0Yorum

Ankara’nın Göz Bebekleri


Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren yıllardır Türkiye’nin önemli projelerinde imzası olan Göçay İnşaat’ın da sahibidir. ODTÜ mezunu olan Eren, pek çok konuda kendisini yetiştirmiş, yerinde ve zamanında vermiş olduğu demeçlerde tamamen gerçekçi yaklaşımları dile getirmiştir.

Dünyanın 66 ülkesinde iş yapan 144 müteahhitin sektör temsilcisi Eren, ülke ülke dolaşıp sektörün sorunlarıyla yakından ilgilenmekte, ülkeler arası üst düzey görüşmelerin yapılmasını sağlayıp sorunların giderilmesinde çok büyük rol oynamaktadır. Sağlam kişiliği, sakin duruşuyla herkese güven veren Eren, son yıllarda Türk müteahhitlerini vazgeçilmez yapan ve gelişmekte olan ekonomilere sahip Libya, Katar, Rusya gibi ülkelerde inanılmaz bir prestije sahiptir.

ABD’DE UNUTAMADIĞI ANISI

Müteahhitler Birliği’ndeki görevine başladığı sıralarda Amerika Birleşik Devletleri’nden resmi bir davet almıştı. Kendisine gösterilen ilgiden çok mutlu olmuştu. Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington D.C’deki en ünlü mekanlarda kendisini ağırlamışlardı. Baltimore, Fairfax gibi yerlerde kendisine çok özel deniz ürünleri ikram edilmiş. Son gün herkes hava alanına Erdal Beyi uğurlamaya gelmiş. Herkese teşekkür eden Erdal Bey: “Ben Ankara’da yaşıyorum, sizi orada nasıl ağırlayacağımı bilemiyorum” deyince Bush’un uzun boylu danışmanı Mr. Bill: “Erdal Bey bize Trilye’de kalamar ve balık ısmarlarsan Ankara’ya geliriz” diye bir espri yapınca Erdal Beyin gözleri dolmuş.

DOĞRULARDAN ŞAŞMAZ

Erdal Eren’in yüreği ülke sevgisiyle doludur. Hiçbir zaman ince hesaplar yapmaz, günü birlik projelerle uğraşmaz. Her zaman doğruları söyler ve spekülasyonlardan hoşlanmaz. Zaman zaman verdiği demeçleri aylar sonra bile takip ederim ve ne kadar gerçekçi olduğunu hep gözlemlemişimdir. Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörüne de büyük katkıları olan Eren, Türk siyasetinin unutulmaz ismi Kamran İnan’ın da yeğenidir. Eren’in öncülüğünde lokomotifin her zaman hızlanabilir bir güçte olduğu inancımı hiçbir zaman yitirmemişimdir. Türkiye, inşaat alanında dünya liginin en üst seviyelerindedir. Bu sektörün kaptanı olan Eren, büyük dalgalar ve fırtınalara rağmen çizdiği rotada güçlü bir şekilde ilerlemektedir. Fırtınalı havalar tecrübeli kaptanları fazla etkilemez. Rüzgar iyi denizcilerin her zaman yanındadır.

 

Yorum Yazın