0Yorum

Başarılarını Zirveye Taşıyanlar

 

         Her yıl yapılan “En İyi Buğday” yarışmasını yine aynı çiftçi kazanır. Yarışmanın sonunda böyle kaliteli ürün yetiştirebilmenin sırrını sormakta gazeteciler gecikmez. 

         Çiftçi, “ Benim sırrım, kendi buğday tohumlarımı, komşularımla paylaşmakta yatıyor” der.

         Bu cevaba çok şaşıran gazeteciler: “Elinizdeki kaliteli tohumları, rakiplerinizle mi paylaşıyorsunuz? Ama böyle bir şeye neden ihtiyaç duyuyorsunuz ki?” diye sorarlar.

         “Neden olmasın” diye cevap verir çiftçi. “Bilmediğiniz bir şey var; rüzgar olgunlaşmakta olan buğdaydan poleni alır ve tarladan tarlaya taşır. Bu nedenle komşularımın kötü buğday yetiştirmesi demek, benim ürünümümün de kalitesinin düşük olması demektir. Eğer en iyi buğdayı yetiştirmek istiyorsam, komşularımın da iyi buğdaylar yetiştirmesine yardımcı olmam gerekiyor” der.

         Ferda Yıldız, sadece komşularıyla değil, tüm Türkiye ile başarılarını paylaşan çok değerli bir işadamıdır. Evlerimizde ve iş yerlerimizde henüz sabit telefonları kullanırken, Türkiye’ye ilk araç telefonlarını getirip yaygınlaştıran kişi olan Yıldız, Nokia ile de Türkiye’yi tanıştırmıştır. Etrafına sürekli pozitif enerji yayan Ferda Bey, 1989’da Ankara’da Başarı Elektronik firmasını kurarak, telekomünikasyon sektörüne Başarı Holding şemsiyesi altında katılmıştır. Kaan Havacılık, Kaan Pazarlama ve Başarı Kaan Sigorta şirketlerini de bulundurduğu 10 şirketi, holding bünyesinde barındıran Ferda Bey’in yaptığı başarılı hizmetlerin temelinde, topluma duydukları saygı yatmaktadır. İnsan için teknoloji yaklaşımıyla yola çıkan Başarı grubu, zamanı yakalamakta geç kalınmaması ve sürekli mesafe alınmasını politika haline getirmiştir. Ferda Bey, çağı her zaman yakalayan bir işadamı olarak, çok kısa bir sürede çağdaş teknoloji ürünlerini dünyaya güvenle sunan, yaratıcı lider bir kuruluş yapmayı başarmıştır.

VERGİDE İLK SIRALARDA

         Her yıl yayınlanan, Türkiye’nin en çok vergi veren 100 firma arasında Başarı’yı görmek artık alışılagelen bir şey olmuştur. Dürüstlük, şeffaflık, yaratıcılık, mükemmeliyet, karşılıklı  sevgi ve saygı, sorumluluk, rekabet ve adalet gibi değerlere çok önem veren Yıldız, büyük bir helikopter fabrikası kurup, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni dışa bağımlılıktan kurtarmak gibi güzel düşüncelere sahip bir vatanseverdir. Ekip çalışmasına ve sürekli yenilikler peşinde koşmaya çok önem veren Ferda Bey, sosyal sorumluluk bilinci taşıyan bir işadamıdır. Babası Hüseyin Bey ile birlikte pek çok hayır işlerine de imza atan Ferda Yıldız, inanılmaz mütevazi bir insandır. 

         Eğer yeteri kadar nedeniniz varsa, her şeyi yapabilirsiniz. Unutmayın ki başarının anahtarı, başarıya duyulan inançtır. Hayatta yuvarlanıp giderken hedefiniz ne olursa olsun, gözünüzü çöreğin üstünde tutun, ortasındaki deliğin değil. İyi Pazarlar.

    

Yorum Yazın