0Yorum

Ankara'dan New York'a

 

 

         Isaac Newton’un yer çekimi kanununu nasıl bulduğunu biliyor musunuz? Her gün yaptığı işe öyle dalarmış ki yemek yemeyi bile unuturmuş. Çok az uyur, aklına takılan problemin çözümüne ilişkin yeni bir fikir gelince çalışma masasına geçip saatlerce çalışırmış. Bir gün istirahat etmek için bir elma ağacının altında çimlerin üzerine uzanırken ağaçtan elmaların düşüşünü izleyip yer çekimi kanununu keşfetmiş. Onun bu keşfi konsantrasyon yüksekliğini, nerede ve nasıl olursa olsun düşünceyi bir konuya odaklamanın faydalarını da gösterir.

         Newton’a buluşlarını nasıl gerçekleştirdiği sorulduğunda, daima sabrederek ve düşünerek cevabını verir. “Konuyu her zaman göz önünde tutarım. Sonra da şafağın yavaş yavaş aydınlığa çevrilmesini sabırla beklerim” diyen Newton dünya tarihinde tüm insanlığa hizmet edecek buluşunu yapmıştır.

         Henüz 18 yaşındayken mobilyacılığa soyunan Hasan Kasan, sektöre girdiği ilk gün hedefini belirleyen, Ankara’nın tanınmış işadamlarındandır. Yarattığı Casa Mobilya markasını okyanus aşırı ülkelerde aranılır hale getirmek ve dünyaca ün yapmış kimselerin evlerinde kendi imzasını taşıyan mobilyaların kullanılmasını sağlamak gibi hedefler koymuştur kendisine. 1965’te Ankara’nın Ulus semtindeki ünlü Çıkrıkçılar Yokuşu’ndaki iş yerinde faaliyetine başlayan Hasan Bey, çalışmalarını titizlikle ve kararlılıkla aralıksız olarak sürdürür. Siteler’in kurulması ile birlikte iş yerini bu bölgeye taşır. 1992’de soyadından esinlenerek İtalyanca ev anlamına gelen “Casa” markasını oluşturur.

NEW YORK’TA MAĞAZA

         1995’te İtalyan Futura Srl firması ile lisans anlaşması yapar ve firmanın tüm ürünlerinin üretim haklarını satın alır. Kısa sürede yurt içinde ve yurt dışında tanınır. Toplam 19 şubesi olan Casa’nın Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kasan, 2007’de yıllarca arzuladığı idealine kavuşur ve New York’ta kendi mağazasını açar. Miami ve Bakü’de de şubeleri bulunan Casa, yarım asırlık bir deneyimle çağımızın iş ortamında yorgun düşen insanların evlerine geldiklerinde nasıl rahat saatler geçirebilme gereksinimleri üzerine odaklanır ve radikal çözümlerle öncü olur. Yaptıkları ürünlerin öncelikle tüketicilerin yaşamlarının bir parçası olabilmesi gerektiğini savunan Hasan Bey modern, rahat ve konforlu oturma gruplarında yarattığı minimalist akımla sektörde de takip edilen bir öncü marka olma özelliğini de taşımaktadır.

İYİ TASARIM ÖDÜLÜ

         2008’de Bolero adlı ürünüyle Design Turkey Endüstriyel Tasarım ödüllerinde “İyi Tasarım Ödülü”ne layık görülmüştür. Bolero, oturma, yatak ve dinlenme amaçlı birçok kullanım alternatifini ve fonksiyonelliğini tek üründe birleştirip çok amaçlı kullanımı ve rahatlığı ile ödülün sahibi olmuştur.

         Bugünkü 35 bin metrekarelik modern tesisinde 150 kişi istihdam edilerek Ankara ekonomisinde katma değer yaratılmaktadır. Yeni ev kuracaklardan, eski ev dekorasyonundan sıkılıp yenilik yapacaklara kadar pek çok kimseye önerilerde bulunan ve satış sonrası müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutarak piyasada önemli bir güven unsuru oluşturan Casa’nın yaratıcısı Hasan Bey, odaklandığı başarıyı yakalamanın hazzını sürekli yaşamaktadır.

         Güneş ışınları ile de bir noktaya odaklanmadan önce istediğiniz kadar çaba sarfedin herhangi bir yanıcı maddeyi tutuşturamazsınız. Bir amaca ulaşmak için de istemek yetmez, şiddetle arzulamanız gerekir. Bir işe girişmek için de iyi bir gerekçeniz yoksa, ona başlamamak için iyi bir nedeniniz var demektir. Bir şeyi başarmak için ona kesin karar vermekten başka başarıya ulaştırıcı bir yol bilmiyorum. İyi pazarlar.

Yorum Yazın