0Yorum

Ankara'ya Güç Katanlar

İki arkadaş ormanda ağaç kesme işini almışlardı. Hasan işe oldukça hızlı başlamıştı. Sabah erkenden kalkıyor, hiç durup dinlenmeden hatta öğle yemeği bile yemeden çalışıyor, akşam da evine diğer arkadaşı Ahmet’ten geç gidiyordu. Ahmet ise arkadaşı kadar çalışmıyordu. Yorulduğunda mola veriyor, dinleniyor ve akşam hava kararmaya başlayınca da evinin yolunu tutuyordu.

Çalışmaya başlayalı bir hafta geçmişti. Hasan ne kadar çalıştığını göstermek için “Kestiğimiz ağaçları sayalım” teklifinde bulundu. Saydılar. Sonuç çok şaşırtıcıydı. Ahmet arkadaşından daha fazla ağaç kesmişti. Hasan öfkelendi:

“Bu nasıl olabilir? Bir hafta boyunca durup dinlenmeden çalıştım ama sen işe benden geç gelip erken gittin. Gün boyunca verdiğin molalarda dinlendin. Bu nasıl adalet ve nasıl iştir ki senin kestiğin ağaçlar benimkinden fazla?”

Ahmet sakin ve kendinden emin bir tavırla arkadaşını yanıtladı:

“Bunda anlaşılmayacak bir şey yok! Sen durmadan çalışırken ben arada bir dinleniyor, bir yandan da baltamı biliyordum. İnsanın baltası keskin olunca ağaçları daha az çabayla kesebiliyor.”

Kemal Erdoğan başkente renk katan, yaşam gustosu ve icraatlarıyla, katma değer yaratan çok özel bir iş insanıdır.

Uzun yıllardır tanıdığım Kemal Erdoğan hem Ankara, hem de ülkemiz için çok güzel hizmetlere imza atmaktadır. 

KÖKLÜ FİRMA

Kemal Erdoğan başarı bayrağını dalgalandırarak taşıyan Öz İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanıdır. Kökleri 1956 yılına dayanan firma 1973 yılından itibaren Öz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. unvanıyla faaliyetlerini yürütmektedir.

Türkiye’de eşine az rastlanan sürdürebilirlik örneği gösteren Öz İnşaat firmasını eşim Mahmure’nin 1990’lı yıllarda Türkiye Emlak Bankası’nda çalıştığı zamanlardan hatırlarım. Başarılı firmanın kaptanı Emin Erdoğan ve zarif eşi Necla Hanım’ın mütevazı, ton ton davranışlarından hep bahsederdi eşim. Emin Bey’in tırnaklarıyla kazıyarak dev bir marka yaptığı Öz İnşaat’ı oğlu Kemal Bey zirvelere taşımaktadır. Babasının fikirlerinden, nasihatlerinden hep yararlandığını söyleyen Kemal Bey böyle bir babanın evladı olmaktan gurur duyuyor, zarif eşi Gül Hanım ise kayınpederi Emin Bey ile sohbetlerini anlatırken gözlerinin içi gülüyor.

SPORCU AİLE

Kemal Erdoğan Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi olmakla da Ankara’ya ayrı bir katkı sağlıyor. Küçüklüğünden beri spora düşkün olan Kemal Bey Beşiktaş Spor Kulübü’ne gönül vermesiyle tanınıyor. Anadolu Beşiktaşlılar Derneği Başkanlığı görevini yürüten Erdoğan, Beşiktaş Kulüp Başkanı Ahmet Nuri Çebi’nin her Ankara ziyaretinde kongre üyeleriyle bir araya gelir.

Londra Richmond Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Bölümü mezunu olan Kemal Bey çok okuyan, çok gezen, kendisiyle barışık, iyi bir çevreye sahip başkentin önemli değerlerindendir. Kemal Erdoğan son derece zevk sahibi, vizyoner bir iş insanıdır. Baktığında berrak görmeyi, dinlediğinde iyi duymayı, görünüşünde her zaman sıcak olmayı düşünür. Mütevazı tavrı her zaman dikkat ettiği bir özelliktir. Davranışlarında hep saygılı olan Kemal Bey, tüm konuşmalarında doğruluk ilkesinden vazgeçmez, işlerinde ciddi olmayı tercih eder. Kuşkuya düştüğünde, soruların nasıl sorulacağını, öfkelendiğinde sorunları, kazancı gördüğünde adaleti düşünen Erdoğan, hem çalışanları hem de dostları tarafından çok sevilir.

WYNDHAM OTEL

İki hamle sonrasını görme özelliğine sahip olan Kemal Erdoğan Ankara’ya dünyanın en ünlü otel zincirlerinden Wyndham Ankara’yı kazandırmıştır. Yıllardır üst üste Tripadvisör mükemmellik sertifikası alan otel, şehrimize ayrı bir hava katmış ve turizm sektöründe birkaç aylığına yazlık bölgelere gitmek zorunda kalan yetenekli turizmci gençlere iş olanağı sağlamıştır. 2 yıl üst üste Best of Wyndham Grand ödülüne layık görülen otel ayrıca iki kere de üst üste Ace of M.I.C.E ödülü olan Anadolu ve Karadeniz Bölgesinin en iyi toplantı oteli unvanına layık görüldü. Yurtdışı seyahatlerimde zaman zaman konaklama fırsatı bulduğum dünyanın bu gözde markasının Başkentte açılması ve güzel hizmetler vermesi beni ayrıca mutlu ediyor.

Kemal Erdoğan 64 yıllık köklü Öz İnşaat firma vizyonunun; en büyük sermayenin kazanılmış güven ve itibar olduğunun unutulmaması gerektiğini, temelini sağlam değerlere oturtmayı başarmış, teknolojiyi sürekli takip ederek her zaman doğru ve kaliteli projeler gerçekleştirmek olduğunu söylemektedir.

Devlet yolu, arıtma tesisleri, petrol ve doğalgaz boru hattı, hidroelektrik santrali, enerji nakli ve telefon hattı, baraj, sulama ve drenaj işleri, limanlar, hava meydanları, demiryolları, hafif raylı sistemler, prefabrik beton elemanları ve boru imalatı konularında uzmanlığını kanıtlamış, son derece kaliteli işler yapan Öz İnşaatın Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Erdoğan, verdiği sözleri ne pahasına olursa olsun yerine getirir. Ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunur misyonuyla.

Son derece hoş sohbet olan Kemal Bey ve zarif eşi Gül Hanım deniz ürünlerine oldukça düşkün bir yapıdadırlar. Yeme içme dünyasına ilgili olan Erdoğan çiftinin oğulları Tolga ise dünyanın en ünlü aşçılık okullarından CIA (Culınary Institute of America) mezunudur. Dünya ve Türk mutfağına oldukça ilgili olan şef Tolga Erdoğan’ı da ayrı bir yazımda anlatacağım.

İyi ki varsınız Kemal Bey, varlığınız sadece Beşiktaş camiasına değil hepimize gurur veriyor.

Bir işi yapmak, niçin yanlış yapıldığını açıklamaktan daha az zaman alır. İyi pazarlar.

 

Yorum Yazın