0Yorum

Ankara'nın Başarılı Genç İşadamları

 

         İnsan hayatı bir nehir gibidir. O nehir bazen bulanık, bazen çok berrak akar. Önüne gelen her şeyi sürükler, alüvyonları taşır. Üzerine düşen çalı, çırpı, insan ne varsa götürür. İnsanların çoğu sonunda nereye çıkacağına karar vermeden nehre atlar. Böylece çok geçmeden  akıntıya kapılırlar. Günlük olaylar, korkular ve zorluklar…

         Nehrin, çatal oluşturduğu yerlerine vardıklarında, hangi tarafa gitmek istediklerine bilinçli bir şekilde karar veremezler, kendileri için hangi tarafın uygun olduğunu da düşünmezler. Ta ki günün birinde, kükreyen suların sesi onları uyandırana kadar.  Aşağı düşeceklerdir. Bazen bu düşüş duygusal, bazen fiziksel, bazen de finansal olabilir. İnsanların hayatında yüz yüze olduğu güçlükler, büyük bir olasılıkla nehrin yukarısındayken verilen iyi kararlarla önlenebilir, insanın yaşamı biçimlenebilir.

         1985’te çok iyi bir karar ve ince düşünülmüş hesaplarla perakende cam satışı ile cam sektörüne giren Seyit Ardıç, ısıcam üretimine başlamış ve yirmi yıldır kaliteden ödün vermeden çalışarak, çok başarılı işler yapmıştır. Kurduğu Ardıç Cam Sanayi Fabrikası, Ankara’nın Kazan İlçesi’nde konuşlanmış güzide bir tesistir. 

ESKİ CAMLAR BALKON OLDU

         Ünlü atasözünde eski çamların bardak olduğuna değinilmişti ama kimsenin aklına camlardan teknoloji harikası ürünler çıkacağı gelmezdi. Perdeli cam balkonda, dünyada bir ilki gerçekleştiren Ardıç, teknolojiyi yakından takip eden tutumuyla, insana ve teknolojiye doğru yatırımlar yaparak farklılığını göstermiştir. Cephe kaplama camları, emniyet camları, güvenlik camları, cam mobilya ve aksesuarları, cam tuğla ve parke gibi ürün yelpazesini çağın gereksinimlerine uygun olarak genişletip, yorumlar yaparak, üretime farklı boyutlar kazandırmıştır. Disiplinli, dürüst ve özgüven sahibi olarak çevreyi koruyan, iş sağlığı ve güvenliği kurallarına bağlı, örnek bir performans sergileyen Seyit Bey, Ankara’nın dışa açılan pencerelerinden biridir. Tübitak binasından, Oyak inşaatına Ulusoy İş Merkezi’nden Ata Plaza’ya kadar pek çok ünlü mekanda kalıcı imzaları bulunan Ardıç’ın, Başkent’te istihdam yaratma ve iyi bir sanayi tesisi oluşturmadaki katkıları örnek alınacak düzeydedir. Ayrıca Kazan Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı da olan Seyit Bey, sosyal sorumluluklarını da fazlasıyla yerine getiren bir işadamıdır. 1995’te Türkiye şişe cam fabrikalarının bayiliğini alan Seyit Bey, yaptığı kaliteli ürünleri pek çok ülkeye ihraç etmektedir. Aynı zamanda Ankara Sanayi Odası’nda Sayman Üye olarak görev yapan Ardıç, azimli çalışması sayesinde bütün işlerin üstesinden gelmektedir.

Plansız, programsız çalışan bir kimse diyar diyar dolaşıp hazine arayan bir insana benzer. İyi şeyler ise yalnızca planlanırsa olur, kötü şeyler kendiliğinden olur. İyi pazarlar.

 

Yorum Yazın