0Yorum

Başarıya Yürüyenler

Müthiş bir şair ruha sahip genç, şiirlerini o devrin en büyük yayıncılarından birine göstererek “Bunları satmak istiyorum,” dedi. Yayıncı şiirlere bakıp “Bunları basmam çünkü hiçbiri beş para etmez” diye genci tersledi.

Genç kendinden emin: “Yazık. Büyük bir serveti kaçırdınız, çünkü ileride yazacağım bütün eserlerin telif hakkını size satmak istiyordum,” dedi.

Yıllar geçti o genç çok büyük bir yazar oldu. Adı da Victor Hugo idi.

Amerikan İç Savaşı’ndan hemen önce bir genç, çiftliğin birinde iş buldu. Adı Jim olan çocuk o kadar çalışkandı ki kısa zamanda herkese kendini sevdirdi.

Bu arada çiftlik sahibinin kızına aşık oldu. Bir gün cesaretini toplayıp patronuna kızıyla evlenmek istediğini söyledi. Adam “Senin gibi çulsuz ve şerefli bir soyadı olmayan birine kızımı vermem” diyerek Jim’i kovdu.

35 yıl sonra çiftliğin sahibi bir gün samanlığı yıkarken duvarda Jim’in kazıyarak yazdığı adını gördü: James A. Garfield. O tarihte James A. Garfield ABD Başkanı’ydı.

Kendine güveni olan çalışkan insanlar başarı merdivenlerini hep emin adımlarla çıkarlar. Onların nerede duracakları hiç belli olmaz. Ama zirvelerde yer tutacaklarından her zaman emin olabilirsiniz.

Sefa Gömdeniz ve zarif eşi Semra Hanım ile yıllar önce tanışmıştım. Sohbetlerde farklı bir vizyona sahip olduklarını anlamam uzun sürmedi. Aradan geçen yıllar boyunca farkındalık yaratan başarılarını hep yakinen izledim.

Sefa Gömdeniz, ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra durmak dinlenmek nedir bilmeden aktif bir çalışma hayatına girdi. Patronu olduğu Burç Şirketler Grubu 1976 yılında Ankara’da kuruldu. Bugünlere gelene kadar Türkiye’de, Avrupa ülkelerinde ve Bağımsız Devletler Topluluğu’nda dünya ölçeklerinde pek çok projeyi tamamladı. İnşaat, havacılık, dış ticaret, elektronik, endüstriyel ve laboratuvar ile mobilya sektörlerinde faaliyet gösteren Burç Grup sürekli yükselen bir grafiktedir.

BİLKENT’TEKİ FARKLILIK

Emekli olduğum yıllarda bir dostumun sayesinde Sefa Bey’in çok zeki, donanımlı eşi Semra Hanımefendi ile Bilkent’teki mobilya mağazasında tanışmıştım. O zamanlar Bilkent yeni yeni ismini duyurmaya çalışan bir bölge idi. Ama Gömdenizlerin mağazaları o zamanlar bile ülke standartlarının çok üzerindeydi. Benim o yıllarda kendilerine duyduğum saygı ve gördüğüm farkındalığın uzun dönemde neler yaratabileceğini zaten anlatıyordu.

Havalimanları, meteoroloji, güvenlik, iletişim, denizcilik ve askeri elektronik, sanayi alanlarında da başarılı projeler yürüten Burç Grup’un yaratıcıları Gömdenizler, başkentin dünyaya açılan penceresinden parlak ışınlar saçan değerleridir.

PRESTİJLİ ve YENİLİKÇİ

Sefa Bey için çok para kazanmak, büyük servetlere ulaşmak gibi bir hedef asla olmamıştır. Ama uluslararası alanda prestijli projelere imza atmak ve müşterilere yenilikçi teknolojilerle mükemmel çözümler üretmek onun misyonu olmuştur. O, yıllar önce üstün hizmet anlayışında saygın bir dünya şirketi olmayı hedeflemiştir. Bugün hedefini yakalamanın mutluluğunu yaşamak en büyük keyfidir.

DÖVİZ KAZANDIRIYOR

Türkiye’ye döviz kazandırmak için uzun yıllardır Türkmenistan’da faaliyetlerini yürüten Burç Grup, bu ülkede pek çok ilklere imza attı. Türkmenistan tarihinde ilk kez uçak ve helikopteri fuar amacıyla bu ülkeye getirdi.

Türkmenistan’da düzenlenen ABD şirketleri fuarlarında Textron Grubu’na bağlı Bell ve Cessna firmalarının temsilcisi olarak yer aldı. Sefa Bey hep iyi ilişkiler içinde oldu Türkmenlerle. Yaptığı işleri hep yürekten severek yaptı. Kalıcı oldu ve prestijli işler yapan bir imaj kazandı. Türkmenistan’ın kalkınmasında büyük rolü olan Sefa Bey, yurt dışı yatırımları ile de Türkiye’ye döviz kazandırdı. İstihdam sağladı pek çok insana. Ondaki ülke sevgisi hep ön plandadır.

Türkiye Müteahhitler Birliği üyesi olan Sefa Gömdeniz, Türk – Türkmen İş Konseyi Başkanı’dır. Buna benzer pek çok şapkası olan Sefa Bey, bilgilerini, deneyimlerini aktarmak için özel çaba sarf etmektedir.

Sosyal sorumluk projelerinde hep öncü olmaya, her işe yetişmeye çalışan Gömdeniz’in başarılarının arkasında eşi Semra Hanım’ın desteği çok büyüktür. Kızı Nevra da Siyaset Bilimcisi olarak eğitimini tamamladıktan sonra firmanın yönetim kurulunda yer almakta ve başarılara katkı sağlamaktadır.

Hayatının hiçbir döneminde pes etmeyen mücadeleci bir kişiliğe sahip olan Sefa Bey, ekip ruhuna çok önem verir. Yaptığı her işin arkasında durur. Onun her zamanki dik duruşu, değerli bir şeyi, değeri sürekli olan bir şeyi başarmaktan geliyor. Asla günübirlikçi, günü kurtaran bir yapısı yoktur Gömdeniz’in. Her zaman prestij yaratmak ve altına kalıcı bir imza atmak.

Büyük başarıları yakalamış insanların büyüklüğü, inançlarının derinliği, heveslerinin yüksekliği, görüşünün genişliği ve sevgisinin menzili ile ölçülür. İyi pazarlar.

Yorum Yazın