zeminin oyununa gelen delikanlı ne olduğunu anlamadan kendini rayların üzerinde buldu. Hastanede gözlerini açtığında bir kolu yoktu artık. Trenin altında kalmıştı.

Kendisini ziyarete gelen hocası, en gözde öğrencisinin büyün hayallerinin yıkıldığını gördü, ancak hocası öğrencisinden umutsuz değildi. İyileşir iyileşmez kursa beklediğini söyledi.

Çalışmalarda sadece bir hareket üzerine yoğunlaştırdı öğrencisini. Sağ eliyle rakibinin sağ kolunu kavrayacak ve sağ ayağıyla mindere serecekti.

Bir yıl boyunca sadece bu hareketi çalıştırdı öğrencisine. Bu harekette o kadar çok hızlanmıştı ki hocasını bile birkaç saniye içinde yere seriyordu.

Yarışmalara katıldı. Rakipleri ne olduğunu anlamadan kendilerini yerde buluyorlardı.

Sonunda hayallerine kavuştu ve dünya şampiyonu olarak madalyayı boynuna taktı.

Saygıyla hocasının elini öptükten sonra kafasına takılan soruyu hocasına sordu: “Hocam, biçin bütün rakiplerim bu harekete karşı savunmasız ve çaresiz kaldılar?”

“Çünkü” dedi hocası, “Bu hareketin judoda tek bir savunması vardır, o da rakibin sol kolunu yakalamaktır. Yani görünürde senin zayıflığın olarak görülen sol kolunun olmayışı senin için bir avantaj oluşturdu.”

Selahattin Düzbasan, kendisine ve ülkesine güvenen çok azimli bir iş insanıdır. “Güven ruh gibidir, çıktığı bedene tekrar dönmez” sözünden çok etkilenen Selahattin Bey’in her zaman öncelikli hedefi önce çalışanlarına, sonra tedarikçilere ve müşterilere sağladığı güven duygusunu korumaktır. Uzun yıllardır tanıdığım Selahattin Bey, son derece güvenilir, vakur ve itidal sahibi bir iş insanıdır.

ÇANKIRI SEVGİSİ

Selahattin Düzbasan, Çankırı’nın Kurşunlu kasabası Eskiahır köyünde doğdu. İlkokulu Kahramanmaraş ve Çankırı’da, ortaokulu ve liseyi Çankırı’da okudu.

İnşaat mühendisi olan Selahattin Bey, mesleğini çok seviyor. Çankırı’da büyüdüğü topraklardan gurur duyuyor ve her zaman vefa örneği gösteriyor. Bu topraklarda doğup büyüdüğü için her zaman gururlanıyor. 200 yıldan daha eskiye dayanan köklerinin olduğunu söyleyen Düzbasan, önümüzdeki dönemde hak ettiği yere gelmesi için ivme kazanacağı, daha modern, mutlu ve yaşanabilir bir Çankırı olması için kendisinin de hemşehrileri kadar görev ve sorumluluklarının olduğunu sık sık dile getirmektedir.

BÜYÜK PROJELERİN VAZGEÇİLMEZİ

Selahattin Düzbasan, son derece mütevazı bir iş insanı olmasına karşın yaptığı işler oldukça iddialıdır. 1994 yılında Adana’da kurulan Ilgaz İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Düzbasan, firmasını Anadolu’nun bağrından yükselen bir değer olarak nitelendirmekte ve Anadolu’nun gücünü dünyaya göstermenin en büyük arzusu olduğunu dile getirmektedir.

Türkiye’nin en uzun viyadüklerini en son teknoloji ile yaptıklarını, Kazakistan, Türkmenistan, Suudi Arabistan, Arnavutluk, Irak gibi ülkelerde taahhütler gerçekleştirdiklerini büyük bir gururla anlatır Düzbasan. Fransız ve Alman firmalarıyla çok başarılı ortaklıklarla Rail One firmasıyla demiryolları ve hızlı tren projeleri için demiryolu traversleri ve hat, makas traversi imalatı yaptıklarını, Boğaz Köprüsünün yeni viyadüklerinin kendi eserleri olduğunu da ekliyor Selahattin Bey. Pazarkule sınır kapısına bağlanan Yunanistan ve o güzergah üzerindeki Meriç Nehri viyadüklerini de inşa ettiklerini söyleyen Düzbasan, yüreği ülke sevgisi ile tutuşan çok değerli bir iş insanıdır. En kötü zamanlarda bile tüm olaylara pozitif yaklaşan, enerjisi hiç düşmeyen sık sık “Bu ülke hepimizin” deyip kendisini ülkesinin kalkınmasına adayan Selahattin Bey ile ne kadar gurur duysak azdır.

TİTİZ ve ÇALIŞKAN

Geniş bir vizyona sahip iş insanı Selahattin Düzbasan, herkesin elinden geleni yapması ve çalışması gerektiğini, ülkenin değerlerine sahip çıkılmasının elzem bir konu olduğunu ve ülkemizin daha aydınlık günlere erişeceğini sık sık dile getirmektedir. İçinde bulunduğu sektörde her zaman çağdaş, kaliteli ve güvenilir ürünler sunarak müşteri memnuniyetini her şeyin üzerinde tutan; bilimsellik, uzmanlık, profesyonellikle müşteri ihtiyaç ve beklentilerinin ötesinde ve sürekli mükemmeli arayış içinde olan Ilgaz İnşaat, hiçbir zaman kısa vadeli, günübirlik bakış açısına sahip değildir. Uzun soluklu maratonun henüz başında olduğunu söyleyen bu köklü ve saygın firmanın sahibi Selahattin Bey’in amacı, başarıları gelecek nesillere taşımaktır.

YAPICI TUTUM

Selahattin Bey, her zaman yapıcı ve birleştirici bir tutum içindedir. Sosyal sorumluluk projelerinde hep ön saflarda yer alır ama bunun reklamını pek sevmez. Ilgaz’da yapılan spor karşılaşmalarına, ana sponsorluktan eğitime verdiği destekler Çankırı sevdalısı Selahattin Bey’in sıradan işleridir.

Deniz ürünlerine de oldukça meraklı olan Selahattin Düzbasan, ailesiyle ve de iş yemekleri için zaman zaman Trilye’ye gelmektedir. Kendisine bu başarılı yaşantısında en büyük desteği veren zarif eşi Feriyal Hanım ve çocukları Engin, Cengiz ve Çağla’dır.  

Anadolu’nun bağrından çıkan, dünyaya ismini duyuran değerimiz Selahattin Düzbasan ile ne kadar gurur duysak azdır.

Başarının gizi ısrarla istemek ve hedefi durmaksızın takip etmektir. İyi pazarlar.

Yorum Yazın